New MINI in town!

Scrie răspuns
mmneg
Viteza 4

Re: New MINI in town!

Mesaj de mmneg »

am condus fwd, awd, rwd de diverse puteri

pareri personale:
fwd: pentru oras si condus sportiv. pe un traseu virajat se simte accentuat transferul de mase in franare/accelerare.

awd: permite condus foarte sportiv fara mare stres. pentru cei care vor sa stea pe sine. daca pleaca, esti terminat. foarte greu redresezi un awd.

rwd: difera abordarea virajelor. senzatia pe accelerare este total diferita. simti ca esti impins fata de fwd unde te tii de motor.
majoritatea supercarurilor sunt rwd. trebuie sa cunosti masina in prealabil, eventual ceva exercitii cu situatii limita. odata ce ai exersat vei realiza ca rwd nu este un balaur care vrea sa te scoata de pe sosea cu orice pret. orice mica plecare a spatelui se poate compensa foarte usor.
'02 Cooper - for fun BACK TO US :D , replaced by '07 320d touring - for Sasha :D
io's
Veteran

Mesaj de io's »

cristi o'RAL scrie:asa o fi... inseamna ca de aia erau plini de incredere asta iarna toti aia cu bmw-uri
ironic spus, nu? :mrgreen:
crede-ma ca daca ai anvelope de iarna in sezonul rece nu ai niciun stres
am facut ceva partii asta iarna fara sa am probleme, am mers pe acolo pe unde a mers orice fwd cu anvelope de iarna si probabil ca nu mergea nici un awd fara (turism, nu SUV), de mai bine de 10 ani conduc rwd iar iarna cu anvelope de iarna bune am avut probleme doar acolo unde au avut probleme TOTI, alea sunt povesti cu rwd si iarna, sau daca nu esti adaptat normal sa nu poti merge. ca sa fac o comparatie: imi era frica sa merg cu masina socrilor fwd cu anvelope de vara (sau all sezon) decat cu rwd cu anvelope iarna

@mmneg: total de acord Imagine
Fişiere ataşate
DSC00702.JPG
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

ACS C30 - gone
D22
for sale https://www.olx.ro/oferta/nissan-np300- ... cbr5b.html
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
io's
Veteran

Mesaj de io's »

RWD vs AWD

in cazul de fata FWD iese din discutie ;)
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

ACS C30 - gone
D22
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Nu am inteles nimic din clipul tau io's :lol: eu iti garantez ca scoteam un timp mai bun cu MINI... ;) se vede clar ca nu stiau sa abordeze un "ac de par" :lol: ei accelerau doar in linie dreapta :lol: raceri de liniuete :lol: spectacol (drift) nu inseamna si un timp bun ;) Nu vreau sa intru in detalii si sa critic stilul lor de a "pilota" o masina,dar nu asa se piloteaza o masina. :lol:
Imagine
io's
Veteran

Mesaj de io's »

am vrut sa arat ca un rwd poate sa scoata un timp mai bun decat awd la indemanare.
ca tu ai fi scos un timp mai bun cu mini nu te contrazic ;) dar sunt putin sceptic Imagine

hai ca am umplut topicul de Imagine

ACS C30 - gone
D22
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

:lol: :lol: :lol: ce prosteala de film... scuze, dar e total inutil pus. nu din cauza masinilor, ci din cauza ca traseul ala de indemanare era prea ingust pentru masinile alea, noroc ca a reusit sa faca o pirueta ala cu evo. nu se poate compara nici un RWD cu un AWD pt un traseu atat de ingust, iti garantez ca orice FWD mic scotea un timp cu mult mai bun pe acel traseu.

ca si exemplu, tot de la o indemanare de la prisma, dar cu o alta configuratie de traseu, unde, fara sa fiu modest, am batut tot ce insemna RWD / AWD si motoare de peste 2000cc... doar un MINI a fost mai rapid atunci (asta se intampla acum multi ani) ;)

Radu a fost atunci acolo, poate confirma
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Cristi era cu Trabantul albastru. :D
Imagine
mmneg
Viteza 4

Mesaj de mmneg »

fara a declansa o polemica,
Fişiere ataşate
fwd-sucks-300x150.jpg
fwd-sucks-300x150.jpg (12.87 KiB) Vizualizat de 3724 ori
'02 Cooper - for fun BACK TO US :D , replaced by '07 320d touring - for Sasha :D
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

:lol: si cum e viata asta... ai doar FWD
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
mmneg
Viteza 4

Mesaj de mmneg »

sunt mai multe criterii la alegerea unei masini. ;) iar cu cat ai mai multe oportunitati de a experimenta, iti poti face o idee mai obiectiva
Scrie răspuns