Zgomot ciudat la cutia de viteza.

Scrie răspuns
Pamela
Membru nou

Re: Zgomot ciudat la cutia de viteza.

Mesaj de Pamela »

Buna ziua ,
ma ajutati si pe mine cu un sfat?
De curand mi-am cumparat un Cooper 2003 , 1.6 benzina cu cutie automata steptronic. Daca merg in D merge perfect ,daca pun maneta in SD vitezele 1 si 2 merg ,iar cand vreau sa schimb in treapta 3 masina se tureaza in gol ,si apoi face o samcitura ,iar a 4-a treapta parca nu vrea sa intre si la fel se tureaza in gol.
Sharpe
Veteran

Mesaj de Sharpe »

naspa!!!! verifica uleiul din cutie .......si daca e ok atunci fugi la doctor......
vezi ca uleiul se verifica in sarcina!!!!!!!!
.......ghost...
Pamela
Membru nou

Mesaj de Pamela »

in sarcina inseamna ca maneta sa fie in D?
Pamela
Membru nou

Mesaj de Pamela »

multumesc mult deocamdata. va tin la curent cu problema mea.
Sharpe
Veteran

Mesaj de Sharpe »

da,in D ,o tii din frana si verifici nivelul la ulei
.......ghost...
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

Nu prea ai ce sa ii faci....las-o asa...risti sa o strici...nu sunt multi care se baga la cutiile automate mai vechi, iar operatia e si foarte scumpa....nu are treaba cu uleiul.Am aceeasi cutie ca si a ta...probleme am si eu...de alta natura insa si toti pe care i-am intrebat au spus sa le lasam asa...nici meseriasii :? de la Bavaria nu se baga...aia spun sa schimbi cutia cu totul :mrgreen: .Daca in D nu face figuri las-o asa...eu nici nu folosesc SD-ul, decat foarte rar.
2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
soferman
Viteza 4

Mesaj de soferman »

Cand duci levierul din D in SD fara sa tragi/impingi de maneta, esti in treapta sport, in aceasta pozitie nu este necesar sa folosesti schimbatorul pentru a urca in trepte sau pentru a retrograda, accelerarile vor fi mult mai eficiente. Daca din aceasta pozitie tragi/impingi de schimbator vei trece in modul manual, sa inteleg ca in acest mod apar problemele tale.

Sincer iti spun ca ar trebui sa te bucuri ca functioneaza fara probleme in modul normal si sport.

Am sa-l citez pe Razvan '' stricacioasa este aceasta masina'', cu toate astea este o masina care te face sa o iubesti.

Te rog sa ne ti la curent cu ce rezolvi.
Succes.
2005 - MINI COOPER - cutie automata
2007 - Mazda 6
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

Nu are ce sa rezolve, rezolvarea e alta masina sau alta cutie de viteze...garantat :mrgreen: Daca gaseste alta rezolvare, sunt curios sa stiu si eu care ar fi aceea, eu unul, nu am gasit alta :D
Si pe mine ma preocupa foarte mult sa scad consumul...cica singura solutie, ar fi alta masina, sau alt sofer :lol:
PS: oarecum legat de SD...cred ca daca as merge numai cu SD as face plinul la 150 de km, in D il fac la 250 de km :lol:
Pamela
Membru nou

Mesaj de Pamela »

:) totusi as vrea sa verific daca am ulei in cutie ,dar nu stiu cum :D
cu reparatul ma gandesc ca nu merita ,mai ales ca in zona noastra nu prea sunt cunoscatori de asa ceva :D
ma ajutati cu verificatul? pe unde sa se uite mecanicul ? am incercat sambata ,dar nu stiam pe unde sa ne uitam . :D
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

o sa il intreb eu pe mecanicul meu....el stie unde e. Dar verifici de pomana, daca nu aveai ulei suficient cutia facea figuri si in D si in SD...Problema este de la altceva, las o asa, nu te mai complica, crede ma, nu prea exista solutie... si nu o mai chinui in SD, mergi cu D.Cutiile astea mai vechi sunt destul de pretentioase si daca un neavenit isi baga nasul in ea risti sa se strice de tot ;)
Scrie răspuns