Sfaturi Achizitie R50

iRadu
Membru nou

Sfaturi Achizitie R50

Mesaj de iRadu »

Salut :)

Vreau sa achizitionez un Mini, dar am mai multe nelamuriri cu care sper ca ma puteti ajuta. Dupa cateva zile de citit pe forum am inteles ca nu sunt fiabile si consuma mult, dar surprinzator :roll: toti sunteti multumiti de ele.

Pe autovit sunt preturi destul de mici, dar tot de pe forum am inteles ca nu recomandati masinile din Romania. In Germania m-am uitat pe diferite site-uri, dar preturile erau considerabil mai mari decat la noi. Bugetul meu este de ~5000 euro si as vrea sa stiu daca ma incadrez la ceva bun. Acestea fiind spuse, am vazut ca multi "accepta orice test". Ce anume ar putea sa nu apara la o testare? atat timp cat sunt asa de increzatori.

Am vazut ca sunt multi vanzatori din Cluj si m-as duce sa le vad masinile. Orice sfaturi mai aveti cu inspectatul masinii sunt mai mult decat binevenite :mrgreen: . Probleme generale care se intalnesc la Mini-uri si alte lucruri.

Multumesc anticipat :D
razvan333
Veteran

Re: Sfaturi Achizitie R50

Mesaj de razvan333 »

R50?... e loterie, sunt destul de vechi si poti avea surprize mari, macar incearca sa gasesti una din 2005/2006, dar nu stiu daca te incadrezi in buget.
Eu nu mai zic nimic rau de ele, ca imi sare tot forumul in cap :mrgreen:
Primul lucru de verificat, vezi pompa de servo, la R50 trebuie sa bazaie cand iei de volan, daca nu bazaie, nu e bine...si sunt cam scumpe.
Altceva, nu-mi vine acum in cap. O sa ma completeze colegii :D
2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

cam orice masina luata din tara are km dati inapoi, iar in cluj (si in general in ardeal) sunt multi samsari si sunt convins ca se intampla in primul rand treaba cu km.
la R50 mai e problema cutiei de viteze pana in 2004 parca, care e mai putin fiabila decat modelul folosit dupa 2004, dar asta doar daca fortezi masina sau ai mare ghinion ... a noastra e din 12/2002 si nu am avut nici o problema. daca schimbi uleiul din cutie la cativa ani (adica macar atunci cand cumperi masina, ca nu-mi imaginez ca o mai tii inca 10 dupa) e ok, poti salva multi nervi si bani.
la fel si cu pompa de servo, noi n-am schimbat-o niciodata, doar lichidul, si inca merge dupa 10 ani fara probleme.
in rest mici chestii, de genul geamuri care se blocheaza dar se deblocheaza foarte usor daca lovesti cu pumnul in usa (problema clasica deja bmw/mini), parbrizul se mai fisureaza in fct de drumurile pe care mergi... maruntisuri :)

dar satisfactia pe care o ai conducand un MINI e nepretuita... nu-i asa razvane? :D

incearca sa gasesti un ONE cu mai multe dotari daca se poate, pentru ca il transformi foarte usor in mai mult decat COOPER prin modificarea softului cu costuri decente. e adevarat si ca unele dotari nu se gasesc din fabrica pe ONE, ci doar pe COOPER (dotari sau pachete).
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
iRadu
Membru nou

Mesaj de iRadu »

Multumesc pentru raspunsuri :)

M-am uitat la cele din 2005-2006 si sunt foarte putine in bugetul meu, iar nici una nu imi inspira incredere.

In legatura cu numarul real de KM, poate fi pacalit un test intr-o reprezentanta? Nu m-ar deranja neaparat sa cumpar o masina cu 210 000 km atat timp cat este totul in regula, dar daca as afla asta in urma testului, as putea negocia un pret mai bun :P

Cam toate Mini-urile din Romania au KM dati inapoi. Pe site-urile de la noi poate sunt doar 2-3 R50 peste 200 000 km (majoritatea avand sub 150 000), pe cand in Germania sunt cu sutele.
iRadu
Membru nou

Mesaj de iRadu »

Ce dotari anume gasesc pe Cooper si nu se gasesc pe One?

Eu ma orientam spre One pentru ca aveam impresia ca este consumul mai mic si in general sunt putin mai ieftine :)
io's
Veteran

Mesaj de io's »

torpedoul de exemplu
turometrul e o optiune care nu o gasesti pe toate ONE

nu stiu sa-ti mai spun acum :)
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

ACS C30 - gone
D22
for sale https://www.olx.ro/oferta/nissan-np300- ... cbr5b.html
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

sa lamurim o chestie din start: nu exista consum mic la MINI. cand o sa conduci zi de zi n-o sa poti sa mergi incet sau eficient ca sa consume putin. ar fi si pacat.

din cate am inteles e destul de dificil sa dovedesti ca s-a umblat la km, se vede ca s-a umblat in calculator, dar nu e f clar unde si daca fix la km.

de ex din fabrica la one nu exista plafon vopsit in alta culoare decat caroseria, parca nici oglinzi, nu sunt nu stiu ce pachete de culori la interior si platice la bord (torpedou)... toate pot fi modificate ulterior, normal.
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
io's
Veteran

Mesaj de io's »

placa de la portbagaj e optiune

Imagine
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

ACS C30 - gone
D22
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
iRadu
Membru nou

Mesaj de iRadu »

Stiam ca Mini-ul consuma mult, dar credeam ca poate One-ul este putin mai indulgent. Consumul si de 11-12 ar fi acceptabil, pentru ca momentan cheltuim sume uriase pe taxi :(

Referitor la numarul de KM, cam acelasi lucru auzisem si eu. Nu imi pot da seama 100% sigur de nr. real de KM al masinilor din Romania. Problema mea este ca in bugetul de ~5000 ma incadrez doar la cele de 4000 din Germania. Nu ar fi o problema sa merg pana in Germania, dar nu stiu foarte bine limba si am inteles ca ei nu vorbesc prea mult in engleza.

Mai ales ca sunt cateva anunturi pe care le-am gasit care mi se par prea bune sa fie adevarate. Nu stiu daca pot sa las link direct aici, dar de exemplu ar fi vorba de un Mini One 2004, 152 000 KM, cu Navi & clima. Vanzatorul spune ca are un ambreiaj nou si ca a fost reconditionata clima. El spune ca ar nu ar fi avut accident si cere doar 4000 euro. :shock:
io's
Veteran

Mesaj de io's »

al meu cooper consuma in bucuresti 12-12,5 si eu merg destul de apasat , avem cazuri (razvan333) de cooper cu cv automata care avea consum pe bucuresti de 16 :shock:

NU cred sa fie diferenta la consum intre ONE si COOPER

ACS C30 - gone
D22
Chevy Colorado V6 LT
Imagine
Scrie răspuns