All about LEDs

Avatar utilizator
dedant68
Viteza 5
Mesaje: 477
Membru din: Mar Noi 28, 2017 8:09 pm
Localitate: Craiova, Voinesti(DB), Targoviste, Plymouth(United Kingdom)
Contact:

Re: All about LEDs

Mesaj de dedant68 » Joi Iul 26, 2018 1:53 pm

Pentru H4 high/low beam un produs cu "nume si renume" bate la 100 euro, poate ceva mai mult( doua LEDs) :mrgreen:
Sunt pe cale de a identifica ceva...dar inca mai fac o analiza in adancime ;) Si kawasaki zx12 intra pe acelasi target de inlocuire a becurilor cu halogen cu LEDs. La prima strigare se pare ca am nevoie pentru ambele de un buget de 350 euro :)
Fişiere ataşate
Rev_3.JPG
Imagine Imagine Imagine

Avatar utilizator
adrian
Veteran
Mesaje: 3352
Membru din: Joi Apr 15, 2010 2:50 pm
Localitate: Calarasi,Targu mures

Re: All about LEDs

Mesaj de adrian » Joi Iul 26, 2018 5:41 pm

Când vine vorba de sistemul de iluminat al unui automobil, legea este strictă.
Art.101: Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în Clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate.
Art.112: (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoa-rele cazuri: vehiculul circulă cu defecțiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate.

Cam asa sta treba cu luminile.
Real motors don't need forced induction
Who needs a turbo when you have a stupidly quick,naturally aspirated motor?

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper R50 with Chrysler engine ,you're pretty damn close

Avatar utilizator
dedant68
Viteza 5
Mesaje: 477
Membru din: Mar Noi 28, 2017 8:09 pm
Localitate: Craiova, Voinesti(DB), Targoviste, Plymouth(United Kingdom)
Contact:

Re: All about LEDs

Mesaj de dedant68 » Joi Iul 26, 2018 8:25 pm

1. Art. 101 se refera la intensitatea luminoasa masurata in candela, iar LED-ul este construit avand la baza parametrul "flux luminos" (lumenul). Lumina LED nu provoaca orbirea si nu este concentrata sub forma de fascicul la halogen sau xenon. Lumina LED este alba si rece.
Candela se refera la luminozitatea fasciculului luminos, iar lumenii se refera la cantitatea de lumina vizibila.
2. Art 112_LED-ul nu este dispozitiv, LED-ul este o sursa de lumina :!: ( nu se aplica pentru cazul nostru) :mrgreen:
Nu am auzit pana acum ca cineva sa fie amendat pentru surse LED pe auto/moto sau retinere de certificat de inmatriculare. Politia rutiera are alte prioritati in trafic, nu sursele de lumina de pe automobile.
In plus, toate sursele LED de marca sunt OMOLOGATE :!:
Imagine Imagine Imagine

Horus
Membru nou
Mesaje: 29
Membru din: Mie Iul 08, 2015 1:53 pm

Re: All about LEDs

Mesaj de Horus » Lun Sep 24, 2018 8:20 am

Raspunsul RAR legat de LED-uri :
una ziua,

Montajul elementelor instalaţiei de iluminare şi semnalizare pe vehiculele rutiere este reglementat prin Regulamentul nr. 48 CEE ONU.

În reglementarea citată, la punctul 6.2.9, rezultă fără echivoc faptul că în cazul utilizării unei surse de lumină care produce un flux luminos de peste 2000 lumen (aşa cum este cazul farurilor cu surse de lumina cu descarcare in gaz -tip xenon sau faruri luminate prin diode luminiscente-LED care produc un flux luminos cu valori superioare limitei menţionate), autovehiculul trebuie să fie dotat cu instalaţie de spălare a dispersorului farului, omologată conform Regulamentului nr. 45 ECE ONU.

De asemenea, conform R 48, tot la punctul 6.2.9 este menţionat : dacă se utilizează o sursă de lumină care produce un flux luminos de peste 2000 lumen, este necesara existenţa unui dispozitiv automat de reglare a înălţimii fasciculului luminos in functie de sarcina.

Mai există condiţia ca, la utilizarea modulelor LED lampile trebuie să fie omologate conform Regulamentului nr. 113 CEE ONU.

S-ar putea accepta de catre RAR folosirea altei surse (LED), numai daca tipul de far existent pe vehicul este prevazut pentru utilizarea acestei surse de lumină (LED) si are dotarile mentionate mai sus. In caz contrar modificarea nu poate fi acceptată de catre RAR.Departamentul Omologări Individuale şi Inspecţii Tehnice Registrul Auto Român

Tel centrala: 0212027000 / int.263

Tel/fax: 0213181773

Scrie răspuns