Anna_2018 scrie:Buna ziua! M-am hotarat sa imi achizitionez un Mini Cooper, dar nu am absolut nicio idee care

.
nu modelului R56 ca sunt vestite la "probleme" (Sharpe stie!)
Anna_2018 scrie:Bugetul meu este de 4000-5000 euro;
trebuie ceva mai mult pt cerinta ta
Anna_2018 scrie:Masina as vrea sa fie cat mai noua;
Anna_2018 scrie:Nu stiu daca sa fie pe benzina sau diesel...as vrea sa fie fortoasa, sa pot face o depasire fara probleme,
ca e benzina sau diesel pt "mai putine batai de cap" in depasiri iti trebuie ceva peste 100CP si nu cilindree mica ci minim 1600cc si fara turbo
dieselul iti da cuplu in turatii joase del pe la 1500rpm si ai sanse sa depasesti pana in 4500rpm de acolo in colo vorbeste doar vantul
benzinarul da tot in turatii inalte incepand cu 3500rpm pana "iti taie gazul" unele marci sunt limitate in 6500rpm altele (marci nu Mini) te duci in 8000rpm si mai frumos de scalat in cutie.. feeling mai placut si te invata sa mesteci "mai bine mamaliga" (vorbesc de cutii manuale)
totul depinde de stilul si moftul tau in materie de condus....
Anna_2018 scrie:de asemenea, as vrea sa aiba si un consum cat mai ok.
consumul depinde de mai multi factori:
- tipul de sofer (temperament) numar la pantof
- orasul unde te "invarti" implicit traficul
- motorizare
- tipul de combustibil (benzina/GPL/motorina)
Anna_2018 scrie:Vreau sa fie o masina cat mai sigura, avand in vedere ca eu sunt incepatoare si voi avea si un bebe mic cu care voi merge in masina.
siguranta este relativa la tot ce trece peste 60Km/h sa nu ii spunem ca cu cat mai tare mergi cu atat de mult sunt micsorate sansele de supravieturire
Anna_2018 scrie:Daca are importanta, aceasta va fi prima mea masina
parere personala este sa revezi bugetul si sa te "ridici" la modelde dupa 2011 (cuprins anul 2011) probabil nu esti departe
te sfatuiesc sa te incarci cu multa rabdare in cautarea/verificarea/achizitionarea unei masini.
eu as adauga la lista ta ca vad ca esti in Constanta(sper) aer conditionat automat ca tot vei purta un bebe cu tine
Personal: nu sunt "convins" de ceea ce ai prezentat.
pt ca in primul rand nu stie ce vine "omu'" --> dupa motorizare este ONE de 95CP si nu Mini Cooper Coupe