In attn. celor cu MINI Cooper S 2006+

Bronto
Membru nou

In attn. celor cu MINI Cooper S 2006+

Mesaj de Bronto »

Salutare,
Felicitari pentru masinutele voastre si cat mai multi km. cu ele. Va spun sincer ca intotdeauna am fost fascinat de MINI, dar inca nu am unul in posesie, deocamdata.... :evil:
Acum mi-am facut cont pe acest forum din cauza unei alte probleme si a unei curiozitati. Dupa cum stiti, motorul de 175hp de pe MINI Cooper S este facut in colaborare cu PSA. Ei bine, eu am un Peugeot 207 RC cu motorul asta (1.6l THP 175hp). In momentul de fata am o problema si anume: pierderi de putere aleatoare, cateodata insotite de eroarea "Depollution fault", consum mare (cu aprox. 10-25% peste cat ar trebui sa fie), sunet de diesel la rece (gasiti detalii in link-urile de mai jos), etc. Cautand pe internet in legatura cu eroarea asta, am observat ca exista o problema generala legata de acest motor (si pe Peugeot si pe MINI), problema care are legatura cu distributia. Nu o sa stau acum sa explic, dar va pun cateva linkuri mai jos (sper ca am voie) si cred ca o sa va edificati :

http://etuners.gr/en/index.php?s=12&t=167 - se explica problema doar pentru Peugeot, dar simptomele sunt aceleasi si pe MINI. Sper sa va faceti o idee.

http://distributionthp.free.fr/index.php - site cu petitia internationala impotriva Peugeot si BMW. Aici gasiti absolut toate informatiile despre aceasta problema. (cautati in sectiunea Sources si Documentations)

Probabil, dupa ce ati citit tot, va intrebati de ce mi-am facut cont aici. Ei bine, as dori sa stiu cati din posesorii de motoare THP au (sau au avut) aceste probleme si cum se rezolva ele in reteaua BMW. Dupa cum veti citi in link-urile de mai sus, este o problema destul de grava care poate avea efecte nimicitoare asupra motorului si, deocamdata, nici BMW nici PSA nu au facut recall cu toate ca numarul posesorilor de motoare THP cu aceasta problema, creste.
Deocamdata, eu am semnalat faptul ca simptomele pe care le are masina, corespund cu acest defect dar cei de la Peugeot, imi tot schimba sonde, fac teste, etc. fara sa incerce macar sa verifice timing-ul motorului. In sfarsit, masina are garantie si nu trebuie sa platesc nimic, dar m-am cam saturat sa tot fac drumuri aiurea.
Va multumesc si astept parerile voastre.

P.S. Masina are 19.000 km, si problemele semnalate mai sus incep in intervalul 15.000 - 25.000, cu mici exceptii bineinteles.

Cu stima,
Florin
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Re: In attn. celor cu MINI Cooper S 2006+

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

S-a discutat problema asta pe forum. :D Unii dintre ei chiar au ajuns la service cu ele pentru a rezolva problema.Multumim ca ai intrat pe forum si iti dorim ca in viitorul apropiat sa-ti achizitionezi si tu un MINI. :D Aici avem o sectiune dedicata altor marci daca doresti sa ti-o prezinti si pe a ta. http://www.mymini.ro/myforum/viewforum.php?f=47
Imagine
Scrie răspuns