Servo mini?
Servo mini?
Buna tuturor.Sunt proaspat posesor al unui mini cooper r50 din 2003.Intrebarea mea este,servodirectia este mai grea la mini ca la alte masini din fabrica sau inseamna ca am eu ceva probleme?Uleiul l-am schimbat recent.Singura modalitate cu care stiu eu verifica daca merge,este sa fac de volan stanga sau dreapta,cu motorul oprit,pe urma sa ii dau cheie.Se activeaza ceva ca devine instant mai usor de tinut volanul,dar e oricum mai greoi decat la mazda-ul care l-am avut inainte,spre exemplu.Am nevoie de ajutor,si sper doar sa imi spuneti ca e normal sa fie mai greoaie si ca sunt eu mai paranoic.Va multumesc anticipat.
Re: Servo mini?
trebuie sa stii ca ca directia e hidraulica la mini pe cand la mazda probabil este electrica....adrianbas scrie:Buna tuturor.Sunt proaspat posesor al unui mini cooper r50 din 2003.Intrebarea mea este,servodirectia este mai grea la mini ca la alte masini din fabrica sau inseamna ca am eu ceva probleme?Uleiul l-am schimbat recent.Singura modalitate cu care stiu eu verifica daca merge,este sa fac de volan stanga sau dreapta,cu motorul oprit,pe urma sa ii dau cheie.Se activeaza ceva ca devine instant mai usor de tinut volanul,dar e oricum mai greoi decat la mazda-ul care l-am avut inainte,spre exemplu.Am nevoie de ajutor,si sper doar sa imi spuneti ca e normal sa fie mai greoaie si ca sunt eu mai paranoic.Va multumesc anticipat.
Drive safe and keep the wheels down
Da, directia e mai grea decat la alte masini (si mai precisa, as adauga).
Conteaza mult si ce roti ai pe masina.
Ca sa iti dai seama ca functioneaza corect, scoate capul pe geam si asculta daca se aude bazaitul pompei de servo atunci cand misti volanul. Se aude tare, n-ai cum sa il ratezi.
Daca nu se mai aude, atunci incepi sa ai probleme
Conteaza mult si ce roti ai pe masina.
Ca sa iti dai seama ca functioneaza corect, scoate capul pe geam si asculta daca se aude bazaitul pompei de servo atunci cand misti volanul. Se aude tare, n-ai cum sa il ratezi.
Daca nu se mai aude, atunci incepi sa ai probleme

n0iz3 scrie:Daca nu se mai aude, atunci incepi sa ai probleme
iti mai place sa fii sadic

Sadic,dar eficient:)).Multumesc frumos.Am si mers sa verific.Am chemat 3 persoane dierite,separat,sa ma conving ca si ele il aud.Multumesc frumos pentru promptitudine.
Daca cautati ceva info , veti gasi pentru R50 si R53 expresia germana "Direkt Lenkung"mai exact raportul de demultiplicare dintre volan si roti este mai mic decat la majoritatea masinilor, si atunci normal ca vireaza mai greu.Pentru viraj maxim al rotilor volanul se roteste cu mai putine grade decat la restul masinilor.
Real motors need forced induction
Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
Revin cu o nelamurire.Desi aud de sub capota cum "lucreaza" pompa servo,dupa job,m-am plimbat prin oras si ma roade ca dupa ce virez intr-o curba,cand las mana de pe volan,revine volanul,dar sacadat.Am jantele originale pe 15" pe ea cu cauciucuri M/S momentan.Daca e cineva din Oradea,as aprecia daca mi-ar ingadui sa dau o tura cu Mini-ul lui/ei,intr-o parcare,doar sa pot sa imi scot din cap aceasta nelamurire.Va multumesc frumos.
Multumesc Adrian pentru informatie.Iti spun sincer ca ma pricep la mecanica cum se pricepe unu de la gradinita la tabla inmultirii.In Oradea nu stiu un mecanic axat pe Mini-uri.Dar din cate am citit pe acest forum inainte de a face achizitia,oamenii se ajuta intre ei si apreciez inca odata.Eu investesc in masinile care le detin dar am patit sa mi se impuna sa schimb piese "defecte" de catre unii mecanici,doar pentru ca au observat lipsa mea de cunostinte
Si inca ceva.Ce ulei imi sugerati pentru cutia de viteze si ce cantitate?Va multumesc si imi cer scuze pentru atatea intrebari si nelamuriri.
nu esti singuruladrianbas scrie:Multumesc Adrian pentru informatie.Iti spun sincer ca ma pricep la mecanica cum se pricepe unu de la gradinita la tabla inmultirii.In Oradea nu stiu un mecanic axat pe Mini-uri.Dar din cate am citit pe acest forum inainte de a face achizitia,oamenii se ajuta intre ei si apreciez inca odata.Eu investesc in masinile care le detin dar am patit sa mi se impuna sa schimb piese "defecte" de catre unii mecanici,doar pentru ca au observat lipsa mea de cunostinte

uite aici un alt topic pt ce te intereseaza: http://www.mymini.ro/myforum/viewtopic. ... eze#p55525