MINI CLUBMAN - Opinii/Intrebari/Sfaturi

soferman
Viteza 4

Re: MINI CLUBMAN - Opinii/Intrebari/Sfaturi

Mesaj de soferman »

Off topic:
Masinile aparute dupa 2000 nu mai au aceeasi fiabilitate ca predecesoarele lor. Ca posesor de Mazda pot sa-ti spun ca si aceasta marca se confrunta cu problemele ei, este adevarat ca intr-un numar mult mai mic decat concurenta si mult mai nesemnificative.
Eu am vrut sa-mi iau o VW Jetta, dar din cauza nepasarii celor de la VW am ajuns la Mazda. Mentionez ca am testat inainte Toyota Corola, Avensis, Skoda Octavia, Seat Leon, Peugeot 407, 307. Mazda nu am condus-o inainte, am luat-o ca mi-a placut.

On Topic:

Este adevarat ca MINI este o masina scumpa, de altfel ca majoritatea masinilor englezesti care au avut si au ceva de spus(Land Rover, Jaguar). Se stie ca nu este o masina pentru toata lumea, nici macar SH. Cand optezi pentru aceasta masina nu trebuie sa te intereseze consumul de carburant, pretul pieselor sau al consumabilelor.
Rigiditate - este adevarat, dar disconfortul vine in mare masura de la drumurile din Romania. Sa nu uitam ca MINI nu este o masina de familie, este o masina preponderent de oras. Am avut ocazia sa conduc un Cooper S si ...... da ..... cam clantaneau dintii.
2005 - MINI COOPER - cutie automata
2007 - Mazda 6
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

Who cares?! E vb doar de senzatie, o senzatie pe care nici o alta masina, pana la urma accesibila macar sh, nu ti-o poate oferi.
poate ca drumurile din ro nu sunt tocmai cele mai fericite.
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
sorinpet
Membru nou

Mesaj de sorinpet »

eu nu locuiesc in Ro ci in Franta la Paris...deci drumurile nu sunt o problema.
O fi ea masina de oras, dar cand ma duc la cumparaturi in portbagaj imi intra fix 3 plase de cumparaturi. La Fabia imi intra 4 :lol:
De acord cu cristi o'RAL...conditia e sa fie S.
Mie personal acest 1,6 de 122 de caluti nu ma impresioneaza si nu ma da pe spate.
Daca tot consuma mult...macar sa fie S ;)
MINI Clubman 1,6 , 120 CP, CREM (Almost Full Options - Scaune piele sport, Navigatie, Trapa)
soferman
Viteza 4

Mesaj de soferman »

Eu din clasa mica am condus aproximativ 100k Km o Toyota Yaris model 2005, motor de 1L si 68 Cp, o masina foarte fiabila, cu suspensii orientate catre confort si cu un portbagaj destul de incapator tinand cont ca bancheta din spate culisa facand spatiu pasagerilor sau bagajelor.
Ceea ce am enumerat mai sus sunt punctele placute, mai putin placuta era chiar suspensia care in curbe era nesigura, pozitia la volan era foarte inalta si incomoda, interiorul era destul de auster alcatuit numai din plastice tari. Consumul in oras era de 7 pana la 9 daca mergeai mai alert si in afara intre 5% si 7%
Dupa cum spuneam, MINI se cumpara cu inima nu cu ratiunea. Daca o gandim rational, sunt multa masini care ofera comfort, fiabilitate si putere, de exemplu mazda 3 MPS, motor de 2,3 L si 260 Cp, unele dintre cele mai bune reprize, mai ieftina decat un Cooper S , 4 usi, portbagaj mare, comfort, ii lipseste un singur lucru, designul lui Cooper S.

Referitor la cei 122 Cp, ce asteptari aveai de la ei? Eu nu stiu in cat timp face suta dar presupun ca in 8,5 secunde (o sa caut pe net).
2007 - Mazda 6
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

Daca 100cp/t nu sunt suficienti pt o masina pe care o consideri de oras, trebuie sa treci la moto.
yaris? Despre ce vorbim aici? :) de masini care urca cel mai mic deal in treapta a 2-a? Sau de masini care iau curbe cu max 50km/h? De masini care se pierd in sirul din parcare? Sau? :)))))

Mazda? Daca ajungem la asiatici exista o singura categorie de MASINI si au 280cp la 2L turbo

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
soferman
Viteza 4

Mesaj de soferman »

:D si tractiune integrala.
Japonezii fac masini bune, pacat ca nu dau atentie la detalii precum europenii.

Yaris, masina care ia curba cu 50 Km/h, poate acolo unde o alta masina intra cu 120 Km/h. Sa nu ma intelegeti gresit, mi-a placut foarte mult masina dar era 100% masina de oras, nu aveai ce sa cauti pe drumuri de munte. Eu am adus yaris-ul in discutie doar ca sa evidentiez ca Mini desi este o masina din clasa mica are valente sportive si este atragatoare.

Cat despre mazda faceam o comparatie de pret/volum/performanta intre Cooper S si Mazda 3 MPS.

Hai ca am poluat topicul cu alte marci.
2007 - Mazda 6
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Am deviat total,soferman ti-ai pus pe cap greii din forum,las-o balta-nu stiam ce este Audi stronic,era de fapt S-Tronic,si de fapt este doar o echipare cu o c.v. cu 4 setari diferite-sper sa vina mai repede sa scapi de beleaua de Mini,deja simt ca faci experimente,mai arunci o piatra sa vezi cati o mai ridica de jos, vezi daca nu este si un forum pentru "stronici",mai baga si acolo o soparla,agita-i si pe ei,nu te lasa-Vive la France!!
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
sorinpet
Membru nou

Mesaj de sorinpet »

topicul a fost deschis de mine , dar sincer nu asta a fost intentia mea. Nu am vrut sa agit spiritele ci doar sa-mi exprim parerile (bune sau rele) despre Mini Clubman de 1,6.
Spre deosebire de alte forumuri...aici lumea vorbeste cu prea multa pasiune despre aceasta marca :D
Nu zic ca e un lucru rau dar din pacare nu vad eu de unde vine aceasta pasiune..pentru unii chiar mistuitoare :roll:
Mi-as dori sa ajung si eu sa am o masina despre care sa vorbesc la fel ca voi.
N-a fost sa fie Mini, poate va fi Audi.

PS1: promit ca arunc un "cui" si pe la forumul Audi :lol:
PS2: Adrian...S-tronic-ul este cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj de la VW testata de altfel pe toate modelele din gama VW.
MINI Clubman 1,6 , 120 CP, CREM (Almost Full Options - Scaune piele sport, Navigatie, Trapa)
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

:lol: n-am nimic cu yaris, dar sa nu aducem in discutie masini de genul asta cand discutam de MINI... ar urma o comparatie cu SMART-ul, nu?
mazda e ok, si cumnatul meu are una, ii creste iarba intre usa din fata si aripa fata... masini eco.
am tot cautat la MINI un loc unde sa plantez ceva... :( :( :(
va rog sa ma ajutati in acest sens

am dat exemplul cu japonezele alea, integrale, pentru ca inteleg ca unii considera MASINA doar un vehicul cu 4 usi sau cu portbagaj in care sa incapa 3 carucioare de copii, si totusi sa fie si sport, dar nu numai de oras. din pacate nu le poate avea pe toate, nu se incadreaza la pret si nici piesele de schimb nu sunt ieftine.
e corect pana la un punct, depinde de stilul de viata. avem pe forum exemple de familii cu copii care se descurca foarte bine cu MINI, sunt povesti cu 5 oameni si schiuri, etc...
DAR, totusi, daca nu va place sau nu va simtiti confortabil... de ce nu renuntati la ideea de MINI?!
nu e un forum in care doar laudam MINI, si cei mai infocati admiratori de aici au lucruri de reprosat. din pacate nu s-a inventat masina perfecta pentru toata lumea.
mie cand nu-mi place un film, schimb canalul.

PS: nu ne agitam, discutam si acceptam si pareri bune, si pareri rele

Imagine
Vali Iovi-Stere
Site Admin

Mesaj de Vali Iovi-Stere »

Pentru ca MINI e un gunoi de masina eu zic sa renunti repede la ea! Haudi este cea mai tare masina din toate timpurile. Sa nu mai vorbesc de Fabia care este cu cel putin trei clase peste MINI din toate punctele de vedere. Daca vrei sa scapi de greierii din MINI da o fuga la hipermarket si cumpara un spray de gandaci si cu siguranta ii suprimi. Tu ai auzit de expresia "fun to drive"? Nu cred! Pari foarte deranjat de faptul ca ne indragim masinile! Tu de ce crezi? Pentru ne place sa iesim din anonimat, sa nu conducem o masina a poporului. Motivele sunt multe, dar cred ca imi racesc gura degeaba cu tine ca oricum nu ai intelege notiunea "ca-mi curge MINI prin vene". :lol:
Imagine
Scrie răspuns