UPGRADE motor de la 1,4 la 1,6
- architempo
- Membru nou
UPGRADE motor de la 1,4 la 1,6
Am un Mini One din 2009 al carui motor de 1,4 benzina s-a stricat iremediabil. De-o luna caut motor de 1,4 fara nici un succes, in Romania. Intrebarea mea este care sunt implicatiile in momentul in care inlocuiesc vechiul motor cu 1,6 ? Adica ce piese ar mai trebui schimbate in afara de motor si ce costuri apar la RAR sau in alta parte.
- architempo
- Membru nou
Re: UPGRADE motor de la 1,4 la 1,6
Nu? Nimeni? 

- cristi o'RAL
- Moderator
inainte de a sapa pe partea tehnica, intreaba la RAR ce presupune asta. s-ar putea sa fie nevoie de omologare individuala si sa coste prea mult (bani si timp pierdut sa alergi dupa hartii sa arati ca motorul de 1.6 a fost pus pe cam aceeasi masina).
fbi special agent dale b. COOPER
Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

S-ar putea sa se potriveasca motorul de 1,6 in locul la cel de 1,4 l, asta daca ai motorul N47C16A pe masina, vad ca se potriveste la cutia de viteze, ,la priza si la suporti motor.Ce nu o sa se potriveasca este calculatorul motorului, masinile au soft diferit,a ta are 90HP, cel de 1,6l are 112HP.Teoretic ar trebui sa cumperi tot kitul respectiv cel din poza, imperecheat cu motorul tau.
O alta varianta este sa apelezi la un "meserias"care sa-ti resofteze calculatorul existent pe masina la 112HP si sa-ti rescrie codurile de injectoare.
Partea mai proasta este ca am vazut niste preturi foarte mari la aceste motoare, in jur de 2500Euro.Motoare reparate capital de diferite firme din afara.
O alta varianta este sa apelezi la un "meserias"care sa-ti resofteze calculatorul existent pe masina la 112HP si sa-ti rescrie codurile de injectoare.
Partea mai proasta este ca am vazut niste preturi foarte mari la aceste motoare, in jur de 2500Euro.Motoare reparate capital de diferite firme din afara.
Real motors need forced induction
Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
- architempo
- Membru nou
cristi o'RAL scrie:inainte de a sapa pe partea tehnica, intreaba la RAR ce presupune asta. s-ar putea sa fie nevoie de omologare individuala si sa coste prea mult (bani si timp pierdut sa alergi dupa hartii sa arati ca motorul de 1.6 a fost pus pe cam aceeasi masina).
Urmeaza sa merg la RAR sa intreb...de asta intrebam aici, poate primesc niste indicii de la cineva care a facut asta. Eu n-am nici cea mai vaga idee, nici pe partea tehnicam, nici pe partea de documentatie. Oricum o sa aflu, de nevoie. Mersi.
- architempo
- Membru nou
adrian scrie:S-ar putea sa se potriveasca motorul de 1,6 in locul la cel de 1,4 l, asta daca ai motorul N47C16A pe masina, vad ca se potriveste la cutia de viteze, ,la priza si la suporti motor.Ce nu o sa se potriveasca este calculatorul motorului, masinile au soft diferit,a ta are 90HP, cel de 1,6l are 112HP.Teoretic ar trebui sa cumperi tot kitul respectiv cel din poza, imperecheat cu motorul tau.
Motorul stricat e N12B14A, iar motoarele de 1,6 au seria N12B16A...eu am tot cautat pe net sa gasesc daca e compatibilitate intre astea 2, dar n-am gasit nici o informatie utila. La un moment dat mi-au zis la service ca implica si alte chestii anexe, dar nu stiau nici ei exact care. Dar asa ca idee generala...ce naiba fac in situatia asta? Am ramas fara motor, in tara nu se gaseste iar in afara pretul ajunge peste 2000 de euro, fara livrare si asta la un motor reparat, cu o garantie de 6 luni maxim... As putea zice ca am nitel ghinion la toata treaba asta

Am gresit,am avut senzatia ca ai Diesel,acum vad ca e benzinar.
http://m.ebay.de/itm/Motor-Engine-Moteu ... nav=SEARCH
Omul a pus un pret si asteapta oferta in anunt,este cel mai usor,sa pui motorul original,te mai costa 200 Euro cred trandportul din Germania in Ro.
Omul a pus un pret si asteapta oferta in anunt,este cel mai usor,sa pui motorul original,te mai costa 200 Euro cred trandportul din Germania in Ro.
- architempo
- Membru nou
Da , in afara mai gasesc cate ceva...dar la costurile alea nu prea ma incadrez...adrian scrie:http://m.ebay.de/itm/Motor-Engine-Moteu ... nav=SEARCH

- architempo
- Membru nou
Apropo, daca iau un motor Second Hand din Germania, nu ma trezesc cu vreo surpriza sa trebuiasca sa platesc vreo taxa de vama sau ceva de genul?adrian scrie:http://m.ebay.de/itm/Motor-Engine-Moteu ... nav=SEARCH