hmmm :> nu prea imi place sa folosesc pliculete speciale pentru paste carbonara cum se gasesc pe piata.... curat si calesc o jumatate de ceapa si cateva bucati de usturoi, cu putin ulei de masline si putina sare pana se cristalizeaza putin. dupa pun bacon/sunculita sa se prajeasca putin si adaug putin oregano si busuioc uscat din lipsa de ele proaspete. dupa ce fierbe apa, bagi pastele si lasi sa se fiarba al dente, le scoti si le strecori... intre timp, iei 1 ou sau 2 in functie de cata cantitate de paste vrei sa faci, le spargi, separi galbenusul de albus, pui galbenusul intr-un bol si pui peste 3-4 linguri de smantana si amesteci...
la sfarsit pui pastele stoarse si strecurate de apa intr-o oala, pui peste amestecul de ceapa si sunculita sau bacon, le pui la foc mic, adaugi amestecul de ou cu smantana si amesteci pana se omogenizeaza tot! nah, cam asa fac eu pastele carbonara
pentru pastele cu ton...chiar mi-ar place cu proxima ocazie nu stiu cum, sa le fac si sa le si gusti
