Martor luminos aprins

turqu
Membru nou

Martor luminos aprins

Mesaj de turqu »

Salut am un cooper din 2007 cu becul de la motor aprins in bord am fost la DORMAG AUTO CONSULT in buc si mi au dat o lista frumoasa si un pret dupa cum urmeaza :

INLOC.VALVA SOLENOIDA ADMISIE VALVA SOLENOIDA 2buc 834.00
INLOC.VALVA SOLENOIDA EVACUARE SENZOR AX CAME 2buc 534.02
total 1,554 ron

si ....

GARNITURA CAPAC TACHETI 1 159.01
PLACUTE FRANA FATA 1 249.00
SENZOR UZURA FATA 1 118.01
DISC FRANA FATA 2 936.00
SENZOR UZURA SPATE 1 118.01

Total: 1841 ron

Stiti cumva un service mai ok sau daca sunt necesare toate cele de mai sus (prima parte) pentru martorul acela luminos?

A inca ceva schimbatorul nu revine in punctul mort :( (masina nu a mai fost miscata din garaja de cateva luni)

Astept cateva idei merci !
alecspricop
Membru nou

Re: Martor luminos aprins

Mesaj de alecspricop »

Salut,
se pare ca si eu am aceeasi problema, la un mini tot din 2007,
am fost la dormag si mi-au spus ca am aceeasi problema, aceleasi lucruri trebuie schimbate plus inca vreo doua repere.
la tine cum a fost?
s-a rezolvat problema?
au mai aparut probleme dupa?
MINI COOPER S
madalina
Membru nou

Mesaj de madalina »

cum ati rezolvat problema? am si eu mini cooper din 2007, cu aceasi problema, martorul luminos de la motor aprins, la dormag mi-au dat intr-adevar o lista cam lunga ( care includea si clapeta de acceleratie, si senzorii ax came)... problema la mine nu e doar becul aprins, masina se tureaza cand pun piciorul pe frana, sau se opreste cand stau pe loc...
flaviucostea
Viteza 1

Mesaj de flaviucostea »

si al meu 2007 e in service cam tot cu aceleasi simptome
Ultima oară modificat Dum Mar 13, 2011 12:06 am de către flaviucostea, modificat 1 dată în total.
flaviucostea
Viteza 1

Mesaj de flaviucostea »

madalina scrie:cum ati rezolvat problema? am si eu mini cooper din 2007, cu aceasi problema, martorul luminos de la motor aprins, la dormag mi-au dat intr-adevar o lista cam lunga ( care includea si clapeta de acceleratie, si senzorii ax came)... problema la mine nu e doar becul aprins, masina se tureaza cand pun piciorul pe frana, sau se opreste cand stau pe loc...
adica jumate de motor de curiozitate cat te costa?
madalina
Membru nou

Mesaj de madalina »

nu prea inteleg la ce te referi cu jumatate de motor.... senzorul ala costa 160lei... daca ar fi doar asta... nu ma apuc sa schimb tot ce imi zic mecanicii ...
alinabiancapop
Moderator

Mesaj de alinabiancapop »

cei de la service trebuie sa va dea o lista completa pe coduri cu fiecare piesa
codurile le gasesc pe model pe real oem
tot pe real oem, la rubrica bazar, dan groza va ajuta cu preturi la piese originale

jumate de motor......adica in cazuri similare, probleme pe distributie in functie de piese poate fi si 1600 de euro, fara manopera

depinde de cunostintele tehnice ale mecanicului si problema masinii
Dare to be different!
ex MINI Cooper S R56
now MINI Rover ....S again
madalina
Membru nou

Mesaj de madalina »

merci pt raspuns..am sa detaliez putin problema... am testat motorul de mai multe ori, si la service-uri diferite...4mecanici.. simptomele masinii sunt: probleme la relanti, se tureaza sau se opreste cand stau pe stop..se tureaza pana la 1700 cand pun piciorul pe frana in timpul mersului, si cel mai deranjant este ca trage fff greu... la dormag mi-au spus sa scimb senzorul ax came, clapeta de acceleratie, si fiindca aveam si pierdere masiva de antigel (de la niv max sub min in 3zile), pompa de apa.dupa care m-am dus la alt tester, alt mecanic, care a vazut bujiile terminate, asa ca le-am schimbat, dupa 2zile de mers superb a inceput iar sa se tureze si sa nu mai traga. i-am schimbat pompa de apa, iar cand au demontat-o au vazut si cuereaua de la alternator tocita, si fulia... schimbate si astea. acum mai am doar senzorul din ce mi-au zis ei.. toate testele au dat eroare pe ecu,senzor ax came evacuare...acum ma duc sa-l caut si sa-l schimb . :) :) sper sa fie tot asta! urati-mi noroc!
alinabiancapop
Moderator

Mesaj de alinabiancapop »

si ai schimbat si clapeta de acceleratie?
sonda lambda 1, cea de dinanite de catalizator functioneaza pe tester in parametrii normali?
Dare to be different!
ex MINI Cooper S R56
now MINI Rover ....S again
madalina
Membru nou

Mesaj de madalina »

cred ca da.. eroarea pe care o da la test e senzorul de evacuare la axul cu came. mecanicul meu, a schimbat senzorii intre ei, cel de evacuare cu cel de admisie(pt ca sunt identici), si am testat-o din nou(dupa ce am mers cu ea o perioada, timp in care avea aceleasi probleme) si ar fi trebuit sa dea eroare pe admisie acum, dar nu a fost asa...eroarea e tot pe evacuare, deci senzorul nu e stricat. a verificat toate furtunele, nu trage aer fals, a curatat clapeta de acceleratie, si acum merge mai binie, dar sa vedem cat o tine....parca nu e la putere max oricum, si nu se aude asa rotund motorul..parca e diesel...altceva nu i-a mai gasit... ceva idei?
Scrie răspuns