consum mare
- zaedtattoo
- Membru nou
consum mare
Poate cineva ma poate ajuta cu o sugestie...
Am o problema cu consumul... imi ia cam 20% in oras indiferent cum merg cu ea...
am fost la BMW mi-au facut o diagnoza detaliata au gasit doar ceva la clapeta de acceleratie (era f murdara) si o sonda lamda care nu functiona cum trebuie (in vremea aia imi consuma 30%) iar dupa ce au curatat clapeta si am schimbat sonda a ajuns sa-mi consume 20%
Ideea e ca nici computerul de bord nu afiseaza cum trebuie consumul. Daca il resetez in timpul mersului imi arata valori f credibile 6-7-8.....12-13-14% in functie de cum o turez.
Daca nu resetez consumul in timpul mersului imi arata constant o valoare (in general mare) indiferent ca o turez sau e la relanti
consumul l-am calculat singur de la pompa la pompa si o medie ar fii de 19-20%
si mi se mai pare ceva ciudat: bag la pompa x litrii plec; si imi arata de ex. 150 km pana la urmatoarea alimentare; merg foarte constant si cuminte 10 km dupa kilometraj si imi arata 132 km pana la urmatoarea alimentare: dupa alti 10 km 115 si tot asa
are cineva vreo idee?
Am o problema cu consumul... imi ia cam 20% in oras indiferent cum merg cu ea...
am fost la BMW mi-au facut o diagnoza detaliata au gasit doar ceva la clapeta de acceleratie (era f murdara) si o sonda lamda care nu functiona cum trebuie (in vremea aia imi consuma 30%) iar dupa ce au curatat clapeta si am schimbat sonda a ajuns sa-mi consume 20%
Ideea e ca nici computerul de bord nu afiseaza cum trebuie consumul. Daca il resetez in timpul mersului imi arata valori f credibile 6-7-8.....12-13-14% in functie de cum o turez.
Daca nu resetez consumul in timpul mersului imi arata constant o valoare (in general mare) indiferent ca o turez sau e la relanti
consumul l-am calculat singur de la pompa la pompa si o medie ar fii de 19-20%
si mi se mai pare ceva ciudat: bag la pompa x litrii plec; si imi arata de ex. 150 km pana la urmatoarea alimentare; merg foarte constant si cuminte 10 km dupa kilometraj si imi arata 132 km pana la urmatoarea alimentare: dupa alti 10 km 115 si tot asa
are cineva vreo idee?
Ultima oară modificat Mie Mar 02, 2011 11:10 pm de către Vali Iovi-Stere, modificat de 3 ori în total.
Motiv: Subiect mutat la sectiunea "Probleme tehnice si solutii"
Motiv: Subiect mutat la sectiunea "Probleme tehnice si solutii"
Mini Cooper S 2003
- cristi o'RAL
- Moderator
Re: consum mare
la bavaria orice diagnoza da clapeta de acceleratie murdara (sau arsa) si sonda lamda defecta = 20mil
sunt incredibili!!!
despre consum... cica automatele consuma oricum ar fi peste 16
te rog spune-ne mai multe si despre masina

sunt incredibili!!!
despre consum... cica automatele consuma oricum ar fi peste 16
te rog spune-ne mai multe si despre masina
fbi special agent dale b. COOPER
Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

- Vali Iovi-Stere
- Site Admin
Ai incercat sa scoti borna de la baterie pentru minim 10 minute si sa mergi constant cu ea? 

- zaedtattoo
- Membru nou
- Vali Iovi-Stere
- Site Admin
Dupa ce conectezi bateria incearca sa adopti un stil de condus mai "batraneste".
Sunt curios sa-mi spui daca e vreo schimbare. 

- zaedtattoo
- Membru nou
ok
asa o sa fac, desi nu prea inteleg ce legatura ar avea...
oricum sunt foarte curios si on acelasi timp dispus sa incerc orice
multumesc
ps. este vb de un mini cooper s din 2003
180 cp, 125.000 km, l-am luat de 2 luni ariat usor ( DOAR CAROSERIE )
din ce mi-au zis la bmw masina e in stare f buna
singura modificare pe care a avut-o este un filtru de aer sport (o sa pun si o poza cu el)
piese am schimbat pana acum placute+discuri+senzori frana,
sonda lamda, termostatul, pompa de servo.
asa o sa fac, desi nu prea inteleg ce legatura ar avea...
oricum sunt foarte curios si on acelasi timp dispus sa incerc orice
multumesc
ps. este vb de un mini cooper s din 2003
180 cp, 125.000 km, l-am luat de 2 luni ariat usor ( DOAR CAROSERIE )
din ce mi-au zis la bmw masina e in stare f buna
singura modificare pe care a avut-o este un filtru de aer sport (o sa pun si o poza cu el)
piese am schimbat pana acum placute+discuri+senzori frana,
sonda lamda, termostatul, pompa de servo.
Mini Cooper S 2003
- Vali Iovi-Stere
- Site Admin
Ai sa intelegi de ce te-am pus sa incerci solutia asta.Daca da rezultate am sa-ti explic si de ce te-am pus sa incerci. 

- zaedtattoo
- Membru nou
ok
multumesc de sugestie
maine dimineata o sa incerc si vin cu raspunsul, desi chiar daca se schimba ceva nu stiu daca o sa imi pot da seama in decursul unei zile
oricum i'll let u know
multumesc de sugestie
maine dimineata o sa incerc si vin cu raspunsul, desi chiar daca se schimba ceva nu stiu daca o sa imi pot da seama in decursul unei zile
oricum i'll let u know

Mini Cooper S 2003
- zaedtattoo
- Membru nou

am mers mai mult ca sa imi pot da seama si nu se vede nici o schimbare
o sa incerc acum sa ii curat filtrul de aer (maine imi vine solutia) am inteles k poate fii si de la asta
si sa-i schimb si filtrul de benzina
mai mult de atat nu stiu ce sa mai fac

Mini Cooper S 2003
- Vali Iovi-Stere
- Site Admin