rulment sarcina nu se potriveste mini one R50 2002

cristi o'RAL
Moderator

Re: rulment sarcina nu se potriveste mini one R50 2002

Mesaj de cristi o'RAL »

toate R50 arata la fel... nu e nevoie de poza cu masina :P
faceti cum zice sharpe...
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
AdrianTC
Viteza 1

Mesaj de AdrianTC »

Am avut aceeasi problema la masina mea: MINI Cooper 2002, fabricat in februarie.

Ideea este ca pana in 03/2002 au fost produse masini MINI One si Cooper cu alt sistem de flansa amortizor pentru rotile din fata. Dupa acea data si pana la schimbarea de generatie s-au montat modelul comandat de service.

Eu le-am schimbat in 2015 si le-am gasit atunci doar originale BMW. Au costat 450 Lei bucata, deci 900 Lei. Ei bine, la doi ani si sub 25.000 km de atunci au cedat iar. Se aud pocnituri sub capota cand virez stanga-dreapta.

In scurt timp voi face revizia si probabil le schimb iar.

Cred ca problema pleaca de la deformarea oalelor de la amortizoare. Este un fenomen denumit mushrooming. Cautati pe net si veti gasi. Suspensia sta in pozitie incorecta pentru ca se stamba tabla si aceste flanse/rulmenti pocnesc in cele din urma. Pe langa inlocuirea lor ar fi ideala placarea oalelor de amortizoare cu o tabla de intarire. Eu asta voi face pentru ca nu am chef sa schimb flansele/rulmentii aia la fiecare 20.000 km.

Link-uri catre flansele care iti trebuie tie (se pare ca acum se gasesc si mai ieftine de 450 Lei/bucata):

(cel mai bun pret) https://www.bavauto.ro/31306758309
(ceva mai scumpe, piesa e aceeasi, cred) http://www.epiesa.ro/rulment-sarcina-su ... 000097.htm
(pare un redesign al piesei care ne trebuie noua, nu stiu daca se potriveste) http://www.epiesa.ro/rulment-sarcina-su ... l-2629880/#

Despre mushroom-ing, cu tot cu montarea acelor placi https://www.youtube.com/watch?v=v7Fnlyf01-g

Eu mi-am comandat chiar azi acele placi de intarire din UK, costa 511 Lei cu tot cu transport. Daca vrei sa cumperi si acele placi, spune-mi si iti las aici link.

Bafta in rezolvarea problemei!

Cand m-am lovit de asta si eu am demontat de 3 ori suspensiile fata pana am gasit piesele corecte...
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

AdrianTC,te-am luat cu oferta cea mai mica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ingrid scrie:Buna seara. Noi suntem din Barlad...si nu prea se gasesc Mini pe aici...
Uite si o poza cu Mini a mea
uite aici ce ai nevoie: https://www.autopieseonline24.ro/corteco/8014098
cod 31306758309
Ingrid scrie:Nici la service nu au gasit.
..iar treaba asta ma ingrijoreaza pe ce maini ai ajuns... unprofessional din partea lor!
Drive safe and keep the wheels down
AdrianTC
Viteza 1

Mesaj de AdrianTC »

MiniRC31 scrie:AdrianTC,te-am luat cu oferta cea mai mica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MiniRC31 scrie:uite aici ce ai nevoie: https://www.autopieseonline24.ro/corteco/8014098
cod 31306758309
Ma bucur ca m-ai luat! Si eu am nevoie de flansele astea. Din nou :D
Ingrid
Membru nou

Mesaj de Ingrid »

Buna...am comandat pana la urma din Italia de la Bmw originale.Merge mult mai bine acum dar tot mi se pare ca nu suficient, tot tare e volanul si mai ales la parcare ma cam chinui .Asa merge servo la ele? Se aude un bazait de la pompa dar nu exagerat.Am schimbat si lichidul de servo cu Pentosin. Acum vrem sa i schimbam uleiul de frana pentru ca sotului meu i se pare cam moale frana dar ce i de la service au zis sa merg la un service bmw si ca nu ar fi de la ulei ...Voi ce ziceti?Pe 26 mergem la Rar si sper sa trecem inspectia:( Multumesc de ajutor
Ingrid
Membru nou

Mesaj de Ingrid »

...am cautat Corteco pe toate site urile din Ro...si nu mai sunt disponibile ...in Italia a costat 195 euro
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

Ingrid scrie:...am cautat Corteco pe toate site urile din Ro..
nu cred ca ai cautat bine..culmea ca eu pe site-ul dat este disponibil: https://www.autopieseonline24.ro/corteco/8014098
si mai mult de atat iti vin din Germania
Ingrid scrie:....si nu mai sunt disponibile ...in Italia a costat 195 euro
de unde l-ai luat din Italia?
Ingrid scrie: cum vrem sa i schimbam uleiul de frana pentru ca sotului meu i se pare cam moale frana dar ce i de la service au zis sa merg la un service bmw si ca nu ar fi de la ulei
pai stai asa, aceste sfaturi ti le-a dat "faimosul" service? poti sa ne dai si numele...nu de alta dar daca trec prin Barlad sa ii evit...
"slaba" putere de franare poate fi si de la neaerisirea buna a sistemului de franare adica ai in sistem aer... dar inainte de toate trebuie sa verificati partea "de suprafata" cum stati cu placutele? cu discurile?
furtunul de vaccum? verificat? fisurat?
furtunele ce duc spre etrieri deformate fisurate etc....
pistoanele de pe etriere pot fi blocate de multa mizerie adunata in timp...etc ..
Ingrid
Membru nou

Mesaj de Ingrid »

Buna din nou...m am mai obisnuit cu servo. :D ...Dmd service se numesc...dar acum am o alta problema...se aude un zgomot de la motor..ca si cum ar atinge ceva...se simte o trepidatie in masina...si mai nou..nu mi se mai aprind luminile din habitaclu...sper sa fie de la o siguranta nu?Zgomotul de la motor ce ar putea fi...sotul meu zice ca se atinge ceva pe acolo ...vineri mergem la Rar si cam stau cu teama :(
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

totusi sa intelegem si noi/eu, la cate probleme ai insirat aici cate ai rezolvat si cat % au fost corecte sfaturile noastre?
flansa rezolvata?
franele le-ai rezolvat?
Ingrid scrie:Buna din nou...m am mai obisnuit cu servo. :D ...Dmd service se numesc...dar acum am o alta problema...se aude un zgomot de la motor..ca si cum ar atinge ceva...se simte o trepidatie in masina.....Zgomotul de la motor ce ar putea fi...sotul meu zice ca se atinge ceva pe acolo ...vineri mergem la Rar si cam stau cu teama :(
offtopic: Dmd ="Dute Mai Departe" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ontopic: cat de tare se simte aceasta trepidatie?
rezolvarile pot fi variate, pt a nu te pune sa schimbi toata masina trebuie sa identifici exact locatia unde se aude acest "zgomot" caci situatiile pot fi multe:
- suportii motorului
- intinzator + curea accesorii
- intinzatorul lantului de distributie
- fulia arborelui cotit

Ingrid scrie: ... si mai nou..nu mi se mai aprind luminile din habitaclu...sper sa fie de la o siguranta nu?
verifica siguranta F14/10A din panoul de pe partea soferului/piciorul stang
Fişiere ataşate
lights interor.jpeg
AdrianTC
Viteza 1

Mesaj de AdrianTC »

Servodirectia e normal sa mearga mai greu decat la alte masina. Mai greu fata de cam 90% dintre masinile pe care le-am condus in viata asta (vreo 350 la numar...). Deci aia nu e o problema.

195 Euro bucata pentru rulmentii de sarcina sau amandoi (stanga-dreapta)?
Scrie răspuns