Salut,
Apelez la voi cu rugamintea ca in masura timpului disponibil, sa ma/ne ajutati cu sfaturi legat de achizitionarea unui Mini Cooper din 07/2004. Am citit deja mai multe pagini de pe forum. Noi dorim o astfel de masina mai mult pentru confortul nostru de a ne misca/vizita imprejurimile + ca ne place mult. Mentionez ca stam in Austria/viena pentru o perioada limitata si ne gandeam la o masina practica care sa nici nu isi piarda din valoare in caz de trebuie sa vindem in circa un an (depinde de durata noastra de sedere). Am stabilit un buget de 6.000 Euro. Am gasit mai multe modele Cooper din 2002/2003 dar am citit ca se recomanda modele din 2004 datorita cutiei de viteze mai noi. Binenteles ca in cazul in care gasim ceva cu care sa fim tare multumiti, am lua in considerare si inmatricularea in RO, intorcandu-ne in Bucuresti (ramanand masina sotiei/a noastra). Partea "nasoala" este ca trebuie sa ne pregatim pentru un consum destul de ridicat dupa ce am citit de la alti proprietari pentru Bucuresti. Pana atunci mai mult am folosi in afara orasului, vizite in Austria si eventaul cate un drum pana acasa in RO.
Pentru acest buget dupa cautari indelungate Mini Cooper ne atrage cel mai mult luand in considerare si calitate/pret.
Pe baza experientei voastre ca si detinatori de Mini, am aprecia orice sfat pe care ne-ati putea impartasi pentru a lua o decizie cat mai buna.
Cu multumiri anticipat,
Mihai
Topicul contine destule sfaturi bune.Cutia a fost schimbata in 07.2004 de producator,dar este greu sa verifici exact luna fabricatiei, ai acces doar la data primei inmatriculari.care poate fi in august si masina sa fie fabricata in iunie.Daca ai seria de sasiu-Fahrgestellnummer-poti s-o postezi pe forum si iti spun cand a fost fabricata.Raspunsul poti sa-l primesti si de la un dealer BMW.Oricum ai un buget acoperitor pentru cee ce cauti tu.
Real motors need forced induction
Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
iti poti da seama si vizual daca este modelul cu facelift(07/2004) si are cutia "buna"
uite un link in care poti vedea diferentele intre generatii. sunt mici diferente care fac diferenta, atat la exterior cat si la interior. http://www.mini2.com/forum/faq.php?faq=new_faq_item
Ca sa verifici tipul cutiei scoti mansonul de piele de la schimbator si te uiti ce culoare are plasticul de la timonerie. Daca este negru ai are cutie Getrag , daca este alb-galbui este Midland.
Am observat diferenta asta cand a trebuit sa schimb timoneria pentru cutie.
Saptamana viitoare sparg pusculita si incepe cautarea. Au fost o perioada 2 mini-uri pe autovit pe placul meu, dar s-au vandut. Acum nu prea mai e nimic. Gasesc multe cooper S, dar mi se pare suspicios pretul. Au sub 150.000 km si se invart pe la ~5000 eur.
Momentan nu ar fi alta solutie decat sa ma duc pana la nemti. Mi-am crescut putin bugetul ca sa ma pot incadra cu drum+inmatriculare.