Zgomot ciudat la cutia de viteza.

Scrie răspuns
cristi o'RAL
Moderator

Re: Zgomot ciudat la cutia de viteza.

Mesaj de cristi o'RAL »

da, este in curte cu spalatoria
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
ARRI 74
Viteza 1

Mesaj de ARRI 74 »

Imi pare rau de nefericita experienta. Imi este invatatura de minte sa nu mai recomand MECANICI. Inteleg totu'si ca nu Eugen s'a ocupat de masina. Oricum nu conteaza. Totu'si ai scapat mai ieftin ca mine nu neaparat mai calm. (si tot din cauza mecanicilor "dibaci"). Propun sa facem o "rubrica", asta daca nu exista si... nu stiu de ea... " Cu, unde si la ce Doctor sa ne ducem Iubitele cand au buba".
Si apropo acel cablu l'am rupt si eu undeva pe malul dunarii la 250 de km.de Buc.
Asadar platforma 600ron piesele si manopera 1200ron. Bucura'te se poate si mai rau.
Mult succes.
Oana
Membru nou

Mesaj de Oana »

Buna,
M-am lovit si eu de problema cutiei de viteze. :(

Am dus Minioana la un mecanic joi saptamana trecuta, iar vineri (peste doua zile) este gata. Cu toate piesele originale comandate si schimbate. :)
Imediat ce-mi ridic pitica va comunic starea de functionare, adresa service-ului si numele mecanicului :)

M-au ajuta si pe mine foarte mult informatiile de pe acest forum si doresc sa ajut si eu la randul meu pe altii cu aceste info.
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

Bine Oana, asteptam feedback, prezinta si tu minioana la sectiunea potrivita sa o admiram si noi :D
2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
Oana
Membru nou

Mesaj de Oana »

Buna,
Abia azi am luat "pitica' de la service. Insa pot sa va spun ca sunt pe deplin multumita. Masinuta mea este ca si noua. Va recomand service-ul "Intermax Autoservice" din Aparatorii Patriei, Str. Orgu Tanase. Mecanicul se numeste Mihai. Este singurul care s-a incumetat sa desfaca cutia de viteze, sa schimbe rulmentii distantieri ca sa nu mai troncane masina ca toate cele, si mai mult sa faca o verificare generala a masinii pentru a constata si schimba alte piese deteriorate. Toate piesele inlocuite sunt originale, noi, comandate chiar de mecanic si au venit in 5 zile.
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

Oana scrie:Buna,
Este singurul care s-a incumetat sa desfaca cutia de viteze,.
Singurul din cati, Oana?
Cutia este manuala sau automata, ce problema avea cutia?
Da-ne mai multe detalii despre masina si scorul cu care te-a ars mecanicul Mihai :mrgreen:
2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
mmneg
Viteza 4

Mesaj de mmneg »

s-au mai incumetat si altii, trebuia sa iasa bicicleta si a iesit mitraliera. mesteri sunt, pricepere mai putina. :mrgreen:
'02 Cooper - for fun BACK TO US :D , replaced by '07 320d touring - for Sasha :D
carpediem_ro
Membru nou

Mesaj de carpediem_ro »

buna tuturor :)

am citit cu atentie forumul si se pare ca stau de vorba cu profesionisti pe aici ;)

ok, gata cu periatul si uitati care e problema mea:

am un mini one din 2003 care s-a hotarat sa ne ruineze :(
am ramas cu ea pe marginea drumului sapatamana trecuta, cu pedala de ambreiaj blocata jos dupa ce mi-a huruit ambreiajul vre-o juma' de zi...am dus-o pe platforma la bavaria (stiu ca nu a fost o treaba desteapta dar chiar nu m-a dus capul cum altfel sa ma descurc pe moment)

mi-au verificat-o si mi-au schimbat pompa de ambreiaj, cilindrul si intreg chitul de ambreiaj, dupa care mi-au zis ca de vina a fost rulmentul de ambreiaj (presupun ca pompa am schimbat-o degeaba)..toata treaba m-a costat 3 500 roni (n-are rost sa ma mai plang pe aici, dar m-au cam rupt la buzunare :(

problema este ca mi-au zis ca sunt bucatele de metal pe bucsa de la cutia de viteze si ca ar trebui si aia schimbata :(

astea sunt pozele pe care mi le-au trimis ei...ideea e ca stiu ca astia au tendinta sa-ti schimbe toata masina, dar de data asta mi-e teama ca daca nu fac ceva cu cutia de viteze o sa raman iar cu ea in drum..voi ce parere aveti ?

am citit pe aici cam care sunt sansele sa gasesc un mecanic care sa stie sa desfaca cutia de viteze si sa-mi schimbe doar unul din kiturile de viteze si nu toata cutia...daca stiti pe cineva care se pare ca stie ce face va rog mult dati-mi si mie date de contact...multumesc mult de tot ! :)

si alta problema la miniul meu e ca recipientul pentru antigel e mereu gol (nu are capac) si mi-e teama sa nu-mi strice altceva pe la motor, desi am grija sa umplu mereu cu antigel...e posibil sa mi se duca cine stie ce pe la motor din cauza asta? si ce ma sfatuiti sa fac ?
Fişiere ataşate
asta e treaba de la cutia de viteze
asta e treaba de la cutia de viteze
ToyCooper82
Moderator

Mesaj de ToyCooper82 »

recipientul trebuie neaparat sa aibe capac! altfel ti se imprastie peste motor!
daca mai ai si niste probleme de chiuloasa in borcanul respectiv lichidul va fierbe si va da pe afara. (propria experienta)

in legatura cu cutia, recomand sa o bagi in service sa nu o mai plimbi.
odata remediata cutia (daca se mai poate, daca nu schimbat cu alta) recomand si schimbarea ambreiajului (placa de presiune, ambreiajul etc)

de recomandat iti pot recomanda doar in ARAD! eu sunt din Timisoara, daca esti din Bucuresti nu cred ca te avantajeaza ;)
MINI Cooper R50,
S exterior
ARRI 74
Viteza 1

Mesaj de ARRI 74 »

Salut... Nu imi este clar cum se comporta acum masina dupa vizita de la Bavaria...
Fara sa fac pe desteptul... ceea ce se vede in foto este surubul cu cap magnetic pe unde se face scurgerea uleiului din cutie...
Este span adunat, rezultat din uzura pieselor din cutie... este interesant daca cineva a schimbat vre'o data uleiul la cutie s'au este rezultatu' unei uzuri de 80-100 de mii. Parerea mea, daca nu este nimic suspect la cutie... (zgomote,batai etc.) NU te baga la ea... Mergi mai cu grije... nu te da la ea... si monitorizeaz'o.
Pana si cutia contine piese de schimb.
Scrie răspuns