In cautare de MINI...!!!!

Scrie răspuns
Doc
Membru nou

Re: In cautare de MINI...!!!!

Mesaj de Doc »

Si acum conduc o masina de 300CP prin Bucuresti si nu am ramas fara carnet. De ce toata lumea crede ca daca ai 200cp pe o masina, trebuie sa fii "vitezoman de oras". Cam toate masinile pe care le-am avut in ultima vreme au avut un pic peste 200CP, dar am reusit sa-mi strunesc "armasarii" de sub capote.
Ori am fost eu inteles gresit, ori eu am gresit forumul. Credeam ca se discuta despre Mini Cooper pe acest forum si in aceeasi categorie intra si variantele un pic mai sportive Cooper S sau JCW.
SpOOk
Viteza 6

Mesaj de SpOOk »

Salutare.
Pot sa imi dau cu parerea si eu despre un Cooper S R53, ca si proprietar si pasionat al marcii. Nebeneficiind de un buget prea mare, fiind cumparata din banii mei adunati pe perioada studentiei, m-am documentat foarte mult inainte sa fac pasul cel mare. Ca si fost proprietar de un comun Astra GTC, eram invatat cu facturi infime la piese si revizii, dar eram constient in ce ma bag.

Nu cred ca are rost sa iti povestesc despre experienta in spatele volanului, deoarece cred ca te-ai documentat si tu legat de acest aspect. Ceea ce pot sa-ti spun este ca nu e o masina chiar atat de problematica precum se plang multi. Cu putin bun simt si niste cunostiinte elementare de mecanica poti mesteri singur la ea fara probleme. Iti recomand manualul de service de la BentleyPublishers si nu o sa ai probleme, desi gasesti cam orice rezolvare pe forumuri.

Nu am condus nici un R56, am mers in schimb in dreapta si e intr-adevar mai rafinat in multe aspecte, dar parca nu e aceeasi senzatie de legatura cu masina, mi se pare ca esti mai protejat, mai izolat de tot ce se intampla sub capota, dar asta e doar parerea mea. Cand o sa detin unul pe o perioada mai lunga o sa pot avea o parere pertinenta.
Motorul mi se pare ca e buletproof, superchargerul la fel, daca ai grija de ele. Sa fii atent la sunete ciudate de la superchargeruri, deoarece sunt multi care nu completeaza uleiul si se mananca rotile dintate si se duc rulmentii. Eu voi incerca sa-l reconditionez pe al meu complet, datorita proastei mentenante a fostului proprietar.

In rest, mici problemute pe care le rezolv incet incet, dar un sofer normal nu cred ca si-ar bate capul cu ele (mici zgomote pe la plasticele din bord, cand o spal nu pot sa aprind aerul conditionat cateva ore ca imi arde o siguranta, probabil un contact imperfect pe care il voi rezolva la urmatoarea revizie si altele)

Ca si sistem audio, eu am varianta normala, nu dotarea HK, la care am adaugat un adaptor de la Dension in care imi conectez iPodul si am 8Gb de muzica la 320kbs compatibil cu comenzile din volan.

Eu de cand mi l-am luat, gasesc orice scuza sa ies cu el la o plimbare, nu ma pot satura de sunetul superchargerului.
Daca ai posibilitatea, iti recomand sa iti iei din Germania, alinabiancapop stiu ca aducea, m-a ajutat si pe mine la un moment dat, cand eram in cautari.
Iti raspund cu placere la orice alte intrebari, daca vrei sa imi dai un PM.

Succes
EX MINI Cooper S R53 - 2004
Actual Mazda 3 Skyactive X 2.0 NA | Husqvarna Svartpilen
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

Doc scrie:Si acum conduc o masina de 300CP prin Bucuresti si nu am ramas fara carnet. De ce toata lumea crede ca daca ai 200cp pe o masina, trebuie sa fii "vitezoman de oras". Cam toate masinile pe care le-am avut in ultima vreme au avut un pic peste 200CP, dar am reusit sa-mi strunesc "armasarii" de sub capote.
Ori am fost eu inteles gresit, ori eu am gresit forumul. Credeam ca se discuta despre Mini Cooper pe acest forum si in aceeasi categorie intra si variantele un pic mai sportive Cooper S sau JCW.
concluzia pe forumul asta e una singura, asa cum spunea vali pe vremuri, pe MINI il alegi doar cu inima (daca n-ai gresit forumul), deci nu exista varianta RS... etc
cand ai spus ca vrei masina "de oras", toata lumea intelege "DOAR DE ORAS", te-ai exprimat gresit, e clar. o masina de 300cp nu e DOAR DE ORAS. nici MINI (JCW) nu e.
R50/53 e mult mai pur decat R56, asta e parerea mea. depinde ce-ti doresti. iti place fierul sau iti plac gadgeturile?
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
Doc
Membru nou

Mesaj de Doc »

Iti multumesc pentru acest descriere detaliata a unui posesor de R53. Am inceput sa ma documentez de aproximativ o saptamana, dar spre rusinea mea nu m-am dat cu niciun model Mini. Fac teste in fiecare zi cu masini de tot felul, dar aceasta marca mi-a picat mai rar mana si n-am reusit sa fac probe cu niciun model. Va trebui sa fac cateva vizionari la masinile din anunturile autohtone ca sa-mi fac o idee despre cum ma simt intr-un Mini Cooper. Tocmai am revenit din concediu si voi avea mai mult timp sa studiez modelul JCW.

L.E. Pe fiecare forum monomarca ideea este aceeasi - sa alegi cu inima, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cumpar o masina fara sa ma documentez un pic. Sunt fan Honda, am avut pana acum 7 modele si totusi in acest moment conduc o bavareza. Asta nu inseamna ca nu imi mai place Honda. Pur si simplu, am lasat pasiunea pentru marca si am cautat o masina practica pentru mine si familie. N-am exclus cateva cerinte: motor turbo cu resurse suficiente, cutie at, frane bune, stabilitate si spatiu interior suficient pentru 2 adulti si 2 copii. Acum caut o masina mica, manevrabila, distractiva la condus, puternica, frane bune, optional AT, motor benzina si nu foarte veche.
Ultima oară modificat Lun Aug 25, 2014 9:32 pm de către Doc, modificat 1 dată în total.
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

trebuie sa-l incerci la drum, de preferat cu viraje multe, la munte, acolo unde toate masinile franeaza in curbe si tu le iei blana.
in oras n-are cum sa te dea pe spate.

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
Doc
Membru nou

Mesaj de Doc »

O voi incerca cu siguranta si acolo. Nu caut o masina care sa stea numai in oras, ci sa faca de toate. De exemplu, daca plec la munte cu bicicleta singur sau cu inca o persoana, de sa plec cu un SUV cand pot lua o masina mica. Pentru virajele de la munte exista si alte masini, nu doar Mini Cooper. Nu contest ca JCW nu are un sasiu performant, dar de multe ori conteaza elementul dintre volan si scaun. Oricum este o discutie pe care nu am vrut sa o deschid acum. Nici nu aveam de ce, doar am intrebat de modelul JCW si nu de Mini Cooper One.
In oras nu trebuie sa ma dea pe spate, ci sa-mi placa sa o conduc indiferent de viteza de inaintare.
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

da, sigur ca exista, intr-o clasa de pret diferita

Imagine
Doc
Membru nou

Mesaj de Doc »

Depinde cum privesti lucrarile. Un JCW nou un pic ma dotat ajunge la 40.000 euro, iar de banii astia deja poti alege un EVO X sau STI. Daca te referi la masini sh, JCW nu isi pastreaza asa de bine pretul si este ceva mai ieftin decat cele doua variante 4x4.
Doc
Membru nou

Mesaj de Doc »

Daca tot m-am uitat pe la noi, am gasit masina aceasta: link autovit. Cunoaste cineva masina si proprietarul sau o gasesc pe forum?
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Nu stiu masina, doar ca am impresia ca becurile xenon sunt de Vitan(nu vad spalatorul de faruri).Cere-i proprietarului si seria de sasiu, sa verificam dotarile originale ale masinii,cum este cu kitul JCW,Xenon,cei 190HP???
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
Scrie răspuns