Cutie manuala versus cutie automata

Scrie răspuns
io's
Veteran

Re: Cutie manuala versus cutie automata

Mesaj de io's »

de fapt pe mine la o automata in afara de problemele de consum, intretinere si performante mai reduse ma enerveaza la culme intarzierea aceia care o are la cuplare apoi patinajul la schimbari etc etc etc. ceea ce la un SMG/DKG/DSG NU exista !!!!!

am spus inca de la inceput, nu comparam automatele cu DSG/DKG/SMG/S-Tronic etc, si feelingul e altul. eu ma refer strict la cutiile A U T O M A T E , cele cu convertizor de cuplu in locul ambreiajului.
si da, mi-ar fi placut sa am la BMW cutie SMG. daca ar fi avut steptronic nu as fi cumparat-o. norocul meu ca era manuala :lol: :lol:
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

ACS C30 - gone
D22
for sale https://www.olx.ro/oferta/nissan-np300- ... cbr5b.html
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
bumbumparty
Viteza 2

Mesaj de bumbumparty »

pai atunci eu sunt pentru dsg...inca de la inceput am spus...ca automata de pe mini nu e cea mai noua cu putinta ... dar tot singura schimba...:) ... daca vrei sa uiti pe viata de automata ... condu un smart roadster :)) nu mai te urci in automata cat o sa traiesti are lag intre trepte 3 secunde :)
Nu ai Mini?
Nu existi!
io's
Veteran

Mesaj de io's »

deci de asta ti s-a parut ciudat mini la condus... erai obisnuit cu DSG. acum poate ti-ai dat seama de ce nu sufar automatele :mrgreen:
lagul ala _ma streseazaaaa_
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

ACS C30 - gone
D22
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
bumbumparty
Viteza 2

Mesaj de bumbumparty »

mini nu are lag...chiar nu are...eu vb de lagul de la cutia de pe smart...care nu stiu ce cutie este dar este una f proasta...dsg-ul schimba 2 viteze pana schimba cutia dp smart una...

La mine mi s-a parut in schimb ciudat si asta spuneam... ca e pus invers fata de dsg plusul cu minusul...

Repet miniul chiar nu are lag...ba din contra ma panicasem putin ca aveam imresia ca patineaza dar ea saraca defapt schimba viteze cat sta turata...deci e ok din punctul asta de vedere...

Cat despre consumul de la mine cu automata m-am stabilizat la 12.3 de cateva zile nu scade nu urca...12.4 maxim maxim...ceea ce spun eu ca este rezonabil pentru confortul primit...

o chestie nasoala la cutia de la Smart (am sa ma interesez ce model este ce tehnologie) era ca daca o treceam pe manual...de exemplu sa o schimb din padele...daca statea 2 secunde in rosu imi schimba ea singura superioara chiar daca era pe manual...ceea ce e de kko...o cutie proasta rau la smart...

la mine e ok si cvt-ul daca nu ma insel este aceasi cutie de pe seria 3 coupe-ul din 2007 2008
Nu ai Mini?
Nu existi!
bumbumparty
Viteza 2

Mesaj de bumbumparty »

gata am gasit...pe smart roaster este cutia manumatic Softip ... o bashina...
O cutie ciudata de exemplu daca stateam la semafor in d nu pleca de pe loc...decat cand apasam acceleratia...lag la greu in conditii de schimbat normal...daca ii dadeam kickdown era clar 5 secunde fumam o tigara si dupa schimba si ea :)

Dar te obishnuieshti... cand vezi tirul pe contrasens...dai kickdown si pana trece tiru taman bine poti sa depasesti :)
Nu ai Mini?
Nu existi!
io's
Veteran

Mesaj de io's »

ft tare ce consum mic poti sa ai!!! :mrgreen:

razvan cred ca o sa fie gelos pe consumul tau :lol:

ACS C30 - gone
D22
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

:lol: :lol: :lol:
Imagine
bumbumparty
Viteza 2

Mesaj de bumbumparty »

chiar zic ca e rezonabil consumul...am avut seria 1 cutie manuala si imi lua 11.5 acelasi motor 1.6i 116 cp... deci 1 litru in plus pentru fitza de a merge cu automata...sti tu aia de schimba singura...:)) eu zic ca e bine...!
Nu ai Mini?
Nu existi!
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Seria 1 era mai greu. :D
Imagine
io's
Veteran

Mesaj de io's »

daa... e mai mult ca bine! :mrgreen:
nu stiu cum ai scos tu consumul asta, esti primul si singurul pe care-l aud, nu contest. probabil ca restul nu stiu sa mearga cu MINI automat :P

PS: motorul nu e acelasi, ala e de BMW asta de chrysler :(

ACS C30 - gone
D22
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
Scrie răspuns