Pagina 1 din 1

Conducte frana cupru anyone?

Scris: Mar Iul 10, 2018 7:57 pm
de CSilviu
Zilele astea am alergat tot orașul să-mi pun conducte frana spate, domnii mi-au recomandat conducte din cupru de la dacia, de acu le-am pus ce sa fac, mulți spun că sunt mai bune decât cele din metal, alții că plesnesc fiind un metal moale...mai aveți careva din cupru, ati avut probleme?

Re: Conducte frana cupru anyone?

Scris: Mar Iul 10, 2018 9:25 pm
de dedant68
Salut,

Evident Cu, dar cu conditia ca teava sa fie noua, nu discutam de conducta folosita de la o batrana Dacie 1300 :!: Conducta de Cu speciala pentru auto se gaseste in magazinele de pise auto la colac. Iti cumperi cat doresti, se taie dupa dimensiuni si se bercuieste la capete cu scula profesionala(dupa ce s-au introdus piulitele olandeze). Trebuie avut grija :arrow: coloana sa fie bine fixata in suportii de PVC, pentru a nu se taia in muchiile ascutite ale caroseriei din cauza vibratiilor. Cuprul mai formeaza cupla galvanica in contact cu fierul ,determinind corodarea Cu si implicit cedarea la presiune, dar discutam de ani buni de functionare ;) . Mai nou, pentru a impiedica acest fenomen, la conductele sistemului de franare care utilizeaza teava de Cu, s-a introdus aliajul Cu 90% -Inox 10%, sau pentru Cu de puritate ridicata se monteaza la capetele bercuite ale coloanei de frana o piesa intermediara din Inox. In stilul acesta se lucreaza in UK in service-urile auto/ateliere auto profi.
In final, daca ai teava noua si bine prelucrata si monata corect sub caroserie nu sunt probleme :!:

Numai bine,

Re: Conducte frana cupru anyone?

Scris: Mar Iul 10, 2018 11:17 pm
de CSilviu
Daca ai ști cu ce aventura m-am molipsit de am zis că înnebunesc, deci fui să-mi fac ITP-ul, nenea mosu mi-a găsit conductele ruginite și îmi spune sa pun d'alea de metal cu o scurta precizare din partea dansului "să văd Io pe cine găsești tu să ți le facă".
Am găsit eu într-un final un meseriaș și îmi spuse să cumpăr 2 valuri de 4,5 m conducta cupru Dacia și mi le pune. Mă întorc la mosu' cu ITP-ul ( așa știu, daca e respinsă mașina, după reparație te întorci la aceeasi statie) și mă trimite la plimbare că el mi-a spus sa pun de metal chiar daca pe fisa scria doar "conducte frana corodate excesiv", nu scrie nicăieri de care să-mi pun ci pur și simplu un moft de-al dansului, că alea de cupru sunt și mai nasoale decât cele ruginite. Eu nu înțeleg care e problema sunt ilegale sau ce..

Re: Conducte frana cupru anyone?

Scris: Mar Iul 10, 2018 11:34 pm
de dedant68
Aiurea ;) Nu este nicio "ilegaitate" daca montezi conducte de frana din Cu :!: Daca conductele erau pe masina cu o zi inainte de verificare, facute de un meserias, oare le mai observa cineva de la RAR :?: Aberatia unui "uitat de vremuri prin RAR". Discuta cu inginerul sef problema...

Re: Conducte frana cupru anyone?

Scris: Mie Iul 11, 2018 9:29 am
de adrian
Mosulica de la ITP este un dobitoc,conductele de frana din Cupru nu se mai folosesc din motiv de costuri ridicate, nu din punct de vedere al rezistentei,tevile de cupru rezista pana la presiuni de 5 ori mai mari decat presiunile din instalatia de franare.
In materie de aliaje ale cuprului, desigur ca nu exista aliaje Cupru- Inox, exista doar aliaje ale cuprului cu unele elemente din tabelul lui Mendeleev,in general metale.Inoxul este un aliaj, nu un element din tabelul celebrului chimist rus.

Re: Conducte frana cupru anyone?

Scris: Mie Iul 11, 2018 10:03 am
de CSilviu
Eii.. știe el ce face, probabil i-am rănit orgoliul că n-am luat de otel, nu am ascultat eu de porunca dansului, iar prostului dacă-i rănești orgoliul....nu se lasa decât cu victime.