Quicky Red

Scrie răspuns
Radu
Viteza 3

Re: Quicky Red

Mesaj de Radu »

Nu a existat clasament... Cursa a avut mari lacune in organizare: trebuia sa existe cronometru, nu a functionat... startul s-a dat "la mana" in loc de un semanfor special pentru drag...
La ora 3.30 a inceput ploaia si am luat-o spre casa.

Feedback-ul legat de masina este foarte bun sau cel putin eu sunt extrem de multumit:
- prima cursa: cu Megane RS ~1200kg / 280 cp am luat bataie 2 masini diferenta.
- a doua cursa: Fiesta ST turbo ~1100kg / 225 cp am batut-o la o masina diferenta.
- a treia cursa ( de fapt prima din grupa de concurs ): E30 2.5 nu stiu daca 12v sau 24v am castigat-o la cateva tiruri diferenta.

Rezumatul este ca masina este undeva la un low 14s ( doar prin aprecierea cu cei cu care m-am dat) pe 400m si ca pleaca incredibil de pe loc... ;)

Astept urmatorul eveniment unde sper sa fie ceva mai concludent... :D
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

nuuu seee pooooaaateeee! ai batut FIESTA?! :shock:
:lol: :lol: :lol:
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
Radu
Viteza 3

Mesaj de Radu »

cristi o'RAL scrie:nuuu seee pooooaaateeee! ai batut FIESTA?! :shock:
Fuge domne fiesta... Rupe fashu la multe masini... :lol: :lol: :lol: Sau cum zicea un clasic tulcean: "e fortza boss"!!!!! :lol: :lol:
Stiu pe cineva care o sa-si dea foc la masina in curand, daca o sa continuam asa... :lol: :lol: :lol:
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

clar ca o sa isi dea... din cate stiu mai dureaza putin pana isi face casco :lol: :lol: :lol:
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Imagine
blowwind
Viteza 1

Mesaj de blowwind »

bine ca mi`ati zis ... nu`i mai fac casco =))
darksun
Moderator

Mesaj de darksun »

Nu vreau sa o ard aiurea dar daca ai batut fiesta turbo, inseamna ca era cam slab facuta. Nu pot sa cred ca 2.0 Turbo ia bataie de la 1.6 kompresor... Ori era ceva turbina slaba, ori softul prost facut ori etc. Nu zic de fiesta, un Golf GTI cu cip cred ca te face. masina ta este intradevar misto, dar fie ea si super mini nu poate sa bata anumite masini.

Ps. Nu ma intereseaza sincer de FIesta, nu sunt inebunit dupa ea ca sa zic ca e cea mai tare etc, e doar o masina cu care imi fac treaba si care ma multumeste pentru moment. NU am nici motive sa-i dau foc, de ce i-as da, nu ma dau la curse cu ea. Totusi ma gandesc la cati bani a bagat ala sa faca 2.0 turbo si sa ia bataie de la un 1.6 e rusinos... :mrgreen:
~ Think MINI! ~ :D
Imagine
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Chiar crezi ca motorul de fiesta este superior celui de MINI?Eu stiu care sunt diferentele.Nu uita ca si cutia de viteze are un rol important in toata ecuatia asta si inclusiv cum este pusa puterea la roata,degeaba ai 1000 cp daca nu-i pui pe asfalt! ;) Pana si suspensia influenteaza la plecarea de pe loc!Am vazut masini care au luat bataie de la unele cu puteri mult mai mici.Sunt multi factori care influenteaza un rezultat bun:masa masinii,soferul,cutia de viteza,puterea,cat de repede urca in ture etc...
Imagine
dogarel
Viteza 6

Mesaj de dogarel »

Vali zice corect!!! O suspensie ferma iti da un avantaj enorm la plecare. Niste jante usoare te ajuta si ele mult. Compresorul pleaca mai bine in ture joase decat turbina. Iar cutia ... cred ca daca mai stau mult cu MINI pe mana, o sa trec la un 6 speed :twisted: pentru ca m-au "omorat" rapoartele de la asta in 5 trepte.
Mini Rover MPI 1997
El Perro Loco http://dogarel.blogspot.com/
Radu
Viteza 3

Mesaj de Radu »

Daniel... uiti niste factori foarte importanti in legatura cu diferentele intre masini...
Golf GTI are 1450 kg... Calculeaza raportul intre cai / kg si vei obtine cam cati cai iti trebuie ca masinile sa stea egale din mers... Mai ai de comparat plasa de ture unde trage masina, dupa schimbarea de treapta: cat cuplu e acolo si cum e repartizat.
Diferenta foarte mare intre un motor turbo si unul compresor este la plecarea de pe loc: cel turbo are un moment destul de mare pana face boost, pe cand cel compresor face presiune pozitiva imediat...

Fiesta turbo este a unui prieten: are doar 223cp ( masurati ) cu ecu haltech, pistoane si biele forjate, turbo de pe un wrx de 2.5 ( turbina capabila sa faca pe un motor de 2 litri 1.8 bari )... dar momentan merge in 0.6 presiune... Este o masina facuta cu mult cap, care probabil la urmatorul eveniment ma va bate rau de tot, pentru ca are potential de dezvoltare mare.

Daca iti zic ca vara trecuta am batut Golf R32 soft si evacuare ce parere ai? Are doar 1700 kg... :lol:

Mi-a facut intotdeauna placere sa imi aleg un target cat mai sus... Acestea nu sunt masini pe categoria mea...

Te astept la start ca sa te convingi de anumite lucruri! 8-)
Ultima oară modificat Vin Mai 14, 2010 9:59 am de către Radu, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns