Salut! Resuscitez eu topicul asta cu o problema similara.
Am inlocuit racordul flexibil la MINI Cooper R50 din 2002.
Cel vechi era deteriorat si pe reprize sustinute (adica "blana"), sa zicem 30-140 km/h, baga miros de ars in masina. Sunetul nu pot spune ca ma deranja, era mai galagie in masina, dar suna frumos totusi.
Noul racord flexibill, BOSAL, montat la MINI Garaj, suna prost. Scotea un zgomot metalic, un fel zornait. Se auzea la cele mai mici apasari ale acceleratiei, chiar si pe loc, dar mai ales in sarcina.
Mi-a luat ceva pana sa ii conving pe mecanici ca totul e din racordul flexibil. Povestea e lunga. Cert e ca au acceptat sa-l inlocuiasca cu un altul. Acum sunetul e mult diminuat si nu se mai aude doar dand "sprit-uri" in acceleratie pe loc. Dar se aude in sarcina, in orice treapta de viteza, cand accelerezi mai viguros.
Pentru ca sunetul s-a schimbat notabil dupa inlocuirea primului racord flexibil (cel stricat), apoi dupa inlocuirea celui de-al doilea racord (cel care facea zgomot metalic mereu), e clar ca sunetul e de acolo si ca problema nu e simplu de rezolvat.
Nu vreau sa-i mai pun pe aceeasi oameni sa inlocuiasca din nou acest racord pentru ca e clar ca nu prea stiu sa-i dea de cap si pierdere de timp si de bani pentru toata lumea orice tentativa. Vreau sa merg sa-l schimb in alta parte. Si de aici doua intrebari:
1. Cei care ati avut aceasta problema cu sunetul din racordul flexibil, cum ati rezolvat si unde?
2. Stie careva care sunt specificatiile tehnice (dimensiuni) ale racordului flexibil stock?
P.S. Nu puneti ambreiaj Valeo. Am avut si eu, prost ca naiba dpdv rulment. L-am schimbat iar dupa nici 20.000 km. Acum am pus Sachs, sa vedem cat o tine.