sfat curea aternator!!!

tzambrick
Viteza 1

sfat curea aternator!!!

Mesaj de tzambrick »

salutare !
Adrian sau Cristi o sticla de wiskey ...cat de intinsa trebuie sa fie cureaua de la alternator??? am schimbat o si cred ca am intins o prea tare pt ca m i se incinge rau alternatorul si motorul cred...ceva sfaturi cum verific manual?? multumesc
Mini One D 1,4
It's a mini so???still remain's the best!!!!
adrian
Veteran

Re: sfat curea aternator!!!

Mesaj de adrian »

tzambrick scrie:salutare !
Adrian sau Cristi o sticla de wiskey ...cat de intinsa trebuie sa fie cureaua de la alternator??? am schimbat o si cred ca am intins o prea tare pt ca m i se incinge rau alternatorul si motorul cred...ceva sfaturi cum verific manual?? multumesc
Mini One D 1,4
Aici exact ce se face la masina ta.Daca poza nu seamana cu ce ai pe masina, trimite seria de sasiu, ultimele 7 caractere.
alternator belt.JPG
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
tzambrick
Viteza 1

Mesaj de tzambrick »

multam Adrian
dar eu nu ma pricep la chei tork sau cum le zice vroiam sa po verifica eu tensiunea babeste cu mana se indoaie nu stiu cat trebuie sa fie stransa cat sa o poti roti etc... scuze dar prin Italia te indoaie astia la manopera si vroiam sa o fac singur pt ca am inlocuit rulmentii si fulia la alternator si nu stiu cat trebe sa intind cureaua ... multam... unii zic ca trebe sa faca unghi de 90 pe latime adica cum nenea ???

:geek: :geek: :geek: :shock: :shock:
salut si multumesc inca odata
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Torque wrench este cheie dinamometrica, se gaseste in orice atelier.100Nm este aproximativ echivalentul a 10kg, deci ca sa intelegi, daca pe capatul unei parghii lungi de 1m atarni o greutate de 10kg ai realizat cei 100Nm.Daca parghia are lungimea de 0,5m atunci trebuie sa pui dublu adica 20kg.s.a.m.d.
Daca nu ai scula si vrei sa faci de unul singur, intinde cureaua la simtul mainii, daca nu-l ai nici pe asta, atunci intinde cureaua in asa fel incat prin apasare pe curea( in zona cea mai accesibila cu lungime mare) cu degetul mare de la orice mana ai disponibila -forta aplicata sa fie cam echivalentul infigerii unei pioneze pana la fund intr-un lemn foarte tare-cureaua sa cedeze nu mai mult de 2 cm.
Ceva de genul asta mai clar.
0711Fan-belt-tension-Fig1.gif
0711Fan-belt-tension-Fig1.gif (9.6 KiB) Vizualizat de 3594 ori

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
tzambrick
Viteza 1

Mesaj de tzambrick »

iti multumsc pentru tot foarte amabil ca de obicei ...dimineata ma apuc de treaba !!!

Numai bine si ... sper sa ne cunoastem vreodata !!

salut
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

tzambrick scrie:iti multumsc pentru tot foarte amabil ca de obicei ...dimineata ma apuc de treaba !!!

Numai bine si ... sper sa ne cunoastem vreodata !!

salut
Nu vin in Italia,vad ca-i cam scumpa manopera,daca ma lasa cureaua pe la Milano? :lol :lol: :lol: :

Scrie răspuns