Cap planetara - defecta?

MiniRC31
Viteza 6

Cap planetara - defecta?

Mesaj de MiniRC31 »

Salut,
as vrea sa stiu ce fel de simptome are un cap de planetara defecta?

sambata dadusem rotile jos de pe masina si am inspectat bieletele antirului (fata), nimic deosebit dar am sesizat ca "bucati" de vaselina neaga erau "imprastiate" pe bratul oscilant cat si pe aparatoarea de plastic, nu era asa mult dar am observat ca pe langa inelul mic al burdufului al capului de bara iese aceasta vaselina.
nu se observa burduful ca ar fi spart pe undeva...inca nu am zgomot dar mai bine sa previi decat sa te apuci de par...
totusi stiind ca masina are destui Km ma bate gandul sa schimb acest cap de planetara ... dar se merita?
Drive safe and keep the wheels down
MiniRC31
Viteza 6

Re: Cap planetara - defecta?

Mesaj de MiniRC31 »

chestia asa ma exaspereaza desi sunt un tip calm, m-am dus in pauza masa si binenteles ca am luat Mini-ul cu mine la o tura, desi intr-o faza initiala as fi zis ca ar fi capatul de bara dreapta dar as tinde sa cred ca este capul de planetara.

deci ma repet cu o vechie "istorioara" doar cand virez stanga se aude din dreapta un cloncanit / crantanit, nici nu stiu cum sa il numesc, dar desi nu fac mii de km cu Minul totusi vreau sa rezolv acest impendiment.

intrebare: ar fi planetara / capul ? sau ma agit degeaba? saptamana viitoare trebuie sa merg schimb capatul de bara...(ma rog toata bara de directie)
Drive safe and keep the wheels down
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Da ai sanse mari sa fie cap de planetara.Costa cam 320Ron pe SKF, si 380Ron pe Löbro.Nu lua Spidan ca e mai scumpa si nu e mai buna.Exclus Meyle sau Metelli, sunt slabe.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
Sharpe
Veteran

Mesaj de Sharpe »

nu schimba capul de planetara ....vezi burduful
si schimba capete de bara +bielete adica toate 4
chestia cu virat la dreapta zgomot in stanga e de la directie
.......ghost...
AdrianTC
Viteza 1

Mesaj de AdrianTC »

Nu schimba capetele de planetare. Daca nu fac zgomot, sunt foarte bune. Eu le-am schimbat degeaba si imi pare rau dupa bani acum.
Scrie răspuns