Cooper S R56 - Nu trage cum trebuie
Cooper S R56 - Nu trage cum trebuie
Salutare,
Acum o saptamana am primit ca sa zicem asa un "cadou" de la parintii mei, un Cooper S R56 2007 ( cutie manuala ).
Am fost plecat in alta localitate si acum cand sa vad masina, toate bune si frumoase, pana m-am urcat in ea sa o conduc. Nu se simt deloc cei 174 cp, inainte de acest model am avut un R53 2005 170cp ( cutie automata ) si pur si simplu te baga in scaun.. Acum am zis ca ar trebui sa se miste un pic mai bine fata de vechiul model, mai ales si de la cutia manuala.
Masina am verificat-o intr-un service autorizat, nici o eroare la motor, am inteles ca doar niste bujii a schimbat tatal meu, si a facut revizia ( filtre, ulei ).
In mod normal, daca era ceva grav, nu aparea cand a fost verificata? Ce ar fi de facut?
Mentionez ca masina este cumparata din Germania, nu are treaba cu bisnitarii de prin RO.
Multumesc!!
Acum o saptamana am primit ca sa zicem asa un "cadou" de la parintii mei, un Cooper S R56 2007 ( cutie manuala ).
Am fost plecat in alta localitate si acum cand sa vad masina, toate bune si frumoase, pana m-am urcat in ea sa o conduc. Nu se simt deloc cei 174 cp, inainte de acest model am avut un R53 2005 170cp ( cutie automata ) si pur si simplu te baga in scaun.. Acum am zis ca ar trebui sa se miste un pic mai bine fata de vechiul model, mai ales si de la cutia manuala.
Masina am verificat-o intr-un service autorizat, nici o eroare la motor, am inteles ca doar niste bujii a schimbat tatal meu, si a facut revizia ( filtre, ulei ).
In mod normal, daca era ceva grav, nu aparea cand a fost verificata? Ce ar fi de facut?
Mentionez ca masina este cumparata din Germania, nu are treaba cu bisnitarii de prin RO.
Multumesc!!
Re: Cooper S R56 - Nu trage cum trebuie
Salut,
Daca nu apare ceva la diagnoza,probabil ca va trebui sa faci cateva loguri in sarcina si unul care pricepe ce arata diagnoza sa vada daca valorile de pe tester sunt in limite.Ce poti sa faci tu sau la un service de cartier este sa cureti debitmetrul de aer cu Brake cleaner si sa verificati senzorul de presiune aer admisie daca nu are depuneri de mizerie.Oricum pot sa fie multe alte cauze.
Ai uitat sa prezinti masina !!!!!!
Daca nu apare ceva la diagnoza,probabil ca va trebui sa faci cateva loguri in sarcina si unul care pricepe ce arata diagnoza sa vada daca valorile de pe tester sunt in limite.Ce poti sa faci tu sau la un service de cartier este sa cureti debitmetrul de aer cu Brake cleaner si sa verificati senzorul de presiune aer admisie daca nu are depuneri de mizerie.Oricum pot sa fie multe alte cauze.
Ai uitat sa prezinti masina !!!!!!
Real motors need forced induction
Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
- cristi o'RAL
- Moderator
bujiile le-a schimbat cu ce trebuie?
fbi special agent dale b. COOPER
Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Da, bujiile sunt originale. Ma duc pana la BMW, sa ii faca o verificare. Revin si va spun ce are.
daca are mai mult de 100k poti sa cureti sau sa schimbi injectoarele
cum stai cu consumul de benzina si de ulei ?
cum stai cu consumul de benzina si de ulei ?
Am facut o diagnoza la BMW si au gasit turbina necalibrata. Ati avut vreodata problema asta?
- cristi o'RAL
- Moderator
ce inseamna "necalibrata"?
ce se calibreaza la turbina?
probabil inseamna schimbare turbina = 70mil
ce se calibreaza la turbina?
probabil inseamna schimbare turbina = 70mil
fbi special agent dale b. COOPER

Asa mi-a spus acolo asa va zic si voua. Scrie pe factura " s-a constatat turbina necalibrata "
Turbina necalibrata se refera la reglajul actuatorului cu vacuum(lungimea tijei se regleaza functie de tipul motorului,soft,etc.).Daca turbina a fost reparata sau inlocuita ,de obicei este necesar refacerea reglajului.Nota 10 pentru ei daca au nimerit defectul asta repede.RobertROA scrie:Asa mi-a spus acolo asa va zic si voua. Scrie pe factura " s-a constatat turbina necalibrata "
Real motors need forced induction
Multumesc mult pentru raspuns. Ai cumva idee unde as putea o fac? Cei de la BMW au zis ca nu fac asa ceva