Ma numesc Alex (desi cred ca era deja evident din nickname), am 27 de ani si sunt din Bucuresti (si ma opresc aici ca incepe sa sune a matrimoniale

De ceva timp cochetez cu ideea de a achizitiona un Mini Cooper S R53. Cum inafara de faptul ca are un motor de 1.6 Compresor si 163cp nu stiu mai nimic despre masina, am decis sa va adresez cateva intrebari. Asadar, sa o luam punctual:
1. Cam ce costuri de intretinere presupune o astfel de masina? Nu ma refer la reviziile periodice, gen ulei si filtre, ci distributie (la ce interval - ani/km se recomanda inlocuirea? cat costa un kit complet de distributie+accesorii?), ambreiaj, articulatii.. sau mai bine, sa trecem la punctul urmator

2. Probleme specifice? Dincolo de cele care probabil nici nu-mi trec prin minte si sper sa mi le spuneti voi, intreb punctal de:
- tren de rulare: cat de fiabil este (avand in vedere drumurile nu tocmai bune pe care circulam)?
- compresorul: cam ce durata de viata are (intr-un regim de exploatare sportiv); din vagile mele cunostinte despre compresoarele mecanice, stiu ca exista si un interval de revizie.. care este acela si in ce consta (financiar vorbind)?
3. Geamurile: fiind vorba despre usi fara rame, beneficiaza de functia de coborare/urcare la deschiderea/inchiderea portierei? Cat de problematice sunt? Cum este cu zgomotul de rulare in interior, in special la drumuri lungi si viteze de peste 130?
4. Nu in ultimul rand, la ce ma sfatuiti sa fiu atent in masura in care vizionez o astfel de masina? Bugetul disponibil ar fi de max. 7500E, deci ma astept sa gasesc ceva in jur de 2004 fabricatie si +/-100k km..
Stiu ca Mini este genul de marca care starneste pasiuni, si uneori tindem sa devenim mai mult sentimentali decat rationali, de aceea am rugamintea sa fiti cat de obiectivi puteti! Nu va faceti griji, si eu fac parte din categoria de mai sus, si daca ceva imi place suficient de mult nu ma sperii usor, vreau doar sa stiu la ce sa ma astept, deci fiti sinceri cu mine

Multumesc!