Presiune rampa verificata de 3 ori :in CT , la Bucale la Sharpe si la Bavaria Baneasa. Pompa merge bine face presiunea exact cat e normativa pe valorile de test. Deci eu am presiune la amorsare 3.5 si cu masina turata la gol tot 3.5. Cum am zis intr-un post anterior consider ca testul pompei de benzina nu este concludent decat pe dyno cu motorul in sarcina nominala tocmai pentru ca poate masura presiunea pe consumul maxim de combustibil. Asadar daca pompa mea face presiune conform Bavaria atunci nu este pompa. Daca nu este pompa....atunci este regulatoare de presiune. In continuare sustin ca e supapa de presiune (sau supapa de siguranta in caz ca se blocheaza regulatoarea de presiune de pe rampa)si nu de debit din simplul motiv ca este clar marcat pe ea presiunea de deschidere si nu valoare de debit. Vezi foto atasat.Studiu de caz: se blocheaza din varii motive pe inchis(debit 0 pe retur) regulatoarea presiune de pe rampa, ce se intampla? Creste presiunea pe rampa si din pricina lipsei de comb pe retur debitul scade iar presiunea creste,corect? In cazul asta daca e regulatoare de debit, debitul scazand acea"regulatoare de debit" nu face nimic pentru a proteja motorul sau pompa de benzina. I rest my case!
Va asigur ca va apreciez comportamentul asertiv si nu vreau ca aceasta discutie sa devina personala.Sunt deschis oricand la discutii argumentate.
Am tot sapat pe net si am vazut ca ideea generala atunci cand o regulatoare de presiune nu mai functioneaza corect este ca amestecul aer/ combustibil este bogat in combustibil , adica exact problema mea. De aici suspiciunea ca poate fi regulatorea de pe rampa defecta.
Daca regulatoarea de pe carcasa filtru (ca sa nu intram in polemica o voi numi simplu regulatoare

scapa combustibil pe retur insa nu intr-o cantitate incat sa se vada la presiunea de pe rampa(defectiunea acestei regulatoare poate fi compensata pana la un anumit punct de regulatoarea de pe rampa)insa la sarcina mare chiar daca regulatoarea de pe rampa inchide returul complet pentru a ridica presiunea ,simpla pierdere prin regulatoarea din carcasa face ca la debit maxim prin injectoare presiunea sa scada sub valoarea de 3.5. Da,am zis debit

)
Partea frumoasa a acestei dezbateri e ca am mai invatat ceva nou.
Va salut!