Official MINI Club

adrian
Veteran

Re: Official MINI Club

Mesaj de adrian »

pheonix scrie:Cred ca cel mai important este sa ne lamurim daca oficializarea clubului chiar ne ajuta cu ceva.
Ziceam pe facebook, ca poate ne-ar ajuta la aducerea de sponsori , etc, dar Cristi nu e de acord, si cred ca stie el ce stie :) .
Ideea in continuare imi place, dar intai as vrea sa stiu concret ce beneficii are un club oficial versus unul neoficial
Dupa care putem vorbi si de cine sa inscrie, si de cotizatii
Asta ar fi in Irlanda:
Why should I pay to join the Club when the site is free?

You get a membership card, Mug, and very cool stickers for your car
You can come on real events with us and enjoy your car the way it should be enjoyed
You get discounts on products sold by friends of the club, including Ferries, School Books, Electronic Goods, Fitted Furniture, MINI Accessories, and much more!
You get text messages when events are coming up from our text line, Vodafone 087 664 MINI

Asta gasesti in Regatul Unit:
Benefits of Joining
Becoming a member of The British Mini Club is one of the best ways of enjoying your mini even more. After all when you own a car that is as iconic as the mini it certainly deserves to become part of our clubs community.

Membership Pack
Once you have joined you will receive your very own membership pack with membership card, current magazine, tax disc holder and BMC window sticker.

Personalised Membership Card.
Get your mini printed on your membership card, they look great in full colour and cost just an extra £5.00

Mini Driver Magazine
British Mini Club produce it’s own bi-monthly magazine, Mini Driver is packed with members minis, superb articles and the latest mini news.

In Rusia treaba e cam incurcata:

Поиск
В Питер?В Москву?
Реклама на сайте
MINI People Club Russia. Первый Российский Клуб владельцев MINI.
Создан в июне 2004 года. Сегодня объединяет владельцев MINI со всей России,
Украины, Белоруссии, стран Балтии и русскоговорящих владельцев MINI
со всех уголков мира.

In Franta e mai bine:

Pourquoi faut-il une cotisation ?
Parce que le fonctionnement d'une association ne va pas sans frais : la fabrication des autocollants, des newsletters, les différents courriers envoyés, les frais relatifs au site du Club (achat du nom de domaine, hébergement), le paiement de l’assurance de responsabilité civile... Toutes ces petites choses qui font qu'un Club vit et se développe. Enfin, si nous voulons développer nos activités, organiser des rassemblements plus importants, des voyages ou des sorties à l'étranger, il est nécessaire que le Club puisse fonctionner sur des fonds propres.

Que vais-je recevoir pour 25€ ?
Pour le montant de la cotisation, il vous sera envoyé par courrier l'autocollant officiel du Club, à apposer sur votre MINI. Vous bénéficierez également d'un tarif préférentiel sur toutes les inscriptions aux sorties du Club.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
boddo
Viteza 6

Mesaj de boddo »

Mici completari la ce a spus Sharpe gasiti aici :

http://www.avocatnet.ro/content/forum%7 ... z1updyTsfP
Eenie, MINI , miney , mo lover
oreste
Viteza 2

Mesaj de oreste »

Din cate stiu trebuie sa avem si acordul MINI pentru a-i folosi numele, este suficient acordul Automobile Bavaria?
Trebuie tratată cu optimism ideea asta nu sa ne intrebam daca ne trebuie sau nu, cred ca ar trebui sustinuta initiativa lui Liviu.
Oreste
If it works don't fix it
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

tot acest demers a fost studiat inca din 2010, dinainte de MMD
problema nu e daca merita sau nu merita, probabil ca merita ca si imagine ... dar nu ne-a lipsit niciodata, n-am avut nici un dezavantaj din cauza ca n-am avut.

dpdv sponsori:
- un sponsor poate acoperi o cheltuiala direct in cadrul unui eveniment, fara sa trebuiasca sa dea banii clubului, in felul asta e si mai transparenta cheltuirea lor
- un sponsor nu cere actele celor de care vrea sa se foloseasca pentru a-si promova imaginea, interesul lui este altul - respectiv sa-si promoveze imaginea, indiferent daca participantii sunt legati oficial intre ei in vreun fel, sau nu.

dpdv costuri si acte:
- am incercat tot timpul sa nu aducem banii in discutie pentru ca in general asa se strica relatiile de prietenie care cred eu ca exista intre noi
- de fiecare data cand a fost nevoie de materiale promotionale am cautat varianta cea mai buna dpdv pret/calitate si fiecare si-a platit partea, deci nu e nevoie de un club care sa gestioneze acest lucru.
- daca e nevoie de club oficial, e nevoie de bani, e nevoie ca cineva sa controleze banii, vor aparea discutii ca au fost folositi bine sau nu, ca unii s-au folosit mai mult sau mai putin ... etc.
- evident ca nu vom inchiria spatiu pentru ca nu vom avea bani, deci cineva trebuie sa-si puna casa la bataie => ce se intampla cand respectivul nu va mai avea MINI? (se mai intampla ca lumea sa-si vanda masina, chiar si unii la care nu te asteptai, nu?! de ex Edi vrea sa o dea, Lucian o are la vanzare deja, Radu voia sa o dea prin iarna - nu stiu ce a mai facut cu ea... etc)
- o cotizatie de 50ron pe luna e mare, foarte mare pt cheltuielile cu o contabila.
- ce se va intampla cu cei care isi permit cotizatia si vor sa faca parte din club si cu cei care nu si-o permit sau carora li se pare inutil sa faca parte din club? vor fi tratati diferit? nu vom mai face intalniri comune? nu vom mai discuta unii cu ceilalti pe forum? => de ce sa facem discriminari de genul asta?

in concluzie, intrebarea este, in continuare, aceeasi din 2010: chiar ne este util? (nu putem fi prieteni si fara?)

PS: repet, n-a stat nimeni cu sacul de bani dupa noi sa ne roage sa ii luam doar daca avem acte, nu va mai ganditi la aspectul material pt ca pierdeti vremea, asa cum v-am spus si legat de MMD.
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Cristi, tu ai pus punctul pe "I" ,ai dreptate 100% dar sa vedem ce spun si altii si cat de mult doresc un club.Am impresia ca multe cluburi din afara sunt de fapt creatia dealerului BMW-Mini din
tara respectiva,care le sustine si prin care se promoveaza la niste costuri mici.
Din ce am vazut la cluburile din afara:
-Multi membri sunt posesori ai modelului vechi si unii chiar au nevoie de acest club care le ofera informatii utile despre furnizori de piese de schimb,informatii de natura tehnica(cred ca putini merg la service,majoritatea le repara in garajele lor),o mare parte au foarte mult timp liber si vor sa se intalneasca, sa bea o bere impreuna, sa-si afiseze cu mandrie placheta de membru al clubului,etc.)
-O mare parte din cluburi au o puternica tenta comerciala,sunt de fapt o afacere sustinuta de reclame, si care promoveaza diferiti furnizori de piese, materiale de intretinere,upgrade,firme de asigurari,etc.,desi dupa mine membrii nu au nici un avantaj din punct de vedere financiar, ca si membrii cotizanti.
Poate nu ar fi rau sa intrebam daca BMW Romania este interesata sa sustina un club Mini.
La noi este mai greu sa organizam asa ceva, ne chinuim de ceva vreme doar pentru My Mini Days, si mai sunt destule de facut aici.
Este totusi o idee si trebuie dezbatuta pe forum,nu suntem presati de nici un termen, poate va veni cineva cu o idee despre ce si cum ar trebui sa functioneze acest club ,idee care ar putea sa reuneasca in jurul ei un numar bun de sustinatori.Probabil ca nu ar trebui sa ne gandim in primul rand la ce poate face un club Mini pentru noi ,mai degraba la ce putem face noi pentru acest club,componenta financiara ar trebui sa fie pe ultimul plan.
Seful meu este membru la Skiclub Obersdorf si este f. mandru de asta,are un Badge al clubului pe care l-a montat pe calandru la Mercedes si face munca voluntara atunci cand clubul are evenimente desi este un multimilionar.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
pheonix
Viteza 3

Mesaj de pheonix »

Ziceam ca ne-ar ajuta la sponsorizari, in ideea e ca o oficializare ar schimba imaginea, clubul devine mai "credibil" pentru cei din afara care ar dori sa se implice in evenimente.
Dar cum zicea si Cristi, intrebarea care si mie imi sta in cap, este daca chiar ne ajuta sau doar e multa bataie de cap pt nimic?
My MINIs : Miniutza, Charlie, Wally, Simon, Jonathan, David, Mathew & Bruno
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

asa cum am explicat, cu sponsorii e cea mai mica problema: daca avem nevoie de muzica, sa zicem, sponsorul X aduce muzica; daca avem nevoie de cort sau ecran LCD, sponsorul Y plateste firma care organizeaza evenimentul sa aduca acele chestii; daca avem nevoie de apa minerala, firma Z producatoare de apa si bauturi racoritoare aduce produsele => exact cum a fost in 2010 => deci care e problema cu sponsorii?! care e credibilitatea daca le ceri bani cand ei au de dat doar produse?! :)

adrian: crezi ca daca aveam club mergea mai repede organizarea pentru ranca? :lol:
eu iti zic ca si joi pe 5 iulie putem sa tragem linie, vedem cati suntem, ne urcam vineri in masini si mergem la ranca - sigur gasim cazare undeva, luam material didactic de jos din sat, si aia e. cu ce ne-ar ajuta clubul? i-ar face pe oameni sa raspunda mai repede la apel doar pt ca au un card de membru sau pt ca au platit o taxa?

asocierea clubului cu un dealer local sau national nu cred ca e o idee buna, stiti bine cate discutii au fost despre bavaria sau alte serviceuri, cum credeti ca va mai puteti spune opiniile daca sunteti sustinuti (ca si club si forum) tocmai de catre cei despre care vreti sa vorbiti liber? :)

din pct meu de vedere lucrurile trebuiesc tratate separat, astfel si ei isi vor dori sa fie mai corecti si mai buni, si noi mai receptivi cand suntem solicitati ca si club, fie el si neoficial. nu cu hartiile in rama se face imaginea unui eveniment organizat de dealer, ci cu cele 70 de masini participante in 2010. noi am dovedit ca putem, ei trebuie sa dovedeasca ca ne vor prezenti cu adevarat.

reclama pe forum nu este decat subiect de discutie in contradictoriu, din pacate, asa cum a deschis subiectul voinea (am preferat sa nu raspund, dar din pacate o fac acum). "Superchips" apare pe forum pentru ca in 2010 a oferit niste servicii si niste premii, pe langa asta ofera in continuare 10% reducere la softuri pentru membrii (fie ei si neoficiali) ai forumului myMINI. "No bla bla" este un club MINI din germania care ne-a trimis premii in 2010 si 2011 - fara nici o pretentie, noi am considerat necesar sa-i punem pe forum.
daca voinea vrea sa apara pe forum ar trebui sa vina cu propunerea/oferta pentru acest forum, sau daca ea exista deja, sa mi-o spuna si mie astfel incat sa ajungem la un rezultat satisfacator pentru ambele parti, nu sa bata apropouri pe forum. imi cer scuze, dar mie cel putin asa mi s-a parut. in 2010 l-am solicitat si pe el sa ofere premii la MMD (inaintea celor de la superchips), dar a putut oferi maxim 50% reducere la resoftare. mi s-a parut aiurea sa ii punem pe castigatori sa plateasca de fapt ca sa obtina premiul, asa ca am cautat in continuare alte variante si am gasit la superchips premiul cautat. altfel voinea e un tip extraordinar, sper ca nu mai e suparat pentru ca nu a participat in 2010. imi cer totusi scuze ca intreb, as vrea sa stiu care a fost ajutorul de anul trecut? poate reusim sa ne revansam cumva... nu e frumos sa ramanem datori (ca si club neoficial).

lucrurile astea trebuie sa vi le spun ca sa intelegeti ca nu in actele clubului stau sponsorii/ofertele/reclamele/etc, se poate rezolva mult mai usor, si mai ales MAI CORECT, altfel.

unele forumuri (ford de ex) ofera membrilor in schimbul cotizatiei o reducere la nu stiu ce serviceuri sau la nu stiu ce vanzatori de piese, ceea ce pare ok. problema apare cand cei de la service o dau in bara si se muta pisica la club: "voi m-ati trimis acolo la reducere sa-mi strice masina, dupa ce ca va mai dau si cotizatie"

pe langa bani (putini sau multi), sediu social, sposori, oferte, reclame, etc etc trebuie sa existe o mana de oameni care sa aiba timpul necesar sa se ocupe constant de eventualul club. acum la aceasta discutie libera se vor inghesui 100 de oameni sa zica sa facem, dar cand vor trebui pusi intr-o functie si vor trebui sa aiba o responsabilitate vor da din colt in colt, la fel cum s-a intamplat in 2010-2011 cand am vrut sa facem clubul si cand a fost cazul de facut acte, trimis acte, semnat, etc... cei mai multi s-au dat la fund.

povestile cu alba ca zapada tineau candva... in copilarie. din pacate nu avem milionari pe forum care sa ne ajute fara interese.

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
NEAGU LIVIU
Viteza 6

Mesaj de NEAGU LIVIU »

Cristi ai perfecta dreptate si sustin tot ce ai zis,
eu as fi dorit sa stiu doar,cati dintre noi si-ar dori sa legalizam clubul,
sa vedem ce implica si daca ne convine.
Hai sa nu gandim doar ce poate clubul sa ne ofere-avantaje/dezavantaje/sponsorizari,etc
astea vom vedea pe parcurs,important sa fie oficial.
Dupa experienta mea am observat ca altfel esti privit/tratat/sponsorizat atunci cant reprezinti ceva oficial cu acte,iar dupa spiritul care il aduce MINI,ar fi o mandrie poate pentru unii sa fie inscrisi intr-un
club oficial(suna pioniereste,dar imi place) :D
Oricum sunt mandru si imi place ca posed MINI.

1.Neagu Liviu - PRO / o.MINI.c(subscriu si pentru taxa)

(aici nu implicam pe cei care au MINI doar de fite/sezon) 8-)
MINImaniacs
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

te contrazici liviule daca zici ce zici si totusi esti de acord cu mine :P
si eu sunt PRO doar ca provocare, pentru ca am incercat sa fac asta de 2 ani si n-am reusit (n-am avut cu cine), dar utilitatea, sincer, nu o mai vad :lol:

iar mandria si bucuria de a poseda un MINI sigur nu sta intr-o legitimatie, dar na, whatever, hai sa vedem cine vrea, desi mai curios as fi sa stiu cine crede ca e chiar util in vreun fel, si cum, concret!

Imagine
NEAGU LIVIU
Viteza 6

Mesaj de NEAGU LIVIU »

E si tu acum,vrei 100% sa fiu de acord cu tine :lol:
Hai sa mai incercam,sa vedem poate s-a mai schimbat ceva :)
MINImaniacs
Scrie răspuns