ventilator racire radiator apa

Scrie răspuns
adrian
Veteran

Re: ventilator racire radiator apa

Mesaj de adrian »

Demonteaza interfata si vezi, dar cred ca este facuta puntea, altfel nu se conecta.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

adrian scrie:Demonteaza interfata si vezi, dar cred ca este facuta puntea, altfel nu se conecta.
o sa fac acest lucru dar sa stii ca de ex cand dadeam pe INPA sa scaneze toata masina imi darea eroare ca "nu gaseste" modulul X, Y, airbag, radio, AC (este automat) etc si ii dadeam skip, skip :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dar pt lambda ma duceam direct pe modulul motor si asa mai departe...de fat singur chestie care am detaliat-o putin, nu e cine stie ce de detaliat acolo, in schimb de ex reuseam (nu stiu cum) sa vad de ex compresia (nu stiu daca o zic bine) pe fiecare piston in realtime.
Acum sincer... nu stiu, impa de ex este "in stare" la info sa imi zica VIN-ul masinii doar NCSEXPER nu e "in stare" sa il descopere :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Drive safe and keep the wheels down
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

INPA trebuie sa vada toate modulele.Desigur compresia in real time nici nu se pune problema sa o faca, cu ce sa masoare presiunea din cilindri?????exista vre-un sensor de presiune in chiulasa??????
Dac nu vede celelalte module, posibil sa nu aibe puntea facuta intre pinii 7 si 8.
Pe modul ECU motor INPA nu cred ca vede VIN-ul.Nici macar tzuica :lol: :lol: :lol: :lol:

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

adrian scrie:INPA trebuie sa vada toate modulele.Desigur compresia in real time nici nu se pune problema sa o faca, cu ce sa masoare presiunea din cilindri?????exista vre-un sensor de presiune in chiulasa??????
Dac nu vede celelalte module, posibil sa nu aibe puntea facuta intre pinii 7 si 8.
Pe modul ECU motor INPA nu cred ca vede VIN-ul.Nici macar tzuica :lol: :lol: :lol: :lol:

Scuze ca intradevar m-am exprimat gresit cu presiunea, sincer nu stiu ce era exact dar acum nu conteaza tinand cont ca am demontat mufa cu pricina.
am pus multimetru pe continuitate si conexiunea intre cei 2 pini 7-8 nu exista
ceea ce vreau sa inteleg este vad ca mufa are 16 pini din care doar 9 conectati cu controllerul cablului, intrebare dar 7-8 pe mufa obd de pe masina sunt utilizate de ECu? adica este circuitul electric?

PS: vb de un MIni Cooper 2003 oct.
Fişiere ataşate
IMG_6210.JPG
IMG_6203.JPG
Ultima oară modificat Mar Apr 04, 2017 8:09 pm de către MiniRC31, modificat 1 dată în total.
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Daca te uiti pe OBD2 wiring ai sa intelegi.R50 si R53 folosesc pentru ECU motor K line, pentru Instrument foloseste CAN line.Mufa are doi conectori +12V, unul de masa uniul K line si comunicarea Can high si Can low.Altceva nu foloseste la Mini.Poti sa faci diagnoza pe ECU direct cu calculatorul motorului pe birou.
Uite aici doar 3 pini conectati la INPA.
IMG_20160606_192318.jpg
IMG_20160606_192318.jpg (42.69 KiB) Vizualizat de 5390 ori

MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

Toata stima Adrian!!!

trebuie cu siguranta multa pasiune restul se citeste ;)

o sa vad intr-o seara ce imi zice INPA si NCSEXPERT, by-pasul a fost facut!
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

Adrian, binenteles ca nu ma puteam abtine.

deci am facut bypasul intre cei 2 pini dar surpriza ca sa mai "browsez" prin meniurile lui Mini R50 acum am erori in INPA :( <-- rectific doar in meniul motorului imi da asta

in schimb am dat acum sa scaneze "toata" masina si a "putut" citi toate modulele de pe ea... tot INPA

cu bypasul facut NCSEXPERT este in stare sa citeasca VIN-ul deci probabil se poate si coda... (fara Bypas imi dadea VIN incorect)

dar acum sunt putin lasat perpelx de acest "fenomen" ce faceam inainte nu mai pot face...pe modului Engine.

ceva sugestii?
Fişiere ataşate
NCSEXPERT recunoaste VIN-ul
NCSEXPERT recunoaste VIN-ul
stp33.jpg
stp22.jpg
stp11.jpg
INPA
INPA
MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

rezolvata si problema
in obd.ini era Hardware=USB si m schimbat in Hardware=OBD si se pare ca e totul cum trebuie.
adrian
Veteran

Mesaj de adrian »

Instaleaza si NCS Dummy , dupa mine se lucreaza mai usor (si este in engleza)este mai "intuitiv"Ai tutoriale pe Youtube.Daca nu gasesti iti trimit eu NCS Dummy.

MiniRC31
Viteza 6

Mesaj de MiniRC31 »

Multumesc mult Adrian!

Tu mi-ai zis ce interfata trebuie sa iau si tot tu ai rezolvat problema :D

pt NCSDummy cred ca este destul acest link https://www.bimmerforums.com/forum/show ... NCS-Expert

pana ce ajung acasa sa instalez Dummy :lol: cum i se spune functiei "consum mediu" in germana?
Scrie răspuns