Denumirile interne

Avatar utilizator
Vali Iovi-Stere
Site Admin
Mesaje: 6389
Membru din: Dum Oct 19, 2008 11:47 pm
Localitate: Bucuresti-Mangalia
Contact:

Denumirile interne

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Toate modelele MINI au numere din seria R. Acest lucru se datorează tradiţiei din cadrul Rover Group. Următoarele denumiri sunt cunoscute: -R50: "Mk I" MINI One şi Cooper (original numit R59 cu Rover Group)
-R52: "Mk I" MINI Decapotabilă
-R53: "Mk I" MINI Cooper S
-R55: MINI Clubman
-R56: "Mk II" MINI One, Cooper, S şi D
-R57: "Mk II" MINI Decapotabilă
-R58: Un posibil model MINI cu tracţiune integrală

MINI este numele filialei BMW din Cowley, Anglia, precum şi a automobilului produs de această filială din aprilie 2001.
Maşina, proiectată de Frank Stephenson,este vândută ca o reinterpretare "retro" a automobilului original Mini, care a fost produs de către British Motor Corporation şi succesorii acesteia între 1959 şi 2000. Numele se scrie cu majuscule pentru a îl deosebi de predecesorul său.La lansarea oficială, maşina a fost prezentată ca fiind "NOUL MINI", dar este mai întâlnită denumirea "BMW Mini". La început dezvoltat de către grupul Rover, şi vândută sub marca Rover , fabricată fiind la uzina Longbridge, proiectul MINI a fost reţinut de către BMW când s-a debarasat de către Rover în 2000. MINI este asamblată în Cowley, Oxford, Regatul Unit, în ceea ce înainte a fost Pressed Steel Company,cunoscută sub denumirea de Fabrica Oxford.

Modelele fabricate între anii 2001 şi 2006 includ patru variante hatchback: varianta de bază "MINI One", varianta cu motor diesel "MINI One/D", sportiva "MINI Cooper" şi varianta cu motor supra-alimentat "MINI Cooper S". În anul 2005 a fost adăugată opţiunea decapotabilă. În noiembrie 2006 o versiune îmbunătăţită a lui MINI a fost lansată, cunoscută neoficial sub denumirea "Mk II MINI". Mk II este disponibilă numai în varianta cu acoperiş metalic în anul 2007.

MINI a fost proiectat să înlocuiască modelul Rover 100 şi mai spaţiosul Rover 200, ambele fiind nepotrivite pentru piaţa modernă a automobilelor. MINI era menită să înlocuiască modelele ieftine de Rover 200, şi modelele mai scumpe de Rover 100, iar Rover 35 să înlocuiască modelele mai scumpe de Rover 200 şi cele ieftine de Rover 400. După renunţarea la MG Rover, MINI a fost comercializată mai degrabă ca o maşină mică şi elegantă de oraş, decât ca înlocuitorul pentru 100 şi 200.

2001 - 2006 - Mk I MINI
În Grecia şi Portugalia, MINI One este propulsată de o versiune de 1.4 litri ale motorului Tritec, dar toate celelalte versiuni propulsate pe benzină ale MINI folosesc versiunea de 1.6 litri.Din 2004, opţiunea de acoperiş decapotabil a fost lansată pentru întreaga gamă.

Există numeroase moduri de stilizare şi de individualizare între modele, una dintre cele mai evidente fiind aceea că Cooper S are o fantă distinctivă pe capotă. Cooper S are de asemenea şi două ţevi de eşapament care ies în spate, în centrul vehiculului. Versiunea (non-S) Cooper are mai multe părţi cromate decât MINI One, având o singură ţeavă de eşapament. Versiunea MINI One/D nu are o ţeavă de eşapament vizibilă.

Pe anumite pieţe, precum cea din Australia şi Statele Unite, numai MINI Cooper şi Cooper S sunt comercializate din cauza că motorul lui MINI One este considerat că nu furnizează suficientă putere pentru a porni aerul condiţionat — o componentă necesară în aceste climate. Totuşi, singura diferenţă între motoarele de pe modelele 'One' şi 'Cooper' este economia de carburant, realizată prin intermediul modificării software-ului care rulează pe unitatea de comandă a motorului, care pentru MINI One este setat să optimizeze consumul de carburant, iar pentru Cooper să facă un compromis între putere şi economia de carburant. Aproape 50% dintre toate MINI-urile vândute în Australia şi aproximativ 70% dintre cele vândute în Statele Unite sunt modelul de top (cel mai scump) de Cooper S.

Numele de Cooper şi Cooper S sunt ecouri ale versiunilor sportive utilizate pentru Mini clasic, care provin la rândul lor din implicarea lui John Cooper şi Cooper Car Company. Moştenirea Cooper este accentuată şi prin sublinierea modelului de personalizare John Cooper Works (JCW) disponibil pentru MINI. John Cooper a creat şi o versiune de curse intitulat MINI one s works. Această maşină are componente suplimentare care să o ajute la îmbunătăţirea perfomanţelor precum eşapament de curse şi filtru de aer, precum şi o suspensie avansată. Maşina are şi roţi de 17-inch de curse, unicat.


2003 MINI Cooper S şi Mk III classic Mini.
Un MINI Cooper S 2006 Checkmate.Versiunea "Mk I" MINI One, Cooper şi Cooper S folosesc un motor Tritec fabricat în Brazilia, iar MINI One D foloseşte un motor diesel fabricat de Toyota. În august 2006, BMW a anunţat că în viitor motoarele vor fi fabricare în UK, ceea ce va duce din noul la o maşină de origine britanică în majoritate, asamblare finală făcându-se la Cowley iar presarea componentelor fiind făcute la filiala BMW din apropiere, la Swindon.

În timp ce MINI modern nu foloseşte nimic din soluţiile tehnice folosite pe originalul Mini, reuşeşte totuşi să captureze foarte mult din spiritul maşinii clasice. Ca şi originalul, utilizează un motor transversal cu patru cilindrii, şi tracţiune pe faţă. Toate cele patru roţi sunt dispuse pe colţurile caroseriei, care este alcătuită din două incinte. Stilizarea maşinii, asemenea lui Volkswagen New Beetle, este un design retro care se aseamănă în mod intenţionat cu original Mini, cu culori contrastante ale acoperişului, cu linii opţionale pe capotă, faruri de raliuri opţionale, şi cadru negru în jurul arcelor roţilor.

MINI One şi MINI Cooper sunt disponibile cu o transmisie continuă variabilă, sau cu o cutie de viteze manuală convenţională Getrag cu cinci viteze. Cooper S are o cutie manuală Getrag cu şase viteze (începând cu modelele din anul 2005) sau o cutie automată.

Ca sandard, MINI are 'drive by wire' adminsie electronică, distribuţie electronică a frânării, controlul electronic al frânei la viraje şi electronic stability control (standard sau opţional, în funcţie de model şi regiune) pentru a îmbunătăţii controlul şi menevrabilitate în condiţii neprielnice.

Adăugarea unui supra-alimentator pentru modelul Cooper S a dus la nevoia de a muta bateria în spatele vehiculului, ceea ce a dus la eliminarea spaţiului pentru roata de rezervă. Din această cauză modelul vine cu opţiunea standard de folosire a roţilor run-flat.

După 2007 - Mk II MINI
Din noiembrie 2006, versiunile hatchback MINI au fost înlocuite de un nou MINI, alcătuit din modelele MINI Cooper şi MINI Cooper S, propulsate de un nou motor de 1.6 litri, dezvoltat în colaborare de către BMW şi PSA Peugeot-Citroën. "Vechiul" MINI decapotabil continuă să fie comercializat împreună cu noua gamă de hatchback. Decapotabile Mk II vor fi comercializate începând din anul 2008. MINI One are un motor de 1.4 litri derivat din acelaşi motor care se află pe MINI Cooper şi Peugeot 207.

Versiunea mai nouă de "Mk II" MINI (sau R56) foloseşte noul motor BMW-PSA 1.4/1.6, numit Prince, cu 4 cilindri. Versiunea cu aspiraţie naturală (non-turbo) ale acestui motor utilizează un sistem numit VALVETRONIC pentru a controla valvele pentru un raport optim de performanţă şi/sau eficienţă. Acest MINI foloseşte o arhitectura a trenului de rulare bazat pe cea de pe Peugeot 207 şi cea de-a doua generaţie de Citroën C3.

R56 Cooper S are injecţie directă şi Twin Scroll, supra-alimentator cu geometrie variabilă (VGT sau VNT) cu funcţie de Overboost pentru un cuplu sporit. Acest motor produce 128kW (175 Cai putere) şi un cuplu de 240 N·m. Funcţia de Overboost măreşte cuplul pe moment la 260 N·m.

Noul model Cooper D este disponibil din aprilie 2007, cu un motor de 1.6 litri, 16-valve, turbodiesel cu 80kW (110 Cai putere) şi un cuplu de 240 N·m. Şi acest model are funcţia de e Overboost care măreşte cuplul pentru o perioadă de timp până la 260 N·m.

Inovaţiile tehnice includ şi servo-direcţie electrică prin care se evită luarea din puterea motorolui, braţe de transmisie de lungimi egale pentru a elimina diferenţele de cuplu, şi suspensii sofisiticate cu multiple legătruri, întâlnite de obicei numai pe automobilele cu tracţiune pe spate.

Cu introducerea lui R56 MINI, transmisiuna de tip CVT a fost retrasă, fiind înlcuită de un sistem de transmisiune automată hidarulică, similară cu cea de pe fostul Cooper S. Această cutie de viteze este disponibilă pe întreaga gamă de MINI R56, şi va aparea în sfârşit pe Cooper D din 2008. În plus, sevo-direcţie cu paddle-shift este disponibilă de asemenea.

Decapotabile
La salonul 'Salon International de l'Auto' (Geneva Motor Show) din 2004, MINI a prezentat versiunea cabriolet (decapotabilă) care a fost pusă în vânzare în anul 2005, pentru versiunile One, Cooper şi Cooper S. Acoperişul este în totalitate automat - un lucru neobişnuit la o asemene maşină mică - şi poate fi deschis parţial pentru a se folosi ca parasolar în timp ce maşina rulează cu viteză. Modelul decapotabil întrevedea MINI cu acoperiş solid prins doar în spate - înlocuind designul reminiscent de la Mini clasic şi care incorporează mânerele externe proeminente. Decapotabila aduce şi două mici ferestre electrice pentru pasagerii din spate, care sunt retractate automat când acoperişul este deschis. Acoperişul este făcut dintr-un material textil cu mai multe straturi de izolaţie; fereastra din spate este din sticlă şi are dezaburire, dar nu are ştergător.

Ca glumă, cumpărătorilor de MINI decapotabile le-a fost cerut să semneze un 'contract' prin care promit să conducă maşina cu acoperişul deschis cel puţin 90% din timp. MINI a făcut şi o linie fierbinte (în Statele Unite: 1-888-DO NOT CLOSE) unde oricine poate să sune pentru a raporta pe proprietarii de decapotabile care merg cu acoperişul închis. Sistemul automat îţi prezintă cum poţi să joci o festă celui care încalcă contractul.

La North American International Auto Show din 2007, MINI a prezentat o ediţie limitată de Mini Cooper S Sidewalk decapotabilă. Caracteristicile tehnice sunt o viteză maximă de 215k, un timp de acceleraţie de la 0-100 km/h de numai 7.9 secunde, şi un cuplu de 220 N·m.

Works GP MINI
Ultima versiune cu motor Tritec este MINI Cooper S cu John Cooper Works GP Kit, o versiune uşoară, pregătită pentru curse. Finisată manual de către Bertone în Italia, a fost produsă într-o serie limitată de 2000 de autoturisme, dintre care 444 destinate pieţei din Marea Britanie (deşi până la urmă au fost vândute 459 de unităţi). Versiunea GP are numai scaunele din faţă, mai puţine izolaţii fonice, aer condiţionat opţional şi alte îmbunătăţiri menite să reducă greutatea maşinii, cu o economie de aproximativ 40 kg faţă de un Cooper S. În plus, maşina are un sistem avansat de frânare şi suspensii, precum şi 218 cai putere proveniţi de la pachetul de modificare a motorului John Cooper Works. În locul scaunelor din spate există mai mult loc pentru pasagerii din faţă, şi spaţii de depozitare sub acoperiş. Sunt mai multe puncte de unice de individualizare a acestui model precum oglinzi roşii, spoiler de fibră de carbon, jante din aliaj uşor cu patru spiţe, o emblemă unică. Disponibilă numai într-o singură schemă cromatică, Thunder Blue cu acoperiş Pure Silver, fiecare maşină este individualizată printr-un număr şi au o plăcuţă pe bord şi acoperiş. Ultima dintre MINI-urile supra-alimentate este un model limitat original, şi este de aşteptat ca MINI Cooper S cu John Cooper Works GP Kit să devină o piesă de colecţie.

MkII MINI

MINI a prezentat nou versiune a maşinii pentru anul 2007, bazată pe o platformă nouă, cu schimbări de aspect şi funcţionalitate. Arhitectura este folosită în comun cu PSA Peugeot Citroën, iar scopul este acela de a fi mai flexibil. Proiectarea tehnică a fost făcută în Marea Britanie de către MINI/BMW Group UK Engineering.

Aşa numita 'Mk II MINI' (cu referiri la denumirea Mini-ului clasic) a fost prezentată în noiembrie 2006 în versiunile Cooper şi Cooper S, iar gama s-a completat spre finalul lui 2007 prin adăugarea lui Mk II MINI One. Este disponibilă şi în versiunea de motorizare diesel pentru modelul Cooper din încă din aprilie 2007, sub titulatura Cooper D. MINI decapotabilă încă mai foloseşte platforma Mk I din 2006.

Deşi Mk II are un aspect cu care suntem obişnuiţi, fiecare cadran a noii maşini a fost schimbat faţă de modelul anterior. Noile cerinţe de securitate au dus la creşterea lungimii cu 60 mm, ridicarea anteriorului maşinii şi înglobarea luminilor de semnalizare în faruri.Farurile sunt acum fixe pe partea din faţă a maşinii, astfel încât acum nu se mai ridică odată cu ridicarea capotei. Maşina are o grilă restilizată şi stopuri mai mari pe spate. Cooper S are încă scobitura în capotă, deşi odată cu schimbarea locului unde este plasat intercooler-ul ea nu are decât un aspect estetic. În plus, Cooper S nu mai are bateria localizată sub planşeul capotei, ci într-un loc mai convenţional. Stâlpii C nu mai sunt încastraţi în sticlă şi au o formă care să ducă la îmbunătăţirea aerodinamicii şi pentru a reduce tendinţa de acumulare a mizeriei în partea din spate a maşinii. Mult criticata problemă cu locul pentru pasagerii din spate a fost ameliorată prin decuparea unor adâncituri în scaunele din spate. Un buton de pornire a motorului înlocuieşte cheia de contact, iar prin pachetul opţional 'convenience package', maşina se deschide singură în mod automat când cheia este suficient de aproape de maşină.

Modelele Cooper şi Cooper S au noi models offer a new rear axle şi componente din aluminiu pentru reducerea greutăţii maşinii, iar versiunea Sport are arcuri şi amortizoare mai rigide şi bare anti-roliu. O altă deosebire importantă este includerea unui nou sistem de servo-direcţie electric mai performant, a cărui fineţe se poate modifica prin apăsarea butonului Sport din faţa schimbătorului de viteze (la ambele verisuni - auto şi manuală), care modifică şi răspunsul acceleraţiei. Dacă transmisia este automată apăsarea butonului Sport duce la schimbarea vitezelor numai când accelerometrul ajunge foarte aproape de zona roşie.

La capitolul motorizări, motorul Tritec a fost înlocuit la modelul Cooper cu un motor de 120 de cai putere de 1.6 litri cu numele Prince, fabricat în colaborare cu Peugeot, care are un timp variabil indefinit pentru valve. Testele au dus la un tip de 9.1 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 de km/h, cu o viteză maximă de 201 km/h. Consumul este 4.82 l/100km. Mai puternicul Cooper S, având 175 de cai putere înlocuieşte supra-alimentarea cu turbo-compresia, pentru a avea un consum de combustibil mai mic, şi va avea în viitor şi injecţie directă. Prin urmare, acest motor nu mai are Valvetronic. Acest motor are în continuare funcţia de "overboost" care ridica pentru moment cuplul cu 20 N·m, la acceleraţii puternice. Prin urmare, timpul de la 0 la 100 este de 7.1 secunde, iar viteza maxima este de 225km/h. Are cam aceleaşi îmbunătăţiri la consumul de carburant ca şi Cooper, ajungând al un consum mixt de 5.75 l/100km. Ambele modele au transmise manuală cu şase trepte sau transmisie automată. Motorul cu turbo-compresie este acelaşi ca cel de pe modelul Peugeot 207 GTi/RC.

Din 2008, toate modelele MINI vor fi echipate cu tehnologia BMW Efficient Dynamics. Aceasta include modalitatea de a opri complet motorul când maşina nu se află în mişcare. Când pedala de acceleraţie este apăsată, motorul este pornit automat electricitatea produsă în timpul frânării. Cooper D model ajunge la un consum de 3.17 l/100km şi are o emisie de 104 g de carbon pe kilometru. Este posibilă şi apariţia unui model MINI One D, cu un consum şi mai mic şi emisii de dioxid de carbon şi mai scăzute decât Cooper D, care are cam aceleaşi caracteristici cu Toyota Prius la consumul de carburant şi la emisiile de carbon. Efficient Dynamics este standard pe toate modelele MINI, făcând astfel ca MINI să fie primul constructor de maşini care să aibă un vehicul hibrid.

Toate modelele Mk II with au opţional DSC (Dynamic Stability Control) care include asistenţă la pante, o tehnologie care împiedică maşina să se aplece spre spate pe un drum înclinat, prin menţinerea frânei pentru încă două secunde după ce şoferul nu mai apasă pedala, ceea ce îi permite să apese acceleraţia.

Interiorul lui Mk II se aseamănă cu cel al modelului anterior, dar este complet reproiectat. Are un portbagaj mai mare cu 10 litri. Alte schimbări, atât vizibile cât şi mai discrete au dus la scor de 5 stele la testele EURONCAP.

Mk II MINI este produs în triunghiul de producţie MINI - fabrica Swindon (componentele de caroserie), fabrica Hams Hall (motor) şi fabrica Oxford, unde are loc asamblarea finală.

MINI Clubman
MINI Clubman este un model diferit care poate fi comandat în versiunile Cooper, Cooper D şi Cooper S. Are o lungime mai mare cu câţiva centimetri, menită să sporească locul pentru picioare şi un portbagaj mai încăpătoar. Are uşi duble pentru portbagaj, în loc de uşă care se deschide în sus. Are de asemenea şi uşă de tip suicide door pe dreapta pentru pasagerii din spate.

Numele 'Clubman' este o întrerupere a tradiţiei clasice Mini. Clasica Mini Clubman era un automobil cu partea frontală mai pătrăţoasă, şi cu partea din spate asemănătoare lui Mini standard. Versiunea break a Mini-urilor clasice erau denumite 'Mini Traveller' şi 'Mini Countryman'. Totuşi, BMW nu a cumpărat drepturile de utilizare ale acestor nume când au achiziţionat drepturile pentru celelalte nume de Mini.
Imagine
Avatar utilizator
Vali Iovi-Stere
Site Admin
Mesaje: 6389
Membru din: Dum Oct 19, 2008 11:47 pm
Localitate: Bucuresti-Mangalia
Contact:

Re: Denumirile interne

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Ţeava de eşapament în formă de cutie de bere. :)
Echipa care se ocupa de proiectarea MINI-ului în anul 2001 terminase modelul din lut. Designer-ul principal Frank Stephenson şi-a dat seama ca modelul nu avea ţeavă de eşapament. Soluţia rapidă a fost să pună o cutie de bere de pe care fusese desprinsă vopseaua, pentru a putea prezenta modelul comitetului de directori. Forma i-a încântat pe membrii comitetului, care i-au cerut să păstreze forma , ceea ce a dus la păstrarea formei şi pentru modelul din producţia de serie.
Fişiere ataşate
112_0504_03z_2003_Mini_Cooper_S_Exhaust_View.jpg
mini-cooper-exhaust-pipe.jpg
112_0702_03z_2008_mini_cooper_exhaust_view.jpg
Imagine
Avatar utilizator
catalinord
Viteza 3
Mesaje: 210
Membru din: Sâm Iul 11, 2009 2:57 pm
Contact:

Re: Denumirile interne

Mesaj de catalinord »

Interesant ... mult de citit si nu am timp ..dar poate imi raspunde si mie cineva de ce pe talonul meu scrie Mini RC31 ?.... eu am cooper din 2004.
BELIEVE . . .
Avatar utilizator
Vali Iovi-Stere
Site Admin
Mesaje: 6389
Membru din: Dum Oct 19, 2008 11:47 pm
Localitate: Bucuresti-Mangalia
Contact:

Re: Denumirile interne

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Este denumirea comerciala. ;)
Engine Type : Commercial Name : Type :

W10B16A Mini ONE RA31
W10B16A Mini Cooper RC31
W11B16A Mini Cooper S RE31
Imagine
Avatar utilizator
darksun
Moderator
Mesaje: 1421
Membru din: Sâm Iul 18, 2009 4:45 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Denumirile interne

Mesaj de darksun »

Este un cod intern (aflat in VIN) si reprezinta : RC31 = Cooper (LHD)

Prima Generatie :

| | --------------
| | RA31 = One (LHD)
| | RA32 = One (RHD)
| | RB11 = One Diesel (LHD)
| | RB12 = One Diesel (RHD)
| | RC31 = Cooper (LHD)
| | RC32 = Cooper (RHD)
| | RC33 = Cooper (USA)
| | RD31 = One Convertible (LHD)
| | RD32 = One Convertible (RHD)
| | RE31 = Cooper S (LHD)
| | RE32 = Cooper S (RHD)
| | RE33 = Cooper S (USA)
| | RE91 = Cooper S JCW GP (LHD)
| | RE92 = Cooper S JCW GP (RHD)
| | RE93 = Cooper S JCW GP (USA)
| | RF31 = Cooper Convertible (LHD)
| | RF32 = Cooper Convertible (RHD)
| | RF33 = Cooper Convertible (USA)
| | RH31 = Cooper S Convertible (LHD)
| | RH32 = Cooper S Convertible (RHD)
| | RH33 = Cooper S Convertible (USA)
| |

A doua Generatie :

| | --------------
| | ME31 = One (LHD)
| | ME32 = One (RHD)
| | MF31 = Cooper (LHD)
| | MF32 = Cooper (RHD)
| | MF33 = Cooper (USA)
| | MF71 = Cooper S (LHD)
| | MF72 = Cooper S (RHD)
| | MF73 = Cooper S (USA)
| | MF91 = John Cooper Works (LHD)
| | MF92 = John Cooper Works (RHD)
| | MF93 = John Cooper Works (USA)
| | MG31 = Cooper Diesel (LHD)
| | MG32 = Cooper Diesel (RHD)
| | MH31 = One Clubman (LHD)
| | MH32 = One Clubman (RHD)
| | ML31 = Cooper Clubman (LHD)
| | ML32 = Cooper Clubman (RHD)
| | ML33 = Cooper Clubman (USA)
| | MM31 = Cooper S Clubman (LHD)
| | MM32 = Cooper S Clubman (RHD)
| | MM33 = Cooper S Clubman (USA)
| | MM91 = John Cooper Works Clubman (LHD)
| | MM92 = John Cooper Works Clubman (RHD)
| | MM93 = John Cooper Works Clubman (USA)
| | MN51 = Cooper Diesel Clubman (LHD)
| | MN52 = Cooper Diesel Clubman (RHD)
| | MR31 = Cooper Convertible (LHD)
| | MR32 = Cooper Convertible (RHD)
| | MR33 = Cooper Convertible (USA)
| | MS31 = Cooper S Convertible (LHD)
| | MS32 = Cooper S Convertible (RHD)
| | MS33 = Cooper S Convertible (USA)
| | MS91 = John Cooper Works Convertible (LHD)
| | MS92 = John Cooper Works Convertible (RHD)
| | MS93 = John Cooper Works Convertible (USA)
~ Think MINI! ~ :D
Imagine
tudor
Veteran
Mesaje: 1535
Membru din: Mie Iun 17, 2009 9:14 pm

Re: Denumirile interne

Mesaj de tudor »

Waaw O_O Vali si darksun multumim pt info :D
Avatar utilizator
catalinord
Viteza 3
Mesaje: 210
Membru din: Sâm Iul 11, 2009 2:57 pm
Contact:

Re: Denumirile interne

Mesaj de catalinord »

Am inteles ...deci data viitoare cand cumpar mini tre sa ma uit dupa MF91 ... hihi
BELIEVE . . .
Avatar utilizator
darksun
Moderator
Mesaje: 1421
Membru din: Sâm Iul 18, 2009 4:45 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Denumirile interne

Mesaj de darksun »

catalinord scrie:Am inteles ...deci data viitoare cand cumpar mini tre sa ma uit dupa MF91 ... hihi
Well iti doresc sa-ti indeplinesti visul. Si eu ma gandesc, sper intr-o zi reusesc. :?
~ Think MINI! ~ :D
Imagine
Avatar utilizator
stef
Site Admin
Mesaje: 102
Membru din: Lun Iun 23, 2008 4:31 pm
Localitate: Craiova

Re: Denumirile interne

Mesaj de stef »

Catalin, de ce sa nu tintesti si mai sus?
Vorbesc de Mini John Cooper Works GP :)
218 caluti, 0-100 in 6.2s. Ca sa fie mai usor, au renuntat la scaunele din spate :)
Imagine

Imagine
tudor
Veteran
Mesaje: 1535
Membru din: Mie Iun 17, 2009 9:14 pm

Re: Denumirile interne

Mesaj de tudor »

GP. Doar 2000 de bucati au fost produse. Cred sa fie tot mai valoros pt ca vor fi tot mai putine... Deocamdata se mai gasesc la bani relativ buni.. cu timpul cred sa urce pretul :) Poate se renteaza mai mult decat niste bani depusi la banca :mrgreen:
Scrie răspuns