Oglinda antiorbire

Robert Ion
Membru nou

Oglinda antiorbire

Mesaj de Robert Ion »

Salut! Se poate monta oglinda antiorbire pe un MINI care are oglinda normală.? Se poate face ceva ca oglinzile laterale sa nu mai orbeasca? Mulțumesc!
adrian
Veteran

Re: Oglinda antiorbire

Mesaj de adrian »

Robert Ion scrie:Salut! Se poate monta oglinda antiorbire pe un MINI care are oglinda normală.? Se poate face ceva ca oglinzile laterale sa nu mai orbeasca? Mulțumesc!
Da se poate monta oglinda interioara antiorbire.
La cele exterioare la fel.O singura conditie si anume sa le cumperi si sa le montezi.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

adrian scrie: Da se poate monta oglinda interioara antiorbire.
La cele exterioare la fel.O singura conditie si anume sa le cumperi si sa le montezi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

eu am alta solutie, aceea de a le demota de tot :lol: :lol: :lol: oricum nu mai trebuiesc :lol: :lol:
Robert Ion scrie:Salut! Se poate monta oglinda antiorbire pe un MINI care are oglinda normală.? Se poate face ceva ca oglinzile laterale sa nu mai orbeasca? Mulțumesc!
mergi cam mult in fata celor care nu isi dau seama ca merg cu faza lunga?
este doar un fel de moft sau o utilitate in a-ti instala oglinzi heliomatice?
de ce nu le schimbi unghiul?
Ultima oară modificat Lun Mai 01, 2017 10:52 pm de către MiniRC31, modificat 1 dată în total.
Drive safe and keep the wheels down
Robert Ion
Membru nou

Mesaj de Robert Ion »

MiniRC31 scrie:

eu am alta solutie, aceea de a le demota de tot :lol: :lol: :lol: oricum nu mai trebuiesc :lol: :lol:
este doar un fel de moft sau o utilitate in a-ti instala oglinzi holiomatice?
Anul asta i-am luat soției un MINI CABRIO crezând ca e o mașină fun......ea conducând pana acum o mașină cu oglinzi heliomate, surpriza mea s-a transformat din fun în coșmar, la modul ca nu o mai conduce mai deloc noaptea. Am apelat la acest forum pt sfaturi, nu pentru ironii și miștouri!!! Deci, repet: aveți cumva idee dacă MINI are preechipare (cablaj tras) pentru oglinda antiorbire?
PS: Rog glumeții sa se abțină.....
Robert Ion
Membru nou

Mesaj de Robert Ion »

adrian scrie:
Da se poate monta oglinda interioara antiorbire.
Eu le cumpăr, dar nu știu de unde și nici dacă există preechipare (cablaj) pe mașină. Mulțumesc!
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Raspunsul il gasesti la dealer oficial BMW MINI,avantajul este ca ei nu sunt mistocari, si o sa te umple de raspunsuri . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

Robert Ion scrie:
MiniRC31 scrie:

este doar un fel de moft sau o utilitate in a-ti instala oglinzi holiomatice?
Anul asta i-am luat soției un MINI CABRIO crezând ca e o mașină fun......ea conducând pana acum o mașină cu oglinzi heliomate, surpriza mea s-a transformat din fun în coșmar, la modul ca nu o mai conduce mai deloc noaptea. Am apelat la acest forum pt sfaturi, nu pentru ironii și miștouri!!! Deci, repet: aveți cumva idee dacă MINI are preechipare (cablaj tras) pentru oglinda antiorbire?
PS: Rog glumeții sa se abțină.....
scuzati d.le Robert dar nu a fost nici un misto, tot ce era acolo era intre mine si Adrian sau am vrut sa adaug la ce a spus Adrian dar o mai facem si in spirit de gluma, daca nu a fost "gustata" ca gluma pai haideti sa va spun totusi ce am vrut sa spun, ca tot am intalnit-o pe pielea mea atat in Romania cat si pe alte meleaguri si totul legat de oglinzi --> oglinzile sunt pe post de ornament (daca intelegeti ce vreau sa zic) sunt niste chestii in care sa iti faci freza sau cine mai stie ce... si nicidecum sa fie utilizare pt menirea pt care au fost montate...

daca ati fi observat am raspus si dvs. si fara mistouri, si mie mi s-a intamplat o chestie similara ca un "alt participant" la trafic (sa il numim asa) a uitat ca mergea cu faza lunga in plina noapte pe autostrada si aglomerata, si cred ca am mers peste 50km cu oglinzile schimbate unghiurile pana am reusit sa ma dau din fata acestui "alt participant".

dar sa revenim la ce intrebati dvs: nu are preechipare de heliomate modelul dvs.

cu stima,
Robert Ion
Membru nou

Mesaj de Robert Ion »

Mulțumesc,se poate închide!
Danyutz
Viteza 4

Mesaj de Danyutz »

@RC31, nu cred ca e un moft, dupa cum bine stim toti, pozitia este destul de joasa si se nimereste sa fim fix in bataia fazelor scurte. Si eu am cautat ceva informatii de retrofit oglinda anti-orbire, dar pentru nu mai stiu ce motiv, am abandonat.
Imagine
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

Danyutz scrie:@RC31, nu cred ca e un moft, dupa cum bine stim toti, pozitia este destul de joasa si se nimereste sa fim fix in bataia fazelor scurte. Si eu am cautat ceva informatii de retrofit oglinda anti-orbire, dar pentru nu mai stiu ce motiv, am abandonat.
Utilizatorul a expus exact motivul pt care s-a gandit la heliomate pe Mini, nimic de zis, eu doar am intrebat si daca recitesti tot topicul intrebarea mea referitoare la moft nu e deloc deplasata, abia in al 3-lea post se expune clar situatia pe care din pacate am intalnit-o si eu in trafic si nu odata intr-un an pe un Mini R50.
inteleg destul de bine situatia cat si "obisnuinta" utilizatorilor caci exemplul meu: acum cobor in masina (parca as cobora in beci) in loc sa urc in masina :lol: :lol: si oricum imi mai aseaza spatele si asta este bine ca evit centrele de masaj :lol: :lol: :lol:

rasu'/plansu', intrebare: cum poti primi cele mai bune pareri/opinii daca nu stii despre ce model este vorba, eu am raspuns presupunand ca este vorba de un R52.

sa trecem pe partea de teorie: sticla heliomata este o sticla trata, cu o usoara tenta maronie care se inchide automat, in diferite trepte pana la opacitatea 0% din exterior si care micsoreaza foarte mult intensitatea luminii exterioare. deci acestea find spuse putem spune ca nu ar fi nevoie de circuit electric ci doar de sticla, pardon oglinda, dar atentie: nu orice oglinda heliomata este buna ca te poti trezi sa fie "lemn" cand ai soarele in spate de ex., de aceea pe autoturisme sunt instalati 2 senzori de lumina fata/spate controland astfel oglinzile (acesti senzori sunt in oglinda retrovizoare centrala), in acest caz iti trebuie instalatie electrica pt acest "sistem" cat si controllerul care este inglobat in aceasta oglinda.

O "sansa" ar fi schimbarea oglinzii centrale (retrovizoare) cu un alt model ce are acest sistem integrat dar nu te poate ajuta sa "controlezi" si oglinzile laterale.

sper ca acum este mult mai clar si la obiect raspunsul meu, deasemeni rog si alti useri sa isi expuna parerea
Scrie răspuns