Bine v-am gasit. Am urmatoarea problema:
Mini One din 2007, ~54k km, achizitionat in decembrie 2013, folosit in principal de sotie, motor de 1.4 95 bhp (N12). Am eroarea P0015 - "B" Camshaft Position - Timing Over-Retarded (Bank 1).
Se manifesta printr-un ralanti care oscileaza intre ~450 rpm si 900 rpm, cateodata se opreste motorul la semafor. In sarcina nu are nicio problema. Daca opreste masina, scoate cheia si pleaca dupa cateva minute merge ok (cateodata). Daca sterg eroarea merge bine un timp, dupa care reapare (nu imediat). O singura daca s-a aprins martorul in bord, de obicei eroarea apare ca "pending fault".
Din cate am citit par sa fie senzorii de la arborii cu came (camshaft sensors). I-am schimbat intre ei, si nu s-a schimbat eroarea (daca era unul din senzori presupun ca nu ar mai fi fost pe exhaust "B", ci pe intake, adica "A", nu?)
Daca intr-adevar nu sunt senzorii de vina, cica ar mai putea sa fie Vanos Solenoid sau Vanos Seals sau Camshaft Pulse Generator. Notiuni cam avansate pentru mine

Are cineva vreo idee? Ma puteti directiona catre un mecanic din Bucuresti care sa ma ajute cu problema asta?
Multumesc,
Cosmin