Sfaturi Achizitie R50

mok
Moderator

Re: Sfaturi Achizitie R50

Mesaj de mok »

celor care se plang de consum le recomand sa schimbe injectoarele
cam la fiecare 100k
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Daca te ajuta:

Kilometrii reali pot fi cititi la Mini(modelele R50,R52 R53)foarte usor,iti spun asta din experienta, eu am interfata care citeste in imobilizator km reali ai masinii, si suplimentar si orele de functionare ale pompei de servo,lucru insa pe care poti sa-l faci la reprezentanta asta impreuna cu proprietarul masinii(este nevoie de cheia de contact).
Nu pot sa afirm ca toate masinile de pe Autovit au km modificati, dar caz real un prieten a cumparat un Cooper adus din Italia,pe bord 122.000km, gasit de mine in modulul imo 187.000km.
Din cauza caderii pietei, de obicei samsarii cumpara cu buna stiinta o masina cu multi km,uneori accidentata si reparata prost si ieftin, din dorinta unui profit la revanzare.[b]Sfat[/b]:nu cumpara de la samsari in Romania,cumpara din Romania eventual o masina cu prima inmatriculare in Romania,deci de la un proprietar de buna credinta.Nu cumpara din Italia, de obicei sunt accidentate, prost intretinute,km modificati,acte de provenienta dubioase.
Cauta un One cat mai dotat, de prefarat dupa iulie 2004(atunci s-a schimbat cutia de viteze Midland cu Getrag).Atentie , intre data inmatricularii si data fabricatiei de obicei exista diferente, deci daca te hotarasti la o masina, cere seria de sasiu , eu te pot ajuta cu data exacta a fabricatiei,daca ai dubiu la echipare.Pe forum exista un link unde poti verifica dupa seria de sasiu dotarile exacte din fabrica ale masinii.
Nu exista diferenta de consum intre One si Cooper decat atunci cand apelezi la puterea suplimentara oferita de un Cooper(25CP),la mersul normal, oras, afara cu viteze legale consuma la fel.
Consuma la fel ca orice alta masina cu motor de 1,6l,aspirat benzina din generatia ei,ba chiar mai putin avand in vedere ca are o greutate in jur de 1050kg, fata de 1200kg la restul.
Cred ca la 5000Euro poti sa gasesti o masina buna atat in Ro dar mult mai sigur in Germania.
Pentru Germania, daca te hotarasti potr sa te ajut sa vorbesc direct cu dealerul,si acolo trebuie evitati dealerii rusi,turci,polonezi,etc., care fac magarii, desi legea este foarte drastica acolo in materie de km reali.Cel mai bun pret este la persoane fizice,avantajul la dealer este ca fac ei totul, respectiv TÜV, asigurare, acte provizorii. Preturile cele mai bune sunt in partea de nord a Germaniei,in sud in Bavaria sunt mai scumpe(respira aer de munte masinile de acolo :lol: )
Masina este la fel de fiabila ca orice BMW,VW.
Motorizarile la R50,R52,R53(motoare Chrysler) sunt mult mai fiabile decat la modelele mai noi gen R56(BMW colaborare PSA)
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Daca este asta:
http://www.autovit.ro/mini-one-C29143598.html
omul pare cinstit,este primul proprietar, masina pare in regula,daca are si anvelope Michelin inseamna ca a tinut la masina,cutie de viteze este Midland,masina nu arata rau deloc la pretul ala.

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
iRadu
Membru nou

Mesaj de iRadu »

Deci consumul e decent :) . Si resoftarea unui One ar putea dauna motorului?

Referitor la samsarii din Ardeal. Sunt intr-adevar foarte multi si asta se vede dupa numarul de masini de pe autovit care nu sunt inmatriculate si sunt "impecabile atat tehnic cat si vizual/optic/estetic" :D . Eu cred ca majoritatea masinilor neinmatriculate puse acum la vanzare sunt de samsari sau sunt cu probleme. Altfel de ce ai vinde un Mini proaspat adus?

@Adrian mersi mult pentru sfaturi, dar dupa cum spuneam, bugetul meu este de ~5000. Sa spunem ca il pot depasi, dar nu cu foarte mult. Asta ar insemna ca in Germania m-as uita la One-uri pana in 4300. Crezi ca ar fi posibil sa gasesc un Mini One cu Getrag pana in suma asta?

Orice mi-ati mai putea spune mi-ar fi de folos pentru ca eu planuiesc sa testez masina cat imi permit cunostintele mele, apoi daca trece, o duc intr-un service sa se uite un mecanic la ea. Dar momentan am nevoie de un pachet de cunostinte mai mare :mrgreen: .
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

Deci am ajuns un caz si un exemplu totodata :lol:
Sfatul meu: mai pune niste bani si ia una dupa 2005
2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
iRadu
Membru nou

Mesaj de iRadu »

@Adrian din nou :)

Intr-adevar anuntul pare ok, dar dupa cum vezi are abia 12-13 vizualizari deci a fost pus astazi sau zilele astea.

Un alt aspect pe care am uitat sa-l spun este ca eu banii ii voi avea peste o luna. Este foarte posibil ca pana atunci sa fie dat acesta :cry: . De vreo 2 saptamani ma uit si deja am "pierdut" cateva.

V-am abordat de acum pentru ca vreau sa ma informez din timp :D si imediat cum pun mana pe bani o si cumpar :D
iRadu
Membru nou

Mesaj de iRadu »

@razvan Din cate am vazut, cele din 2005 in sus sunt considerabil mai scumpe si nu cred ca gasesc ceva bun fara 6500-7000, ceea ce ar insemna sa mai astept cateva luni bune pana ii strang :(
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Ca sa nu te chinuiesti,nu mai cauta pana nu ai banii.Pana atunci gandeste doar la configuratia pe care o vrei,culoare,jante,pachet crom,sonorizare,interior,volan,clima etc.cand ai banii ai sa-ti gasesti perechea in 2,3 zile.BTW,in Germania se vorbeste engleza la greu,si pentru o discutie preliminara cu dealerul te ajut eu,am facut-o de multe ori pentru prieteni si colegi,se leaga putin cu jobul meu.

mmneg
Viteza 4

Mesaj de mmneg »

La R50 mai rugineste toba (garantat), se blocheaza motorasele geamurilor, mici rahaturi ca sa nu te plictisesti.

In schimb pe partea de suspensie sta excelent. Mi s-au parut chiar supradimensionate piesele.

Consumul 12-13 la cooper
'02 Cooper - for fun BACK TO US :D , replaced by '07 320d touring - for Sasha :D
razvan333
Veteran

Mesaj de razvan333 »

Incearca sa o iei pe asta http://mini.anunturi-auto.4tuning.ro/an ... 07807.html ...masina a fost a lui GXT(Tibi si Gabi), de aici de pe forum, o masina foarte bine intretinuta.
Din cate stiu, au vandut-o prin toamna si acum vad ca este iar de vanzare ;)
2002 MINI COOPER British Racing Green SOLD
Scrie răspuns