Baby Blue pe mymini.ro
Re: Baby Blue pe mymini.ro
Eu stiu de la fosta dacie a lu tata care o pusese pe gpl ca isi pierde aproape jumatate din puterea motorului.. cand o treceam pe benzina inapoi parca era pe kerosen.. asa mare era diferenta.. plus ca incet incet afecteaza si motorul
Eenie, MINI , miney , mo lover
- cristi o'RAL
- Moderator
mai, cum sa iti zic eu mai pe inteles... nimeni nu isi ia MINI sa mearga ca mortul si sa lase miros de basini in urma
dupa ce faci un drum la munte (poate chiar prin Alpi daca mai fac slovenii ceva intalnire) o sa vezi de ce NU trebuie sa iti pui GPL

dupa ce faci un drum la munte (poate chiar prin Alpi daca mai fac slovenii ceva intalnire) o sa vezi de ce NU trebuie sa iti pui GPL

fbi special agent dale b. COOPER
Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

- bumbumparty
- Viteza 2
Uite am gasit pe un site unde pun astfel de instalatii poze in galeria lor si in portofoliul lor si un mini...
Atashez poze mai jos...
Chiar as vrea mai multe pareri...
Am citit ca instalatiile noi sunt f performante...au si un mic cpu si faza cu motorul, cu uzura unii spun ca din contra ii mareste durata de viata altii ca o micsoreaza...nu ar fi rau sa dezbatem putin...macar de dragul discutiei...
Atashez poze mai jos...
Chiar as vrea mai multe pareri...
Am citit ca instalatiile noi sunt f performante...au si un mic cpu si faza cu motorul, cu uzura unii spun ca din contra ii mareste durata de viata altii ca o micsoreaza...nu ar fi rau sa dezbatem putin...macar de dragul discutiei...
Nu ai Mini?
Nu existi!
Nu existi!
Distributia este pe lant iar transmisia este pe curea.Iti recomand sa schimbi cureaua de transmisie si rola intinzatoare, s-ar putea sa fie un pic de panik daca e uzata.bumbumparty scrie:io's scrie:nu are ambreiaj ca la manuale insa are ceva ambreiaje prin cutie. numai smg-ul are ambreiaj normalbumbumparty scrie: * fiind transmisie automata... aceasta masina are ambreaiaj obishnuit .La fel ca cel de manuala...sau este altceva...intreb pentru ca am ramas putin inzapezit si mi s-a parut ca miroase a ambreiaj - i-am decuplat asc-ul si am cam fortzat-o
cred ca ai vrut sa te referi la distributie care DA, este pe LANTbumbumparty scrie: Acum intrebare...motorul de cooper este cu transmisie pe lant sau curea...adik trebuie facuta transmisia sau nu...nu gasesc cartea service si sunt putin confuz...
distributie scuze am ametit cu trasmisia asta automatadeci este pe lant nu e panik de schimbat curele etc?
Uita de faza cu GPL-ul, ti-ai luat masina de basini, fitze si iti pui butelie pe ea?Rade lumea de tine

2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
Plus ca nu ai voie cu gpl in parcari acoperite sau subterane.
Cutia automata nu zice nimic de gpl? Ma gandesc ca sunt anumite lucruri care se coreleaza. Electronica cutiei nu risca sa se supere? Mai ales pe rapoartele cuplu/putere/turatie
Cutia automata nu zice nimic de gpl? Ma gandesc ca sunt anumite lucruri care se coreleaza. Electronica cutiei nu risca sa se supere? Mai ales pe rapoartele cuplu/putere/turatie
'02 Cooper - for fun BACK TO US
, replaced by '07 320d touring - for Sasha 

- bumbumparty
- Viteza 2
era o intreare strict pentru creierii mei...nu m-am gandit sa-mi pun...dar azi in benzinarie era ditamai pretul la gpl... 2.7 lei/l si m-am gandit sa pun o intrebare
stiu ce inseamna consum mare...am avut rx-8
nu am o problema...
Curea de transmisie?adik in cutie sau ceva?nu ma pricep f bine ...de aceea vreau sa imi explici putin...si eventua sa imi spui care sunt costurile...!

Curea de transmisie?adik in cutie sau ceva?nu ma pricep f bine ...de aceea vreau sa imi explici putin...si eventua sa imi spui care sunt costurile...!
Nu ai Mini?
Nu existi!
Nu existi!
- bumbumparty
- Viteza 2
noile instalaii din ce am mai citit si eu nu mai au legatura cu instalatiile traditionale...au un cpu al lor...au injectoare separate...ma uitam in portofoliul lor si eram f multe x5-uri ,cayenne mertz masini cu 6 sau 8 cilindri benzina...hidramate...mmneg scrie:Plus ca nu ai voie cu gpl in parcari acoperite sau subterane.
Cutia nu prea are de ce sa aibe legatura...nu are ea de unde sa stie ca masina merge cu gaz sau cu benzina...caracteristicile motorului nu se schimba abslut deloc... putere identica... paramentri de functionare identici cu mersul pe benzina...!
Sunt firme afara (in grecia austria sunt f multe masini bashinoase care merg pe gpl) care fac dyno inainte si dyno dupa pentru a demonstra ca puterea motorului este identica dupa instalarea instalatiei gpl.
ganditi-va ca gpl 2.7 lei/litru si am facut si un calcul rapid...
Datele problemei...
Rezervor gpl pentru mini = 43 litri
Bun
Un plin de gpl costa 116 lei
Un plin de benzina costa 215 lei
Pe gpl are un consum marit cu 2 litri pe suta de kilometri
cu 43 litri gpl avem autonomie de 238 km la un consum de 18%
cu 43 litri benzina ave autonomie de 286 km la un consum de 15 %
Deci
gpl autonomie 238 km cu 116 lei
benzina autonomie 286 km cu 215 lei
Bun...
Avem un buget de 215 lei
215 lei transformati in litri gpl inseamna 80 litri gpl ceea ce inseamna ca putem avea o autonomie de 450 km
Adik mai pe scurt
Cu un buget de 215 lei putem alege sa mergem:
286 Km -benzina
sau
450 km - Gpl
*in ideea ca o instalatie Euro 5 de ultima generatie certificata rar, tuv etc productie germania costa cu tot cu montaj ready to go pentru un mini cooper r50 fabuloasa suna de 2550 lei adik la cursul bnr (4.22lei) 604 euro
Amortizare investitie:
diferenta de la benzina la gpl la un plin de 43 litri este de un milionceea ce inseamna ca investitia se amortizeaza in aproximativ 25 de plinuri considerand ca facem 2 plinuri pe luna (80 litri) inseeamna ca intr-un an adik 12 luni 365 zile adik 8760 de ore adik 525.600 minute adik 31.536.000 secunde

Nu ai Mini?
Nu existi!
Nu existi!
Ai ceva timp liber 
Ai ceva informatii cum se comporta motorul in forja? Ma refer aici la uzura intr-un regim de functionare alert. Nu de alta dar cu mini nu mergi batraneste

Ai ceva informatii cum se comporta motorul in forja? Ma refer aici la uzura intr-un regim de functionare alert. Nu de alta dar cu mini nu mergi batraneste
Ultima oară modificat Mar Mar 01, 2011 1:14 pm de către mmneg, modificat 1 dată în total.
'02 Cooper - for fun BACK TO US
, replaced by '07 320d touring - for Sasha 

- bumbumparty
- Viteza 2
nu ai voie in parcari subterane ? sau acoperite?
Si cine o sa ma controleze in portbagaj sa vada ca merg pe gpl? in conditiile in care bushonul de unplere este langa cel de benzina sub capacul de la benzina al caraoseriei? nu se vede nu se aude... exista niste oamni prin parcari pe la mall care aleatoriu iti deschide portbagajul sa vada daca ai gpl?

Si cine o sa ma controleze in portbagaj sa vada ca merg pe gpl? in conditiile in care bushonul de unplere este langa cel de benzina sub capacul de la benzina al caraoseriei? nu se vede nu se aude... exista niste oamni prin parcari pe la mall care aleatoriu iti deschide portbagajul sa vada daca ai gpl?

Nu ai Mini?
Nu existi!
Nu existi!
- bumbumparty
- Viteza 2
am mai citit pe un forum grecesc acum ceva timp cand aveam rx-8-ul si proprietatile motorului nu se schimba absolut in nici un fel...ca e forja ca e bara la bara...masina merge in parametrii normali...si faza cu motorul se strica mai rpd este o prostie ...una la mana sunt taxiuri in bucuresti care au 500 000 km mers numai pe gpl fara sa aibe probleme cu motorul...! asta stiu eu exact nu din vb! la instalatiile noi nu exista pic de miros de gaz in masina.... sunt masini la firma de taxiuri de lux sa nu dau nume cei ce au mercedesuri e class si masini de lux care merg de sute de mi de kilometri pe gaz...daca ar fi disconfort de miros sigur nu puneau oamenii, fac transport pe aeroport...ceea ce inseamna demnitari oameni de afaceri etc...
Nu ai Mini?
Nu existi!
Nu existi!