bogdan.vartic scrie:cristi_tci: Tehnologia runflat se bazeaza pe o ranforsare de-a latul anvelopei realizata din kevlar. In momentul in care anvelopa pierde presiune, aceasta continua sa mearga pe intaritura din kevlar. Producatorii de anvelope runflat estimeaza ca se poate rula cu viteze de pana la 80 km/h minim 150 km. In realitate, am un client care nu stia ce semnifica semnul exclamarii intre doua paranteze ( manualul, bata-l vina) si a facut un drum timisoara-bucuresti si a mai mers inca 2-3 zile asa prin Bucuresti.... 0% damage la janta.
Anvelopele runflat sunt foarte utile deci pentru multe drumuri afara.
Este adevarat ca sunt ceva mai rigide si mai sensibile decat cele normale.
Orice roata mai mare 16,17,18" vine standard cu runflat, iar cand se comanda masina cu astfel de roti, nu mai exista posibilitatea rotii de rezerva (de dimensiuni reduse 115/75/R15). Din fabrica poti comanda roata de rezerva doar pentru MINI One.
In concluzie recomand jantele pe 16" cu runflat, iar celor care au runflat-uri mai mari.. mai multa atentie la gropi. Tin minte ca atunci cand aveam MINI Cabrio evitam zona Aviatorilor, pentru ca piatra aia cubica distruge masina.
Eu am jante pe 16 cu run-flat si am impresia ca rezista foarte bine la gropi... am dat in unele grave si nu se simte nici o vibratie de la roti, ceea ce inseamna ca si anvelopa e inca buna, si jantele au scapat. Am dat cu alte masini in gropi mult mai mici si am strambat jante si de aliaj si de tabla, am facut si pana, am spart si capace... tot tacamul.
Multi zic ca nu prea e avantajos sa mergi cu run-flat pentru ca sunt grele sau pentru ca fac masina si mai rigida in combinatie cu jantele pe 17. Pana la urma daca nu ai roata de rezerva... nu prea ai de ales.
Eu intentionez sa schimb rotile cu unele pe 17 si vreau sa fiu in cunostinta de cauza cand cumpar cauciucurile pentru ele...
mersi pt sfaturi