zgomot motor

Sorin Dan
Membru nou

zgomot motor

Mesaj de Sorin Dan »

[quote][/quote]Buna tuturor membrilor.
Sunt membru nou in acest club si ma alatur cu bucurie iubitorilor de Mini.
Am un mini cooper r56 din 2007 de 120 de cai. Mai nou se aude la rece un zgomot destul de puternic de la lantul de distributie. Am inlocuit intinzatorul hidraulic dar fara succes. Indrumati-ma catre un service autorizat, de incredere, unde as putea inlocui kitul de distributie. Am cautat la mai multe service-uri din Constanta si am capatat acelasi raspuns: nu au trusa de blocare Distributie. Ma puteti indruma undeva? Multumesc. Cu respect Sorin /Constanta
Luce
Viteza 6

Re: zgomot motor

Mesaj de Luce »

Salut Sorin,

Uita-te te rog aici la comment-ul lui Romeo: viewtopic.php?f=12&t=2278&start=10

El spune ca s-ar putea sa fie intinzatorul de la lant si eu inclin sa ii dau mare dreptate :)

Din pacate service nu stiu sa-ti recomand.

Luce
Sorin Dan
Membru nou

Mesaj de Sorin Dan »

Multumesc mult pentru sfat. Am inlocuit intinzatorul hidraulic cu unul original BMW. Deasemenea patina superioara. Zgomotul persista. Cred ca trebuie inlocuit tot kitul de distributie.
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Nu te supara dar cred ca nu.Posibile cauze:intinzator montat gresit(exista o mica filozofie de montaj a lui pe care de obicei garajele nu o aplica din nestiinta) sau presiune de ulei scazuta.Daca ai montat la un oficial BMW , atunci mergi sa faci si un test de presiune ulei.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
romeo_ovidiu
Membru nou

Mesaj de romeo_ovidiu »

Eu am schimbat distributia complet (dar nu pe original BMW) si tot are un zgomot ciudat la relanti-turatie mica. La mine era rupta patina de sus. Cea de la kit-ul nou este mai lata si mai rezistenta ca cea originala (pare ca un upgrade la cea originala). Daca schimbi distributia du-te la un service bun sau la reprezentanta pentru ca distributia la Mini este variabila si are vanos. Nu iti recomand service-uri multibrand sau garaje de pe forum cu care m-am fript si eu si altii. In Bucuresti pot sa iti recomand un service daca vrei(dedicat BMW) dar are preturi apropriate de reprezentanta. Ideea e ca de fiecare data cand am fost la ei au mers la sigur si au rezolvat problema din prima. Cel putin la mine.
Sorin Dan
Membru nou

Mesaj de Sorin Dan »

Multumesc mult de sfat. Este posibil sa fie presiunea de ulei. O sa merg la un service sa verifice presiunea in sistem. Dar nu inteleg ce subtilitati de montaj ar avea intinzatorul hidraulic. L-am inlocuit eu fara nici o problema. Ce s-a inbunatatit: faptul ca nu mai exista zgomot cand motorul este cald. Daca sti ceva de care trebuie sa se tina cont la inlocuirea intinzatorului, spune-mi. Cu respect.
romeo_ovidiu
Membru nou

Mesaj de romeo_ovidiu »

Nu stiu ce tip de motor ai tu. Eu am N12. Si eu am schimbat intinzatorul singur numai ca in momentul cand l-am scos, a sarit distributia de la punct. Desi nu am miscat masina. Nu era in viteza, pur si simplu s-a slabit lantul cand am dat jos intinzatorul si probabil cand l-am pus la loc a intins lantul in mod gresit(posibil si din cauza ca aveam patina de sus rupta - ceea ce nu stiam, sau poate sa rut ca urmare a schimbarii intinzatorului). Vezi ca la sistemul de vanos exista 2 solenoizi care baga ulei sub presiune in acele vanos-uri. e unul pe admisie si unul pe evacuare. Mie imi tinea check-engine-ul aprins si imi mergea cam prost masina din cauza lor. Se identifica imediat pe o diagnoza daca asta e problema, plus ca inainte de a ii inlocui poti sa ii schimbi intre ei sa vezi daca e de la ei si daca da, de la care e problema.
Sorin Dan
Membru nou

Mesaj de Sorin Dan »

Patina de sus am schimbat-o cu toate ca era in stare aproape perfecta. Intinzatorul vechi era foarte moale comparativ cu cel nou. Motorul merge perfect, fara intreruperi, are putere, ma face sa ma simt iar tanar. Iubesc acesta masina. A fost un moft al meu pe care sotia l-a inteles si observ ca-i place si ei. Am tot motor N12 de 120 HP.Cand o sa am timp, o sa incep cu verificarea presiunii de ulei dupa cum m-ai invatat.Mai astept sa se incalzeasca putin. Momentan o tin in garajul unui prieten. Nu am folosit-o iarna asta pentru ca nu am cauciucuri de iarna. Multumesc pentru sfaturi.
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Sorin Dan scrie:Multumesc mult de sfat. Este posibil sa fie presiunea de ulei. O sa merg la un service sa verifice presiunea in sistem. Dar nu inteleg ce subtilitati de montaj ar avea intinzatorul hidraulic. L-am inlocuit eu fara nici o problema. Ce s-a inbunatatit: faptul ca nu mai exista zgomot cand motorul este cald. Daca sti ceva de care trebuie sa se tina cont la inlocuirea intinzatorului, spune-mi. Cu respect.
Ti-a raspuns colegul:
" in momentul cand l-am scos, a sarit distributia de la punct. Desi nu am miscat masina. Nu era in viteza, pur si simplu s-a slabit lantul cand am dat jos intinzatorul si probabil cand l-am pus la loc a intins lantul in mod gresit(posibil si din cauza ca aveam patina de sus rupta - ceea ce nu stiam, sau poate sa rut ca urmare a schimbarii intinzatorului)"
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
Scrie răspuns