Incalzire antigel/ nu baga caldura clima automata
Incalzire antigel/ nu baga caldura clima automata
Salut! Sunt posesor de Mini cooper an 08.2002. Mi se incalzeste antigelul la mers prin oras sau pe stationare mai mult de 10 min pana la 112 -114 ( verificat cu diagnoza live) in schimb in bord nu se misca de la valoarea medie si apoi pleaca ventilatorul de pe radiator.
- termostatul este schimbat fara nici o imbunatatire
-diagnoza facuta cuk-dcan cu puntea pusa pe pini 7-8 si cu maxidiag elite fara nici o eroare.
Verificarea releelor si a sigurantelor mai are rost daca nu da nici o eroare pe diag . Si care ar fi ele ( din ce a indicat f58 si k12 Adrian pe un alt topic nu sunt la mine in tabl. de sigurante )
Ar mai fi din ce am inteles o sig/releu direct pe ventilator. Unde este si cum poate fi data jos!
Cea dea doua problema ar fi ca nu imi baga caldura deloc, doar aerul de afara . Pe cele doua guri de aer fata/stanga parca ar fi ceva mai cald , dar nu suficient .Aerisirea mai are rost daca a fost schimbat termostatul?
- termostatul este schimbat fara nici o imbunatatire
-diagnoza facuta cuk-dcan cu puntea pusa pe pini 7-8 si cu maxidiag elite fara nici o eroare.
Verificarea releelor si a sigurantelor mai are rost daca nu da nici o eroare pe diag . Si care ar fi ele ( din ce a indicat f58 si k12 Adrian pe un alt topic nu sunt la mine in tabl. de sigurante )
Ar mai fi din ce am inteles o sig/releu direct pe ventilator. Unde este si cum poate fi data jos!
Cea dea doua problema ar fi ca nu imi baga caldura deloc, doar aerul de afara . Pe cele doua guri de aer fata/stanga parca ar fi ceva mai cald , dar nu suficient .Aerisirea mai are rost daca a fost schimbat termostatul?
Re: Incalzire antigel/ nu baga caldura clima automata
pentru a 2-a parte: aia cu incalzierea
http://www.mymini.ro/myforum/viewtopic.php?f=12&t=2824
incepe cu ceea ce e mai putin "grav", controleaza si caloriferul de la picioarele tale poate fi infundat
se face aerisire dupa schimbare termostat, lichid etc...
pentru prima parte: nu am inteles la ce te astepti de fapt, cum adica ...se incalzeste antigelul? pai nu ar trebui? sau cum?
datele ce le-ai dat sunt corecte si ventilatorul se comporta normal..
http://www.mymini.ro/myforum/viewtopic.php?f=12&t=2824
incepe cu ceea ce e mai putin "grav", controleaza si caloriferul de la picioarele tale poate fi infundat
se face aerisire dupa schimbare termostat, lichid etc...
pentru prima parte: nu am inteles la ce te astepti de fapt, cum adica ...se incalzeste antigelul? pai nu ar trebui? sau cum?
datele ce le-ai dat sunt corecte si ventilatorul se comporta normal..
Drive safe and keep the wheels down
Nu imi pleaca la prima treapta ventilatorul! Doar la 112 grade
o problema de senzorul termic..Marius22 scrie:Nu imi pleaca la prima treapta ventilatorul! Doar la 112 grade
De la ce?! Antigel?! Sau de pe ventilator?
Nu trebuia sa dea pe diagnoza?
Repara rezistenta de trepte a ventilatorului,aerisire instalatiei de racire si verificare calorifer
.......ghost...
pt cauza ta "tind" sa cred ca este problema de rezistenta pe ventilator, poti incerca schimband efectiv ventilatorul daca ai de la cine imprumutaMarius22 scrie:Nu trebuia sa dea pe diagnoza?
apoi
senzorul --> Temperature sensor, water 13621486698 --> l-as elimina din ecuatie tinand cont ca ai valorile in grd deci este bun
ce sa-ti dea pe diagnoza? ca nu cupleaza? rezistenta de pe ventilator nu e "controlata" de BC deci nu vezi nimic...
e hardware decision

eu m-as duce cu "ochii inchisi" pe rezistenta pt a rezolva treapta 1 apoi pe partea de aerisire trebuie facuta aerisirea
Cum pot ajunge la rezistenta ?! Trebuie dat jos radiatorul?! Sau merge pe sub masina verificata rezistenta?! Este o rezistenta standard sau trebuie improvizat ceva?
nu trebuie sa detasezi radiatorul de pe conducte dar trebuie sa il demontezi de pe suportul de plastic, este un pic de treaba.Marius22 scrie:Cum pot ajunge la rezistenta ?! Trebuie dat jos radiatorul?! Sau merge pe sub masina verificata rezistenta?! Este o rezistenta standard sau trebuie improvizat ceva?
acea rezistenta trebuie sa fie exact pe ventilator