Cooper S R56 - Nu trage cum trebuie

RobertROA
Membru nou

Cooper S R56 - Nu trage cum trebuie

Mesaj de RobertROA »

Salutare,
Acum o saptamana am primit ca sa zicem asa un "cadou" de la parintii mei, un Cooper S R56 2007 ( cutie manuala ).
Am fost plecat in alta localitate si acum cand sa vad masina, toate bune si frumoase, pana m-am urcat in ea sa o conduc. Nu se simt deloc cei 174 cp, inainte de acest model am avut un R53 2005 170cp ( cutie automata ) si pur si simplu te baga in scaun.. Acum am zis ca ar trebui sa se miste un pic mai bine fata de vechiul model, mai ales si de la cutia manuala.
Masina am verificat-o intr-un service autorizat, nici o eroare la motor, am inteles ca doar niste bujii a schimbat tatal meu, si a facut revizia ( filtre, ulei ).

In mod normal, daca era ceva grav, nu aparea cand a fost verificata? Ce ar fi de facut?
Mentionez ca masina este cumparata din Germania, nu are treaba cu bisnitarii de prin RO.

Multumesc!!
adrian
Veteran

Re: Cooper S R56 - Nu trage cum trebuie

Mesaj de adrian »

Salut,
Daca nu apare ceva la diagnoza,probabil ca va trebui sa faci cateva loguri in sarcina si unul care pricepe ce arata diagnoza sa vada daca valorile de pe tester sunt in limite.Ce poti sa faci tu sau la un service de cartier este sa cureti debitmetrul de aer cu Brake cleaner si sa verificati senzorul de presiune aer admisie daca nu are depuneri de mizerie.Oricum pot sa fie multe alte cauze.
Ai uitat sa prezinti masina !!!!!!
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

bujiile le-a schimbat cu ce trebuie?
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
RobertROA
Membru nou

Mesaj de RobertROA »

Da, bujiile sunt originale. Ma duc pana la BMW, sa ii faca o verificare. Revin si va spun ce are.
mok
Moderator

Mesaj de mok »

daca are mai mult de 100k poti sa cureti sau sa schimbi injectoarele
cum stai cu consumul de benzina si de ulei ?
RobertROA
Membru nou

Mesaj de RobertROA »

Am facut o diagnoza la BMW si au gasit turbina necalibrata. Ati avut vreodata problema asta?
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

ce inseamna "necalibrata"?
ce se calibreaza la turbina?
probabil inseamna schimbare turbina = 70mil
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
RobertROA
Membru nou

Mesaj de RobertROA »

Asa mi-a spus acolo asa va zic si voua. Scrie pe factura " s-a constatat turbina necalibrata "
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

RobertROA scrie:Asa mi-a spus acolo asa va zic si voua. Scrie pe factura " s-a constatat turbina necalibrata "
Turbina necalibrata se refera la reglajul actuatorului cu vacuum(lungimea tijei se regleaza functie de tipul motorului,soft,etc.).Daca turbina a fost reparata sau inlocuita ,de obicei este necesar refacerea reglajului.Nota 10 pentru ei daca au nimerit defectul asta repede.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
RobertROA
Membru nou

Mesaj de RobertROA »

Multumesc mult pentru raspuns. Ai cumva idee unde as putea o fac? Cei de la BMW au zis ca nu fac asa ceva :shock:
Scrie răspuns