extindere garantie

mmd
Membru nou

extindere garantie

Mesaj de mmd »

Salut!

In 2 saptamani urmeaza sa-mi expire garantia (JCW/22K km). Poate cineva sa ma sfatuiasca daca merita sa extind garantia?

Cei de la Filaret mi-au facut facut oferta de 636EUR/Mini Service Inclusive L (3ani/50K km) si garantie 317EUR (3ani/50k km). Acestea sunt costurile pentru pachetele cele mai mici. Nu se poate extinde garantia fara achizitia pachetului MSI.

Mini Service Inclusive: schimb ulei/filtru + filtru aer + micro filtru + bujii + lichid frana + verificare autovehicul si zone standard, conform caiet service MINI (nu prea stiu la ce se refera acest punct :?: )

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

p.s. am avut o experienta extrem de placuta din toate punctele de vedere (cost/profesionalism) cu revizia la ei (Filaret) :lol:
mmd
Membru nou

Re: extindere garantie

Mesaj de mmd »

Poate cineva sa ma sfatuiasca tinand cont de datele masinii mele JCW/22K km/2ani? Face sens sa achizitionez asa ceva considerand raportul cost/beneficii?

Sunt al 2-lea proprietar, masina este provenienta Germania/ BMW company car (prima inregistrare)

Multumesc
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

fa si tu un calcul cu cat ai da daca ai face reviziile obisnuite in cei 3 ani sau 50k km, pentru ca daca te iei dupa carte o sa iti zica sa schimbi uleiul la 20-15-30k km, adica de 2 ori in intervalul ala (nu cred ca o sa ti-l schimbe ei la 10-15k doar ca vrei tu). bujii probabil ca schimbi o data maxim.
ia in calcul ca ulei o sa completezi oricum din banii tai in plus fata de revizii.

garantia cred ca merita toti banii la cate lucruri se strica la modelele noi, cum ar fi de ex turbina.
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

garantia cred ca merita toti banii la cate lucruri se strica la modelele noi, cum ar fi de ex turbina.[/quote]

@Cristi-ai tu ceva cu Oreste vad,il ciupesti cu orice ocazie. :lol: :lol: :lol:

@mmd-Si eu zic ca merita,600Euro ii lasi oricum la prima aprindere de semnalizare in bord.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
mmd
Membru nou

Mesaj de mmd »

Ceea ce nu mi-e foarte clar este daca cei 3ani/50k km se adauga la ceea ce am eu in momentul in care semnez extinderea garantiei/Mini Service Inclusive (2ani/22k km). Ai idee cum sa face calculul?

Daca este sa consider ca s-ar adauga la ce am eu in momentul extinderii, calculele ar arata cam asa (sper sa nu gresesc):
-1 schimb ulei + filtre odata pe an, total de 3 schimburi in cei 3 ani / ~470EUR (oricum nu estimez sa fac mai mult de 15k km/an)
-1 schimb bujii + lichid frana / ~120EUR
Calculele le-am facut tinand cant de revizia recenta: ulei+filtre+bujii+lichid frana ~275EUR.

Practic 590EUR (cost Mini Service Inclusive/MSI dat de Filaret 636EUR), deci pe acolo. Cand am schimbat acum bujiile (mi-au spus ca asta recomanda sistemul ca au trecut 2 ani), mecanicul mi-a spus ca de obicei odata cu schimbul de ulei posibil sa-mi recomande si schimbarea bujiilor. In cazul in care partea cu schimbul de bujii este adevarata :?:, costul platit pentru achizitia
MSI ar fi mai mic decat cel platit pentru reviziile individuale.

In ceea ce priveste extinderea garantiei, aceasta se poate face doar daca se achizitioneaza si pachetul Mini Service Inclusive. Aici iar nu inteleg daca 3ani/50k km se calculeaza de la cat are masina in momentul semnarii (2ani/22k km) sau este perioada totala (numarul de km total).

De exemplu, ca tot ai amintit, cam cat costa sa zicem o eventuala problema cu turbina?

Merci ;)
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

La turbina nu vrei sa stii, te asigur. :mrgreen:
La restul de intrebari cred ca cel mai bine iti raspund cei de la service. :arrow:
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
oreste
Viteza 2

Mesaj de oreste »

Daca Doamne fereste ai vreo problema cu turbina, cei de la BMW nu o reconditioneaza, politica generala a reprezentantelor, iar o turbina noua la Filaret m-a costat aproximativ 7500 ron, asadar in eventualitatea probabila a defectarii turbinei, garantia merita toti banii.
@ cristi: si noi te iubim
Oreste
If it works don't fix it
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

eu nu te mai iubesc, m-ai convins sa nu-mi iau R56 S :P
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
Scrie răspuns