Flanse

taitzelu
Viteza 4

Re: Flanse

Mesaj de taitzelu »

Ma rog.. ideal ar fi de 10 mm flansele daca nu atunci de 15mm, oricum prezonul nu intra mai mult de 10 mm in filetul butucului. deci daca intra 10mm in butuc, e suficienta latimea flansei de 10mm pentru prinderea jantei de flansa.
--------------------------------
TM 01 TZL -> Mini One R50
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Masoara grosimea butucului la MINI si poti sa-ti faci idee de grosimea minima la flanse,asta ca sa ai un numar de ganguri la filet care sa asigure rezistenta necesara.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

surubul cu care prinzi flansa in butuc trebuie sa fie surubul cu care prinzi tu rotile acum, pt ca vorbim de rezistenta surubului ca si material. daca cumperi suruburi normale de la dedeman, nu au rezistenta necesara, si s-ar putea sa ai ghinionul sa se rupa, sau sa rugineasca si sa nu le mai scoti in veci de acolo.

grosimea flansei trebuie sa ascunda tot capul surubului normal + conul cu care centrai jantele originale, pentru ca pe aceleasi conuri trebuie sa se centreze flansa pe butuc, altfel o sa ai o bataie in roti, e ca si cum mergi cu roti neechilibrate.
ca sa nu mai zic ca si flansele ar trebui echilibrate cand le face la strung, dar asta nu ar fi o operatiune complicata.

uite o poza cu surubul, sa nu mai scoti de la roata, ca sa iti dai seama ca nu ascunzi capul + conul in 10-15mm
Fişiere ataşate
surub-roata.jpg
surub-roata.jpg (7.17 KiB) Vizualizat de 5785 ori
fbi special agent dale b. COOPER

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
magicbright
Viteza 3

Mesaj de magicbright »

Lăsând la o parte orice alt considerent, se poate, nu se poate, mie mi se pare cam unsafe smecheria asta.adică n aş avea curaju sa rulez cu 100 + cu aşa ceva pe maşină. Sunt o grămada de jante f frumoase pt MINI, fara sa recurgi la aşa ceva.
Dar toți avem cate un pitic pe creier, aşa ca baftă!
YOU DON'T NEED A BIG ONE TO BE HAPPY!
Sharpe
Veteran

Mesaj de Sharpe »

flanse se gasesc gata facute cauta pe goagal ,pe ebay cu tot cu prezoane pt ele si nu e nici un pericol :mrgreen:
.......ghost...
taitzelu
Viteza 4

Mesaj de taitzelu »

DA eu am piticul meu care sper sa il pun la punct cat mai repede.

Ca sa va explic... (ca simt nevoia sa ma descarc)

Am discutat cu un tip ce avea niste Jante cu prindere 4x100. (BBS RM :D).
Discutia a inceput vineria si zicea ca nu le mai poate trimite prin curier ca e prea tarziu etc etc am zis ca astept pana luni, sa mi le trimita luni. Sabata seara imi scrie ca a dat jantele unui amic. Atunci a cazut cerul pe mine... Caut ori BBS RS ori RM (RS-urile sunt mult mai scumpe si nu prea gasesti decat in Ungaria care setul e minim 2000 euro jante reconditionate...) Si intr-o dimineata cand eram la munca si mi-am luat pauza ca trebuia sa merg pe tron (unde am timp sa cuget la jante) am intrat pe un grup pe fb si ghici ce? inainte cu 2 minute postase cineva ca are jante RM cu prindere 5x120 si era ceva de genul... SA MORI TU??? LE VREAU EU!(asta se intampla luni (26.09) si a ramas stabilit ca joi, adica maine (29.09) tipu astaa vine in timisoara si aduce jantele :D (sper sa nu patesc ca data trecuta...) de luni seara... nu mai adorm cum trebe.. inainte sa inchid ochii vad paletar de culori... cum sa vopsesc jantele... I'm in love... stiti cum zic? :roll: :roll: :roll:
taitzelu
Viteza 4

Mesaj de taitzelu »

Cristi, jurubul cu care se prind flansele de butuc le primesti cand cumperi flansele, si nu mai folosesti prezoanele actuale.

Ar mai fi o alta varianta... sa schimb butucii, sistemul de franare (etrieri,discuri etc):mrgreen: dar cred ca o sa raman la flanse.
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

pai si atunci daca stii asa bine ce trebuie facut, adica sa le cumperi de la aia, de ce mai cauti aici?! :))))
pune mana si cumpara-le pe alea si fa-ti treaba

Intalnirea anuala a entuziastilor MINI ---> myMINI Days ---> http://www.facebook.com/myminidays

Imagine
taitzelu
Viteza 4

Mesaj de taitzelu »

Ca.... :D ma gandeam ca aveti voi, de ce sa le cumpar de la altu cand posibil sa le gasesc la voi :!:
cristi o'RAL
Moderator

Mesaj de cristi o'RAL »

da, ai si vazut ca le-am dat toti jos inainte sa venim la MMD sa nu le vezi tu :P

Imagine
Scrie răspuns