minicooperS, doresc sfaturi avizate :)

oldhit
Membru nou

minicooperS, doresc sfaturi avizate :)

Mesaj de oldhit »

Va salut in primul rand, fiind nou pe aici.
Ca de obicei, banuiesc ca sunteti satui de intrebarile nou venitilor care incearca sa isi faca "curaj" in achizitionarea unui mini.
De ce zic "curaj" pentru ca implica pe langa pasiune si costurile aferente pe care unii, printre care si eu ne cam descurajeaza.

Sunt interesat de modelul S minim 2006 si am tot citit pe forum insa nu am gasit nimic care sa ma lamureasca la cateva intrebari (sunt 2-3 insa dupa cateva pagini deviaza discutiile spre off topic total):

1. reviziile la cat timp se fac si un pret mediu daca puteti posta mi-ar fi de folos pentru a-mi forma o idee (ma intereseaza la reprezentanta, dar si alte service-uri)
2. exista modele, serii de care trebuie sa ma feresc sau pe care sa le caut? (de ex VW passat are anumite serii la care pica injectoarele...)
3. consumul l-am lasat la urma intrucat ma astept sa sara destul de mult (detin momentan VW Jetta si m-a cam invatat sa fie sub 7 mai mereu ), insa doresc sa stiu la mers normal in afara gen 130 cat arata computer-ul.

Multumesc celor care au avut timp sa citeasca si 2xmultumesc celor care isi fac timp sa scrie unui necunoscutor total in ale "mini-ului".
cristi o'RAL
Moderator

Re: minicooperS, doresc sfaturi avizate :)

Mesaj de cristi o'RAL »

bine ai venit

1. in fct de revizie, computerul zice ca se face la 20-25.000 km, dar noi nu trecem de 15.000 si o facem (si mersul in RO e altul, si uleiurile vandute in RO sunt altele, etc).
costurile le poti verifica foarte usor ca sa fii 100% convins ca sunt reale:
http://www.mymini.ro/myforum/viewtopic.php?f=35&t=924
http://www.mymini.ro/myforum/viewtopic.php?f=35&t=419
oricum n-ar trebui sa sara de 4-500ron cu toate filtrele schimbate (doar ulei si filtru ulei poate sa fie si pana in 250ron)

2. nu cred, doar cutiile de viteze de R50 (adica pana in 2006) mai fac probleme doar daca sunt exploatate necorespunzator (adica de maniaci care accelereaza pana in limitare de fiecare data cand pun mana pe masina si scot cunsum de 20%, cum e razvan :P )

3. consumul poate fi 7 extraurban fara probleme, in oras greu scade sub 10 (mie mi se pare imposibil oricum sa scoti in bucuresti sub 10 cu orice masina in afara de categoria "smart")

sper sa nu te descurajeze raspunsul :D
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
mok
Moderator

Mesaj de mok »

cred ca te referi la R56: Mini Cooper S (2006+) ?
paulica
Membru nou

Mesaj de paulica »

oldhit scrie:Va salut in primul rand, fiind nou pe aici.
Ca de obicei, banuiesc ca sunteti satui de intrebarile nou venitilor care incearca sa isi faca "curaj" in achizitionarea unui mini.
De ce zic "curaj" pentru ca implica pe langa pasiune si costurile aferente pe care unii, printre care si eu ne cam descurajeaza.

Sunt interesat de modelul S minim 2006 si am tot citit pe forum insa nu am gasit nimic care sa ma lamureasca la cateva intrebari (sunt 2-3 insa dupa cateva pagini deviaza discutiile spre off topic total):

1. reviziile la cat timp se fac si un pret mediu daca puteti posta mi-ar fi de folos pentru a-mi forma o idee (ma intereseaza la reprezentanta, dar si alte service-uri)
2. exista modele, serii de care trebuie sa ma feresc sau pe care sa le caut? (de ex VW passat are anumite serii la care pica injectoarele...)
3. consumul l-am lasat la urma intrucat ma astept sa sara destul de mult (detin momentan VW Jetta si m-a cam invatat sa fie sub 7 mai mereu ), insa doresc sa stiu la mers normal in afara gen 130 cat arata computer-ul.

Multumesc celor care au avut timp sa citeasca si 2xmultumesc celor care isi fac timp sa scrie unui necunoscutor total in ale "mini-ului".
condu masina inainte, sa ai o idee ce te asteapta.
oldhit
Membru nou

Mesaj de oldhit »

Am fost doar pasager ieri intr-un minicooperS an 2007 cu kit JCW parca asa se numea, in jur la 210hp. Nu am putut sa il conduc intrucat nu avea asigurare fiind expus la vanzare la weltauto PBN ("testul" daca il pot numi asa a avut loc in parcarea lor).

Mi-au trebuit cateva minute bune sa ma "acomodez" cu interiorul, sincer eram ca un copil ce apasa pe tot ce vedea in fata ochilor.

La prima impresie:

PRO:
- simteam ca nu stau in orice masina si ma regaseam total in acea "cutie de chibrit" care ma binedispunea doar stand in ea
- modul sportiv in care tragea...ma rog, reprize scurte cu a 1 si 2-a...fantastic
- felul cum arata ca design, comutatoarele din interior, manerele la usi, bineinteles ceasurile de bord mai sunt altele dar fiind presat de timp nu imi vin in cap pe moment
- sunetul evacuarii si senzatia de blow off cand se schimbau treptele...

CONS:
- nu mi-a placut cel putin poate fiind SH, plasticurile din interior se miscau destul de mult si mi s-au parut de o calitate inferioara (nu caut lux sub nici o forma si confort) spun asta pentru ca se putea un pic mai bine la acest capitol
- comutatoarele, unele din ele puse intr-o pozitie incomoda..gen butonul sport
- la capitolul cutie de viteze, aici mi-ar fi placut un mod mai sportiv in schimbatul treptelor, parca cursa e prea lunga si pentru a baga intr-o treapta trebuia sa impingi cat de cat de levier.
- suspensia, cand am trecut peste niste obstacole am zis ca s-a rupt ceva sub masina

Astea sunt cateva impresii (doar la masina care am butonat-o, nu fac generalizare sau referire la toata marca MINI) de la un necunoscator, dar care intoarce capul ori de cate ori vede un mini.

Va invidiez sincer si nu m-am descurajat deloc :D. Astept in continuare pareri si sfaturi.
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

in primul rand nu se scrie niciodata "mini", ci MINI :P
suspensia, pe orice model ar fi, e tare oricum (ca sa nu zic sport, pentru ca se poate si mai sport decat atat), deci e doar o senzatie de rupt ceva, nu se va rupe, dar nici comoda nu va fi niciodata.
schimbarea treptelor o sa vezi ca e suficient de sportiva daca vei conduce pe sosea, de preferat pe serpentine, unde o sa vezi ca si suspensia e ceea ce trebuie

daca ai putea, incearca sa iei la test drive de la bavaria o masina (sh sau nu, pentru un weekend), dar sa fie modelul pe care vrei sa-l cumperi
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
oldhit
Membru nou

Mesaj de oldhit »

o sa imi fac timp sa vorbesc cu cei de la Bavaria.
in continuare astept pareri si sfaturi daca nu e cu suparare:)
mihh
Membru nou

Mesaj de mihh »

salut,
MINI rulz, eu am R56 Cooper S si sunt super multumit de masinuta.
Am condus si eu unu la Weltauto.. unu galben, Works, era de luni de zile in acelasi loc masina si mi s-a facut mila de ea si m-am dus parand interesat sa o vad.. era jalnica, e jumulita pe toate partile si un interior de parca avea 300 mii de km, nici motorul nu mergea ok.. avea un trepidat..
Daca e vb. de aceeasi masina, NU TREBUIE SA ITI FACI O PARERE DESPRE MINI IN FUNCTIE DE EA.

Desi era works r56 meu cu chip tcm, evacuare schimbata, filtru typhoon, trage mult mai bine ca aia.
Ps: daca esti din Buc, ne putem vedea pe undeva sa vezi cum tre sa arate si sa mearga un MINI..cu un consum la mers sportiv 11-12, mers normal 10.5.
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

cristi o'RAL scrie:bine ai venit
2. nu cred, doar cutiile de viteze de R50 (adica pana in 2006) mai fac probleme doar daca sunt exploatate necorespunzator (adica de maniaci care accelereaza pana in limitare de fiecare data cand pun mana pe masina si scot cunsum de 20%, cum e razvan :P )
Cristi...daca te refereai la mine, sa stii ca eu scot 20%, dar a mea e automata...poate cu una manuala as scoate si eu un 15% :lol: :lol: :lol:
2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
alinabiancapop
Moderator

Mesaj de alinabiancapop »

Al meu fost MINI Cooper S, R56, cu kit JCW, consuma 8.2 cel mai mic consum inafara orasului, fara clima, condus......normal, 9... sportiv, 10,5 sportiv cu clima, 10-11 si in oras. Vitezele se schimba foarte bine si foarte repede si asa ii si place masinii :)) Suspensia sport foarte rigida ce se simte si mai tare cu cauciucuri runflat, insa desi cateodata chiar suna de parca s-a rupt in doua nu are nimic, cu rigiditatea te obisnuiesti.....pt mine devenise o normalitate chiar si glumeam spunand ca nu mai trebuie sa merg la sala ca fac abdomene in masina :D
La al meu nu pot sa zic ca avea plasticuri ieftine si nici nu am avut greierasi nici in usi sau in bord
Intr-adevar suneetul evacuarii la kit-ul de JCW e o placere cand il auzi, insa la cele fara evacuarea schimbata nu e chiar acelasi.....
Defectul de fabricatie al modelului e intinzatorul de la curea care dc nu e schimbat la timp (simptomul e clincanit la rece, sau sunet de tractoras) poate duce la defecte secundare pe distributie. Ambreiajul pe la 70 de mii trebuie schimbat, un kit te costa minim 1200lei, un schimb de discuri+placute fata originale+senzori, 280 euro.......dar dc esti pasionat de masina asta nu va conta nici rigiditatea, nici consumul, nici intretinerea (pe care ti le asumi cand iei o asemenea masina)
Pt mine desi am avut multe modele de masini MINI e singura pe care am tinut-o o perioada ma lunga de timp si la care doresc sa mai intorc cat de curand :D
Succes!
Dare to be different!
ex MINI Cooper S R56
now MINI Rover ....S again
Scrie răspuns